Víkendházzal 10%-os hozam – Ez is lehetséges!

Víkendházzal 10%-os hozam – Ez is lehetséges!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-27 Frissítve: 2021-07-01
 

Számtalan érdekes történetet hallhatunk az ingatlanpiacról, és azt, hogy milyen szép pénzeket lehet velük keresni. Most egy elég speciális történetet mutatunk be, amit egy olvasónk osztott meg velünk. A lényeg, hogy egy egyszerű víkendházzal is jövedelem-kiegészítésre tehetünk szert. És ehhez nem is kell önerő, mert egy olcsóbb személyi kölcsönnel a matek is kijön.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

 A történet középpontjában egy üdülő vásárlása áll. A ház Tokajtól nem messze található, egy rövid gyalogútra a Tiszától. Az idős olvasónk a feleségével úgy döntött, hogy megvásárolnak egy ilyen hétvégi házat, nem eltitkoltan abból a célból is, hogy azt rövidebb időre kiadják és egy kis mellékesük legyen.

A házikó 4,5 millió forintos vételárát saját erőből nem tudták kigazdálkodni, ahhoz hitelfelvételre volt szükség. Számukra a személyi kölcsön volt a logikus választás, ugyanis nem akartak ingatlan fedezetet felajánlani, a kettőjük keresete elég volt egy 5 éves hitelhez és még kedvező kondíciókat is kaptak a banktól.

A friss számításaink szerint egy 4,5 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi kölcsönt 250 ezer forintos családi jövedelem mellett is már a legolcsóbban havi 90 ezer forintos törlesztővel vehető fel (kevesebb mint 8%-os THM-ről beszélünk).

Azért is mertek ebbe a vállalkozásba belevágni, mert a helyismeretük alapján sejtették, könnyedén ki tudják adni a megvett víkendházat. A környéken mindenki tudja, hogy a szezon május elejétől egészen szeptember végéig tart, vagyis 5 hónapjuk van, hogy elegendő bevételt termeljenek.

Előzetesen már tájékozódtak, hogy mennyiért tudják kiadni a kis házat, és arra jutottak, hogy egy éjszakáért 12,5 ezer forint nem túlzó, főleg úgy, hogy akár 6 személy számára is van hely. A sejtésük beigazolódott, ahogy meghirdették a neten a házat, szinte azonnal jelentkeztek rá. A tapasztalatuk az volt, hogy kevés odafigyeléssel is 50 vendégéjszakát ki tudnak hozni.

Egyszerű szorzással megkapjuk, hogy bő 600 ezer forintnyi bevételre lehet számítani az 50 éjszaka esetében. Ha másként lefordítjuk, akkor a 150 napos szezonból elég csak a harmadában megtölteni a házat és akkor ennyi bevételt hoz.

Mivel 90 nap alatt adják ki, ezért választhatják fizetővendéglátó tevékenységet folytatóként a tételes átalányadót, aminek a mértéke szobánként 38,4 ezer forint. Egy kétszobás házról van szó, vagyis 76,8 ezer forint az éves adó, amivel mindent letudhatnak. Persze előjön még az idegenforgalmi adó, de azt átterhelik a bérlőkre.

Nem árt tudni, hogy a szabályok szerint nem kell még egyéni vállalkozónak sem lenni, sőt a pénztárgépet is ki lehet váltani, ha rendesen adnak számlát és bejelentik azt a hatóságnál. Világos, hogy egy ilyen üdülő rövidebb időszakra való kiadáshoz szükség van helyi jelenlétre és egyéb kiadásokra, de még rosszabb esetben is 400-500 ezer forint megmarad legálisan.

A vételárhoz képest akár 10%-os hozamot lehet elérni, ami magasabb, mint a személyi kölcsön teljes költsége. Attól függően, hogy mekkora önerőt tudunk a vásárlásba beletenni, és milyen hosszan tudjuk egy évben kiadni az ingatlant, a megtérülési idő jóval rövidebb is lehet. Mindent egybevéve havonta a hitelért valójában a 90 ezer forint felét kell kifizetni.

Összefoglalásul, nem kell feladni a terveinket, és akár úgy is pótlólagos jövedelemtermelő tevékenységbe foghatunk, ha nincs megtakarításunk. Nem feltétlenül kell óriási összegben gondolkozni, egy hagyományos lakás helyett egy víkendházat is vehetünk. Az pedig csak ráadás, hogy nemcsak a bérlők, hanem mi is élvezhetjük ennek előnyeit.

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi személyi kölcsönt és pontosan milyen feltételekkel vehetsz fel a lakásfelújításra, a Bankmonitor kalkulátorával 1 perc alatt kiderítheted! Nemcsak, hogy a tényleges ajánlatokat ismered meg, hanem a teljes ügyintézésben is segítünk!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés