Vásárolj autót már havi 36 ezer forintból!

Vásárolj autót már havi 36 ezer forintból!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-24
 

Az autópiacon tapasztalható drágulás üteme miatt a kedvező autóhitelek szerepe egyre inkább felértékelődik. Segítségükkel akár önerő nélkül is lecserélheted az öreg „benzinzabálót”. Nézzük, milyen havi törlesztőrészletre számíthatsz, ha most vásárolnál autót.

Az autóhitel reneszánszát éli

Az autóárak emelkedése mind a használt, mind az új autók piacára begyűrűzött és nem is látszik mérséklődni. A háború következtében kialakult gyártói alapanyaghiány miatt az új autókra komoly várólisták alakultak ki, ez pedig egyre többek figyelmét fordítja a használtautó-piac irányába.

Az áremelkedés már az előző évben is jelentős volt, a használt autók átlagos hirdetési ára mintegy 50 százalékkal emelkedett. Idén tovább folytatódott a drágulás, emellett a kereslet is 12 százalékkal növekedett csak az első negyedév alatt.

Az autóvásárlók így kénytelenek egyre mélyebben a zsebükbe nyúlni. Ha nincs elég saját anyagi forrás, érdemes megnézni, mit kínál a hitelpiac, melyek a legjobb finanszírozási formák.

Hirdetés

Hirdetés

Hogyan kerülhetsz előnybe autóhitellel?

Ha autóvásárlás a cél, a lízing és az autóhitel versenyezhet egymással. Mindkét konstrukciónak megvannak a sajátos előnyei és hátrányai, erről korábbi cikkünkben olvashatsz. 

Az autóhitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön, amely szabadon felhasználható. Nem véletlen, hogy a legtöbb személyi hitelt igénylő magyar autóvásárlásra fordítja a felvett összeget, hiszen ez a hiteltípus pontosan azt kínálja, amire egy jármű megvásárlásakor leginkább szükség van:

  • villámgyors, akár online igényelhető hiteltípus, így a vételár maximum pár nap alatt a rendelkezésedre áll, ez pedig előny a vásárlásnál,
  • nem kell hozzá jármű-, vagy bármilyen fedezet,
  • a lízinggel ellentétben az autóhitellel a vásárlást követően azonnal saját tulajdonba kerül a jármű,
  • rugalmas feltételekkel akár 10 millió forintot is igényelhetsz, a felvehető összeg nagyságát első sorban az igénylő jövedelme határozza meg.

Mekkora a havi törlesztőrészlet?

A Bankmonitor Autóhitel Kalkulátora komoly segítség a tervezésben: a jelenleg elérhető személyi hitelek összehasonlításával könnyen átláthatók az elérhető legjobb kölcsönök anyagi feltételei, beleértve a havi törlesztőrészletek nagyságát.

Kiemeltünk három példát három különböző hitelösszegre, 7 éves futamidőre, havi nettó 300.000 forintos jövedelemmel:

  1. A legolcsóbb személyi kölcsön 2 millió forint igénylésére jelenleg az Unicredit Bank Stabil Kamat Személyi Kölcsöne, a havi törlesztőrészlet 36 184 forint, a konstrukció teljes hiteldíj mutató (THM) értéke 13,6 százalék.
  2. A legjobb autóhitel konstrukciót 5 millió forint igénylésére jelenleg a MagNet Bank kínálja, a MagNet személyi kölcsön 12,52 százalékos THM-mel, 87 869 forintos havi törlesztőrészlettel érhető el.
  3. 8 millió forint igénylésére a legkedvezőbb személyi hitel az Erste Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele, amelyre a havi fizetnivaló 139 049 forint, a THM pedig 12,39 százalék.

Jó tudni
A számodra megfelelő hitelösszeg és hitelköltség kiválasztása kulcsfontosságú, érdemes előre megtervezned, mekkora összeget tudsz havonta biztonsággal törleszteni és ennek alapján meghatározni a lehetséges maximális vételárat.

Számolj a vásárláshoz kapcsolódó költségekkel is! 

A hitelösszeg megtervezésénél vedd számításba, hogy a vételáron felül is lesznek költségeid. A tervezett maximális vételárra érdemes további 500 ezer forintot rászámolni, és erre az összegre beadni az igénylést.

Emellett a finanszírozást javasolt még a konkrét jármű kiválasztása előtt elintézni, hiszen egy jó ajánlat gyorsan gazdát cserél az autópiacon. Ezzel elkerülhető, hogy kifuss az anyagi keretből és esetleg később újabb hitelt kelljen felvenned, illetve jelentősen jobb alkupozícióba kerülhetsz vásárláskor, ha már az autó megtekintésekor rendelkezel a megvásárlásához, átírásához, esetleges javításához szükséges összeggel.

Kalkulálj
Tudd meg, hogy melyik bank milyen feltételekkel kínál autóhitelt az általad meghatározott összegre!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés