Viszik a karácsonyi hitelt, mint a cukrot – Vajon te is jól választanál?

Viszik a karácsonyi hitelt, mint a cukrot – Vajon te is jól választanál?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-11-30 Frissítve: 2021-08-06
 

Az év végi hajrával párhuzamosan felpörög a hitelek iránti kereslet is. Nagy az érdeklődés ilyenkor a különböző áruhitel konstrukciókra, de a személyi kölcsönökre is, amivel pár százezertől néhány millió forintig szabadon elkölthető összeghez lehet jutni fedezet nélkül. Az akár 0%-os, vagy rendkívül alacsony THM mindenképpen nagy vonzerőt jelent, ugyanakkor nem árt résen lenni. Mindenkinek javasoljuk, hogy jól fontolja meg a döntést, amihez néhány tippet is adunk.

A karácsonyi készületek már elkezdődtek, hagyományosan az év vége a legerősebb időszak a kiskereskedelemben. Az előzetes becslések alapján az idei évben még rekordot is dönthetnek az emberek az ünnepi költekezések terén. Nem véletlen, hogy ilyenkor jelentősen felpörög az igény a különböző hitelkonstrukcióra is.

Az áruházakban szinte lehetetlen, hogy ne fuss bele valamilyen áruhitelbe, amivel a kereskedők a saját portékájukat próbálják vonzóvá varázsolni a vásárlók szemében. Abban van a kulcs, hogy azokra az ajánlatokra figyelj, amelyek 0%-os THM (és nem hitelkamat) mellett érhetők el, mivel e nélkül különösen drága mulatság lesz az áruhitel. Legyen szó a régi mosógépről, vagy tv-ről, esetleg egyéb nagyobb értékű fogyasztási cikkről, jó üzletnek tűnik azt most kamatmentesen lecserélni. Emellett azt sem árt kiderítened, milyen termékkapcsolás van a hitelhez (például hitelkártya, vásárlói kártya), vagy éppen egy másik helyen elérhető-e akciós árazás mellett.

Azoknál, akik több vásárlást, vagy éppen egy nagyobb értékű fogyasztási cikk (vagy valamilyen szolgáltatás) megvételét bonyolítanának le, sokszor a személyi kölcsön jön szóba. A hitel legvonzóbb jellemzői közé tartozik, hogy szabadon elkölthető bármire és fedezetet sem követel meg a bank. Éppen ezért tud a leggyorsabban, akár 3-4 nap alatt elérhető hitelforma is lenni, ami különösen vonzóvá teszi a karácsony előtti hajtásban. Emellett az érdeklődést jelenleg a 10-12%-os THM is erősíti, ami a jövedelem függvényében még kedvezőbb is lehet.

A következő kalkulátorral kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt és milyen feltételekkel kaphatsz meg! Ráadásul a kollégáink nem csak a választásban, hanem az ügyintézésben is segítenek!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Hirdetés

Hirdetés

Jó tanácsok a karácsonyi készülethez

Természetesen mindig a korlátok tudatában és a konkrét élethelyzeted mérlegelve kell meghoznod a döntést. Mindenképpen gondold át többször is, hogy mire van igazán szükséged és mi az, amiről megtakarítás hiányában le tudsz mondani.

Ugyanakkor attól óva intenénk, hogy megfelelő fedezet hiányában például a hitelkártyád, vagy a folyószámla hitelkereted terhére túlköltekezz az ünnepi hangulat hevében. A folyószámla hitelkeretet elsősorban csak a valódi vészhelyzetekre tartsd fent és akkor sem használd ki a fizetésedet meghaladó mértékben. Ezzel ellentétben a hitelkártyát akár a mindennapi vásárlásokban is lehet használni a kedvező visszatérítések miatt, de mindig csak olyan mértékben, hogy vissza tudd fizetni a költéseket időre (egy ideig ugyanis kamatmentesen használhatod a bank pénzét).

A különböző kölcsönök felvétele is igen nagy előkészületet igényel, jól át kell gondolni, mennyire fogja a családi büdzsét megterhelni a hitel visszafizetése. Az alacsony kamatoknak és a gyorsan megszerezhető személyi kölcsönnek is könnyű beadni a derekunk, ugyanakkor több dologra is célszerű figyelned.

Figyelj az akciós ajánlatokra

Az év végi időszakban minden az akciókról szól, nincs ez másként a személyi kölcsönöknél sem. Ugyanakkor mindenképp nézz utána az akció feltételeinek is. Például a bankok a kedvező kamatért kérhetik a jövedelemérkeztetést, vagy egyéb kondíciók teljesülését várhatják el.

Milyen kezdeti költségek vannak?

Az induláskor folyósítási, vagy szerződéskötési jutalék megfizetését várhatja el a bank (jellemzően 10-20 ezer forintot), nagyobb hitelösszegnél pedig közokiratba is szükséges foglalni a hitelt. Ez a költség az ügyfelet terheli, ugyanakkor akció keretében az induló díjakat is elengedheti a bank.

Milyen futamidőt éri meg választani?

A személyi kölcsön tipikusan rövidebb, legfeljebb 7 éves futamidőre biztosít kölcsönt számodra. Ugyan a hosszabb futamidő lecsökkenti a havi törlesztődet, viszont összességében a kamatteher nagyobb, ezért a banknak is többet fizetsz vissza. Inkább egy rövidebb futamidőt célszerű választani, ami mellett nem terheled le a családi büdzsét.

Meddig nyújtózkodhatsz?

A bank jellemzően a jövedelmed 35-40%-áig engedi a havi törlesztés mértékét, amit befolyásol, hogy egyéb hiteled van-e már. Azt vedd figyelembe, hogy a hitel kötelezettséget jelent, így ha a kiadásaidat nem tudnád visszavágni annyira, hogy a törlesztő is beleférjen, akkor nem érdemes hitelben gondolkodnod.

Hirdetés
Hirdetés