Betöltés
loading

NHP Hajrá cégvásárlásra? Mutatjuk a részleteket!

Növekedni tudni kell: a jó hír, hogy könnyen lehet

Mélypontok nélkül aligha van fellendülés. A válságos időszakok kétségkívül sok nehézséget jelentenek, de egyben lehetőséget is teremtenek arra, hogy rátermett vállalkozók előnyös helyzetbe hozzák üzletüket és a jövő sikereit megalapozzák. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogram Hajrá! konstrukciója azok számára is kedvez, akik most bővítenék piacukat vagy felvásárlásokkal az élre törnének.

Krízisben a lehetőség!

A koronavírus járvány vitathatatlanul gyengítette a gazdaság dinamizmusát, egyes szektorok pl. a turizmus-vendéglátás, a sport vagy a kulturális ágazatok főként veszélyeztetettek. Az MNB vállalati felmérésének eredményei is azt tükrözik, hogy számos cég néz szembe pénzügyi nehézségekkel és csökkenő kereslettel. Viszont a korábbi évek költségvetési és jegybanki intézkedéseinek köszönhetően a válság jó állapotban érte a hazai gazdaságot, a kkv szektor is bővelkedik versenyképes szereplőkben. Számukra időszerű igazán, hogy beruházásokkal még tovább fokozzák a hatékonyságukat vagy felvásárlásokkal bővítsék cégüket, esetleg új piacokra lépjenek. Így további tudással, bővülő kapacitásokkal és vevőkörrel tudnak nemcsak a pozíciójukon erősíteni, hanem a korábbinál jóval előnyösebb helyzetbe kerülni.

Növekedni tudni kell: a jó hír, hogy könnyen lehet

Azon vállalkozások számára, amelyek a járvány okozta válságban is látják a további növekedés lehetőségét, a jegybank megújított finanszírozási programjai kiváló eszközt jelentenek. Április 20-tól az NHP Hajrá 1500 milliárd forintnyi keretösszegéből 1 millió – 20 milliárd forint közötti hitelek igényelhetők rendkívül kedvező feltételekkel, amelyek cégfelvásárlási, akvizíciós célra is felhasználhatóak. A kölcsön akár 20 éves futamidővel, maximum 2,5 százalékos fix kamatozással áll rendelkezésre. Az MNB fontosnak tartja továbbá, hogy a vállalkozások minél gyorsabban jussanak finanszírozáshoz, ennek érdekében a bankok két hetes elbírálással közvetítik a hiteleket. A cégeknek egyszerre több pénzintézetet is érdemes megkeresniük hiteligényükkel a minél előnyösebb feltételekért, hiszen most a bankok versenyeznek az ügyfelekért.

Most van lehetőség az élre törni

A közelmúltban, amikor a koronavírus szinte leállította a világot, a biztonságunk érdekében korlátainkat és javainkat jóval szűkebbre szabtuk. Az elmúlt évek növekedési mutatói, a járványkezelő intézkedések azonban biztató forgatókönyveket vetítenek a jövőre, és a járvány után a gazdaság lendülete bizonyára gyorsan magára talál.  Az elkövetkezendő időszakra gondolva tehát a vállalkozásoknak érdemes már most az elsők között új termékeket, szolgáltatásokat létrehozni, piacukat bővíteni, új együttműködéseket kötni, és az élre törni!

MNB    

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Az első fényképek a Holdról

    Úgy tudjuk, hogy az első felvétel a Holdról 1839. január 2-án készült, és maga Louis-Jacques-Mandé Daguerre, a róla elnevezett fényképészeti eljárás, a dagerrotípia kifejlesztője készítette.  Pár... The post Az első fényképek a Holdról appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.