Érdemes bankot váltania vállalkozásodnak? (Podcast)

Érdemes bankot váltania vállalkozásodnak? (Podcast)
Hirdetés
Hirdetés

Podcast2023-08-22
 

A vállalkozások számára is nagyon fontos a megfelelő bank és számlaválasztás: egy jó döntéssel több tízezer forintot is spórolhat vállalkozásunk havonta. Nem elég azonban induláskor körülnézni a piacon, időről időre érdemes felülvizsgálni a számlacsomagot és megversenyeztetni a bankokat.

A jelenlegi inflációs környezetben a vállalkozói számlák költsége is érdemben emelkedni fog. De nem csak ezért érdemes körültekintően választani a banki ajánlatok közül. A Bankmonitor szakértőinek véleménye szerint 10 cégből 7 csökkenteni tudná a számlaköltségeit.

Podcastunk legújabb adásában Kreisz György a Bankmonitor szakértője elmondta, hogyan is érdemes bankot választania a cégeknek:

  • Először is mérjük fel bankolási szokásainkat. Ennek megfelelő számlát válasszunk.
  • Kérjünk be több ajánlatot, versenyeztessük meg a pénzintézeteket. Ezzel jelentős mértékben le lehet redukálni  a költségeket.
  • Vizsgáljuk felül évente a számlánkat. Ahogy vállalkozásunk változik – növekszik, vagy épp csökken – úgy módosulhatnak átutalási, készpénzfelvételi, vagy épp devizaváltási szokásaink is. Az új helyzetben pedig lehet, hogy már egy másik számla az ideális vállalkozásunk számára.
  • Ne feledkezzünk meg a betéti kamatokról sem. A jelenlegi helyzetben meglepően magas – akár kétszámjegyű – kamatot kaphatunk lekötésünkre. Érdemes lehet tehát akár nagyon rövid időre is lekötni pénzünket.
  • A kondíciós listák sokszor bonyolultak, forduljunk szakértőhöz, aki segít eligazodni a több száz tétel között.
Hirdetés
Hirdetés