Ti jogosultak lesztek a CSOK Pluszra? Itt az első kalkulátor, amivel pillanatok alatt ellenőrizhetitek!

Ti jogosultak lesztek a CSOK Pluszra? Itt az első kalkulátor, amivel pillanatok alatt ellenőrizhetitek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-31
 

Óriási az érdeklődés a 2024-től induló CSOK Plusz támogatott hitel iránt, mindenki azt igyekszik megtudni, hogy jogosult-e a kecsegtetőnek tűnő lehetőségre. A Bankmonitor által kifejlesztett CSOK Plusz kalkulátorral a jogosultság pillanatok alatt ellenőrizhető, ráadásul az is azonnal kiderül, hogy mekkora pénzügyi előnyt jelent egy piaci lakáshitelhez képest.

2024-től alapjaiban alakul át az otthonteremtési támogatási rendszer. A kistelepüléseken jelentősen megemelt összeggel lesz elérhető jövőre a falusi CSOK, ami ráadásul kombinálható a kedvezményes, maximum 3 százalékos fix kamatú CSOK Plusz hitellel. A városokban elérhető új CSOK Plusz ugyanakkor jelentős szigorítást jelent a jelenleg elérhető CSOK támogatáshoz képest, mert bár a hitelösszeg gyerekszámtól függően 15, 30, illetve 50 millió forint lehet, megszűnik a vissza nem térítendő támogatás, illetve kizárólag házaspárok igényelhetik, mégpedig vállalt gyerekre. A Bababáró hitelre jogosultak köre is leszűkül 2024-től, hiszen a feleségnél 40 évről 30 évre csökken a felső korhatár, ezzel együtt azonban a felvehető kamatmentes hitel maximuma 11 millió forintra emelkedik.

Mekkora pénzügyi előnyt jelent a CSOK Plusz egy piaci lakáshitelhez képest?

Látható, hogy a támogatási rendszer összetettsége, valamint a jogosultak körének változása rendkívüli módon megnehezíti, hogy a családok eldöntsék, idén lépjenek, vagy inkább várjanak a lakáscéljuk megvalósításával. Ehhez nyújt hathatós segítséget a Bankmonitor CSOK Plusz 2024 kalkulátora, ami a bekért adatok alapján megvizsgálja, hogy az ingatlan értéke, az érdeklődő a kora, családi állapota és nettó jövedelme, valamint a vállalt gyermekek száma alapján jogosult-e a támogatott hitelre, és ha igen, milyen havi törlesztőkre és teljes visszafizetésre számíthat. A kalkulátor ezen kívül megmutatja azt is, hogy mekkora összegű pénzügyi előnyt jelent a család számára a CSOK Plusz egy piaci lakáshitelhez képest.

A kalkulátor alapján például az a gyermektelen házaspár, akik két gyereket vállalnának, összességében 23,49 millió forintot takaríthatnak meg a 25 éves futamidő alatt a 30 millió forint összegű CSOK Plusz hitellel egy piaci lakáshitelhez képest. Ez a pénzügyi előny ráadásul nem tartalmazza a második gyerektől elérhető 10 millió forint hitelelengedést! Amennyiben a fenti család nem kettő, hanem három gyereket vállalna, akkor számukra akár 50 millió forint CSOK + is elérhető lehet, ami összegégében 39,15 millió forint pénzügyi előnyt biztosít egy piaci lakáskölcsönhöz képest.

CSOK Plusz Kalkulátor 2024
Tudd meg, hogy
2024-től mennyivel
jársz jobban
az új CSOK Plusszal!
Ft
Ft
Ft
Bankmonitor

A megadott adatok alapján jogosult lehetsz a kért CSOK Pluszra!

Egy normál piaci hitelhez képest a teljes futamidő alatt legalább0 Ftspórolhatsz.

A részleteket elküldjük e-mailben:

  • Törlesztőrészlet az 1. évben
  • Törlesztőrészlet a 2. évtől
  • Legfontosabb pénzügyi előnyök
  • Igénybevételnek feltételei
A kalkulátor nem vizsgálja az összes elvárt jogosultsági feltételt.
A részletes eredményedet e-mailben fogjuk elküldeni számodra!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Elküldtük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk
a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult a kért CSOK Pluszra.

Hirdetés
1
Hirdetés