Új! Elstartolt az ingyenes bankszámlákat összehasonlító oldal a Bankmonitoron

Új! Elstartolt az ingyenes bankszámlákat összehasonlító oldal a Bankmonitoron
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-07
 

Ezúttal egy olyan újdonsággal jelentkeznek szakértőink, amivel a lakossági bankszámlák közül az aktuálisan elérhető ingyenes számlákat lehet összehasonlítani. Természetesen nem áll meg ennyiben a történet, ugyanis ha döntöttél, hogy váltasz, akkor az igénylést is azonnal elindíthatod, akár online, az otthonod kényelméből.

A Bankmonitor bankszámla összehasonlító kalkulátorát már sokan ismeritek, most egy olyan újdonsággal érkezünk, amivel a teljesen ingyenes ajánlatok között lehet válogatni. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért is fontos ez, ha mindegyik ingyenes? Ugyanakkor a 0 forintos számlák között is jelentős eltérések lehetnek, például abban, hogy:

  • mely költségek ingyenesek az adott számlánál,
  • meddig tart az ingyenesség,
  • mekkora jövedelemnek kell havonta a számlára érkeznie,
  • mik az ingyenesség feltételei,
  • milyen bankkártya jár a számlacsomaghoz,
  • van-e jóváírás a számlanyitásért cserébe,
  • van-e lehetőség kedvező devizaváltásra az adott bankszámlával.

A különböző tulajdonságok alapján már könnyedén átlátható, hogy a bankolási szokásaidnak melyik termék lenne a legmegfelelőbb.

Nézd meg az ingyenes bankszámla összehasonlítást és válaszd ki a legszimpatikusabbat!

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit spórolhatsz a megfelelő bankszámlával?

Egy bankszámla fenntartása komoly kiadást jelenthet. A Bankmonitor bankszámla keresője által vizsgált számlacsomagok átlagos éves költsége csaknem 42 ezer forint. Az éves díjkimutatásban tételesen láthatók az egyes költségelemek, így ha nem vagy tisztában azzal, hogy mennyit fizetsz havonta vagy évente, érdemes egy pillantást vetni rá. Ez az összeg az, amit megspórolhatsz, ha a továbbiakban ingyenesen bankolsz. De mit is jelent ez pontosan?

Számos reklámban és hirdetésben találkozhatunk az „ingyenes bankszámla” kifejezéssel, de sok esetben ez csak azt jelenti, hogy a bankszámla után nem kell alap- vagy számlavezetési díjat fizetni. A Bankmonitoron keresztül igényelhető díjmentes lakossági bankszámlák azonban nem csak havi díjmentességet kínálnak, hanem jellemzően az elektronikus csatornákon történő tranzakciók (például átutalás, csoportos beszedés, állandó utalás) és a bankkártya is díjmentesek. Sőt, van olyan díjcsomag, ahol a számlanyitásért is több tízezer forintos jóváírást kaphatsz a banktól és élhetsz a kedvező devizaváltás lehetőségével is.

Hogyan nyithatod meg ingyenes bankszámlád?

A Bankmonitoron keresztül 4 díjmentes bankszámla közül választhatsz, a számlanyitást pedig akár online is elintézheted. Az összehasonlító oldalon további információkat is találsz a számlanyitásról és arról, hogy hogyan működik az online folyamat. Most pedig nézzük, milyen lépésekből áll az igénylés:

  1. Az ingyenes bankszámla összehasonlító oldalon válaszd ki a számodra leginkább megfelelő számlát az “Ezt választom” gombbal.
  2. Töltsd ki a kalkulátort, vagyis add meg a havonta a számládra érkező jövedelem összegét és azt, hogy nagyjából mennyi a havi net/mobilbankos utalásaid összege, majd kattints a „Beküldöm” gombra.
  3. Innentől mi dolgozunk, szakértőink fel fognak keresni a díjmentes tájékoztatásért, ahol kérdéseidet is felteheted.
  4. Ha meghoztad a döntést és szeretnél váltani, megkötheted a szerződést.
  5. Innentől már csak élvezned kell az új ingyenes számlacsomagod előnyeit.
Ötlet
Ha nem csak az ingyenes számlákat, hanem az összes elérhető bankszámlát szeretnéd összehasonlítani, használd az alábbi kalkulátort!
Hirdetés
Hirdetés