18 ezret is legombolhatsz a bankokról! Mire vársz még?

18 ezret is legombolhatsz a bankokról! Mire vársz még?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-28 Frissítve: 2021-12-29
 

Két éves átlagköltséget vizsgálva havonta 734 Ft-ot emészt fel egy bankszámla fenntartása a 10 legolcsóbb ajánlat alapján. Lehet számlát vezetni havi 59 forintért, de 1 597 forintért is. Mutatjuk a konkrét listát!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Havi 150 ezer Ft számlára érkező bér és átlagos számlahasználati szokások esetén két olyan ajánlatot is találunk, amelyeknél a bank fizet az ügyfélnek az első évben. Ennek köszönhetően egy évig negatív előjelű is lehet a bankolás költsége, azaz hosszabb időszakra fedezheti a banktól kapott ajándék jóváírás a bankszámlával kapcsolatos díjakat. De érdemes vizsgálni a második évet is, amikor már nincsenek akciók!

A CIB ECO bankszámlát választó Bankmonitor ügyfelek 5 000 Ft-ot kapnak, míg a Raiffeisen Banknál megnyitott számlák esetén 20 000 Ft jóváírással gazdagodhatnak az ügyfelek. A Gránit Bank is alkalmazza ezt a típusú akciót, azonban a Digitális számla esetén utólag kerül jóváírásra az összeg, és kizárólag a konkrétan felmerült költségek, de maximum 10 ezer Ft erejéig.

Még három olyan számla van a listában, amelyek az olcsóbbak közé tartoznak, ráadásul úgy, hogy az előbbiekhez hasonló jóváírási akció nem kapcsolódik hozzájuk. A MagNet Bank Diamond, az MKB Bank Digit@ll, valamint az OTP Bank Smart ajánlata is kihozható havi párszáz forintból, de a ranglista további szereplői esetében már átlépik a költségek az 1 000 forintot.

Az összes költségen belül a legtöbbe az SMS és a bankkártya kerül. Utóbbi díja jellemzően kedvezményes az első évben, így a kezdeti költségek alacsonyabbak. A második évtől emiatt lesz drágább a számla fenntartása, és ezért célszerű a bankszámla kiválasztásakor is megvizsgálni az akciók utáni időszakot.

A számlavezetési díj, valamint az utalások díja egyenletesen alakul, mivel nem kapcsolódnak hozzájuk időszakos akciók. A számlavezetés az összes költségen belül leggyakrabban akkor lehet 0 Ft, ha a bank által meghatározott összegű jóváírás érkezik a számlára. Sok esetben ennek nem is kell munkabérnek vagy nyugdíjnak lennie, a legtöbbször bármilyen jogcímen érkező utalást elfogadnak.

Arra érdemes figyelni, hogy a számlavezetési díj gyakran feltétel nélkül 0 Ft, azonban az adott bankszámlát a pénzintézet egy szolgáltatáscsomagban értékesíti, és ennek a csomagnak van költsége. A szolgáltatáscsomag része lehet forint és deviza számlavezetés, bizonyos típusú bankkártya díjkedvezményekkel, meghatározott darabszámú és típusú díjmentes, vagy kedvezményes tranzakciók.

Ha spórolni szeretnél, és okostelefonod van, akkor az egyik lehetőség, hogy a hagyományos SMS szolgáltatást lecseréled a bank mobilalkalmazására, amely azonnali üzenetekben értesít az általad megjelölt számlamozgásokról. Ez sajnos ma még nem minden banknál érhető el, és természetesen az azonnali üzenetekhez aktív internetkapcsolat szükséges.

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy a megfelelő számlacsomagod van-e, vagy bankot szeretnél váltani, használd bankszámla kalkulátorunkat! Ne felejtsd el átállítani a kalkuláció előtt a saját számlahasználati szokásaidnak megfelelő tranzakciók db számát és összegét, ugyanis egy-egy számla havi fenntartási költsége ezen múlik!

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Címkék
Hirdetés