Tényleg meg fogom kapni az extra kedvező kamatot? A legfontosabb kérdés a lakástakarékok hiteléről

Tényleg meg fogom kapni az extra kedvező kamatot? A legfontosabb kérdés a lakástakarékok hiteléről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-07 Frissítve: 2021-08-09
 

Ma az egyik legvonzóbb elem lehet a lakástakarék szerződésekben, hogy a megtakarítási időszak leteltét követően (valamikor 5-10 év múlva szerződésenként eltérő időpontban), rendelkezésre fog állni egy nagyon kedvező, fix kamatozású lakáshitel lehetőség. Ez akár 2,9%-os fix kamatozású hitelt jelenthet hosszú évek múlva, amikor a hitelkamatok már vélhetően lényegesen magasabbak lesznek. „Ezt tényleg meg fogom kapni akkor?” – kérdezik a legtöbben és mi most megpróbálunk erre kimerítő választ adni.

Ki és mikor kaphatja meg a hitelt?

A válasz legfontosabb része, hogy a hitel igénylésének pillanatában kell megfelelnünk a hitelt nyújtó bank által támasztott követelményeknek. Kedvezőbb gazdasági körülmények mellett a bankok kevésbé szigorú feltételek teljesítése mellett, rossz gazdasági környezetben (például recesszió, csökkenő GDP esetén) sokkal szigorúbb feltételeket követelnek meg a hiteligénylés elbírálásakor. Ezen feltételek vonatkozhatnak az igazolt jövedelem abszolút mértékére, a hiteltörlesztés és a jövedelem arányára, az ingatlanérték és a hitelösszeg arányára, a hitelfelvevő életkorára, iskolai végzettségére, az ingatlan elhelyezkedésért…

Az aktuális követelményrendszert minden bank időről időre kiigazítja, módosítja. És ez természetes is, hiszen a bankoknak a felelős gazdálkodásuk érdekében mindent meg kell tenniük azért, hogy a kihelyezett hiteleket az adósok visszafizessék.

Kapcsolódó cikkek:
Milliókat érő trükk a lakáshitel és az új Fundamenta kombinációjával
Elsősegély tippek lakástakarék mellé
Új lakástakarékok: Miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

Hirdetés

Hirdetés

Ezen hosszas bevezetést követően jöjjön a válasz:

  • A lakástakarék szerződés megkötésének pillanatában érdeklődhetünk, hogy az aktuális hitelezési követelményrendszernek megfelelünk-e. Azaz, megkapnánk-e a hitelt, ha most járna le a szerződésünk megtakarítási időszaka?
  • Ha a válasz igen, még abban az esetben sem vehetjük biztosra, hogy hosszú évek alatt nem fog megváltozni (szigorodni) a hitelezőkkel szemben állított követelményrendszer… ennek ellenére…
  • Jó hír, hogy indokolatlanul egyetlen lakástakarék sem fog elzárkózni a hitelnyújtástól, mert ez jelentős üzleti kárt okozna a számára, hiszen az ügyfelek körében kifejezetten negatív megítélés alakulna ki.

Közvetett módon még egy tényezőt vizsgálhatunk: az a lakástakarék, amelyikkel szerződni kívánunk, a múltban visszalépett-e/szigorított-e indokolatlanul (az indokolatlanság egy fontos kitétel) a korábbi szerződéseiben szereplő feltételeken?

Szakértőink állnak a Te rendelkezésedre is! Amennyiben lakástakarék szerződést szeretnél kötni (akár megtakarítási, akár jövőbeli hitelfelvételi célból), teljes körű kiszolgálást biztosítunk. Érdeklődésedet az alábbi adatok megadásával jelezheted:

 
Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés