6%-os hozam akár 10 évre! Jobb, mint az állampapír!

6%-os hozam akár 10 évre! Jobb, mint az állampapír!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-10-02
 

Kedvelt termékére hosszabbította meg akcióját az Erste Bank. Még egy hónapig van lehetőséged kihasználni az akár 185 650 forintos kedvezményt!

Az Erste Bank által kínált lakástakarékokra 2024. október 31-ig meghosszabbították a számlanyitási kedvezményt. Ez vonatkozik az 5 éves 15% kamatbónusszal rendelkező, a 8 éves 30% kamatbónuszos és a 10 éves rugalmas 30% kamatbónuszos LTP-re is. Ezáltal az – akció nélküli – 1%-os számlanyitási díj, amely akár 100 ezer forint fölötti összeg is lehet, még 1 hónapig teljes mértékben megspórolható.

Havi 50 ezer forintos havi befizetés mellett a kedvezmény mértéke:

  • 5 éves lakástakarék esetében 81 000 forint,
  • 8 éves lakástakarék esetében 147 500 forint,
  • 10 éves rugalmas lakástakarék esetében 185 650 forint.

Az akcióval az Erste 8 éves lakástakarékja 6% fölötti hozammal érhető el még a hónap végig. Ezzel a kiemelkedő hozammal jelenleg a piacon a legmagasabb egységesített betéti kamatlábat (EBKM) kínálja az ügyfelek számára.

Hirdetés

Hirdetés

De mi is a lakástakarék?

A lakástakarék egy kizárólag lakáscélra felhasználható megtakarítás, amely régebben állami támogatással működött, azonban az állam kilépése után a jelenlegi 3 szolgáltató (Erste, OTP, Fundamenta) saját maga adja a kamatbónuszt. Egyébként a hozam tetemes részét a kamatbónusz teszi ki, mivel a betéti kamat általában 1% alatti.

A lakástakarék egyik nagy előnye, hogy nem változik futamideje alatt a hozam, vagyis a jelenlegi csökkenő hozamkörnyezetben könnyedén befixálható, a mostani akció keretében, a 6% fölötti hozam akár 10 évre is. A csökkenő hozamú állampapírok helyett is jó választás lehet. Illetve a megtakarítási időszak végén választható egy lakáscélú hitel, amellyel további forrást biztosítanak a hitelintézetek lakáscélra. Ezeknek a hiteleknek piacihoz közeli vagy annál jobb a kamatozása, mint pl. a Fundamenta estében, ahol 5% alatti hitel is elérhető a megtakarítási időszak után. Ugyanakkor azzal érdemes számolni, hogy ezen kölcsönök összege limitált, vagyis néhány millió forintban kimerül az összeg, amely ebből a szempontból nem versenyezhet az akár több tízmilliós piaci lakáscélú hitelekkel.

Összegezve a lakástakarékok legnagyobb előnye a fix hozam és az, hogy rendszeres megtakarítások, ezáltal nem kell rögtön az elején lerakni több millió forintot a befektetőknek. Ha lakásra gyűjtünk, akkor az állampapírnál még jobb is az LTP, hiszen ez is adómentes, és ráadásul a hozama is fix.

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés
    Hirdetés