Több százezer forint múlik a legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálásán!

Több százezer forint múlik a legkedvezőbb személyi kölcsön megtalálásán!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-02-10
 

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint olcsóbban juthattunk személyi kölcsönhöz 2019 decemberében, mint egy évvel ezelőtt. Az átlagos hitelajánlathoz képest azonban sokkal kedvezőbb feltételek mellett is vehetünk fel hitelt. Egy jó döntéssel több százezer Ft pénzügyi előnyre tehetünk szert.

Az MNB közleménye szerint 0,26%-kal csökkent a személyi kölcsönök kamata (THM szintje) 2018 és 2019 decembere között. (A teljes hiteldíj mutató egy százalékos formában kifejezett érték, amely megmutatja, hogy éves szinten milyen költség mellett juthatunk hozzá az adott hitelhez.)

Ez egy 1,8 millió Ft összegű hitelnél (az MNB statisztikái szerint átlagosan ekkora összegű személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok) 15 ezer Ft különbséget jelent teljes visszafizetésben. A hitelkamatok átlagos változása tehát önmagában nem jelent komoly pénzügyi előnyt a hitelfelvevők számára. Sok múlik ugyanakkor a megfelelő ajánlat kiválasztásán, ugyanis óriási árkülönbségek vannak az egyes személyi kölcsönök között.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen kamatokat kínálnak a bankok?

A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint 1,8 millió Ft hitelösszeg és 5 év futamidő esetén 13 személyi kölcsön ajánlatot is találhattunk 2019 decemberében – 250 ezer forint jövedelem beállítása esetén -, amelyek az MNB szerinti átlagkamatnál alacsonyabb THM szint mellett voltak elérhetők. A legkedvezőbb személyi kölcsönhöz az átlagosnál 5,61%-kal alacsonyabb THM mellett juthattunk hozzá. Ez 5 ezer Ft megtakarítást jelent a havi törlesztőben egy átlagos kamatszinttel rendelkező személyi kölcsönhöz képest, ami végül 300 ezer Ft-tal alacsonyabb teljes visszafizetendő összeget eredményez.

Nagy eltérést tapasztalhatunk a legkedvezőbb és legdrágább ajánlat között is. A legolcsóbb és legdrágább konstrukció THM különbözete 17,13%. Igen széles skálán mozognak tehát a személyi hitelek kamatai, így a teljes visszafizetendő összegben is nagy eltéréseket tapasztalhatunk. A legkedvezőbb személyi kölcsönhöz képest akár 828 ezer Ft-tal kell többet visszafizetnünk, ha nem kutatjuk fel a legjobb ajánlatot.

Mit tehetünk drága hitelünkkel?

Az előbbiek jól tükrözik, hogy sok magyar feleslegesen sokat fizet a személyi kölcsönökért. Érdemes ezért alaposan összehasonlítani a személyi kölcsön ajánlatokat, és megtalálni a számunkra legkedvezőbbet. Amennyiben már rendelkezünk hitellel, akkor is megéri áttekinteni a banki ajánlatokat, ugyanis a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben kiemelkedő lehetőség nyílik meglevő, drága személyi kölcsönünk kiváltására, mellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetünk szert.

A legjobb ajánlatok felkutatásához a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát hívhatod segítségül, mellyel átfogó képet kaphatsz a bankok hitelkínálatáról.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés
Hirdetés