18 ezret is legombolhatsz a bankokról! Mire vársz még?

2018. 02. 28. szerző: bankmonitor.hu

Két éves átlagköltséget vizsgálva havonta 734 Ft-ot emészt fel egy bankszámla fenntartása a 10 legolcsóbb ajánlat alapján. Lehet számlát vezetni havi 59 forintért, de 1 597 forintért is. Mutatjuk a konkrét listát!

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Havi 150 ezer Ft számlára érkező bér és átlagos számlahasználati szokások esetén két olyan ajánlatot is találunk, amelyeknél a bank fizet az ügyfélnek az első évben. Ennek köszönhetően egy évig negatív előjelű is lehet a bankolás költsége, azaz hosszabb időszakra fedezheti a banktól kapott ajándék jóváírás a bankszámlával kapcsolatos díjakat. De érdemes vizsgálni a második évet is, amikor már nincsenek akciók!

A CIB ECO bankszámlát választó Bankmonitor ügyfelek 5 000 Ft-ot kapnak, míg a Raiffeisen Banknál megnyitott számlák esetén 20 000 Ft jóváírással gazdagodhatnak az ügyfelek. A Gránit Bank is alkalmazza ezt a típusú akciót, azonban a Digitális számla esetén utólag kerül jóváírásra az összeg, és kizárólag a konkrétan felmerült költségek, de maximum 10 ezer Ft erejéig.

Még három olyan számla van a listában, amelyek az olcsóbbak közé tartoznak, ráadásul úgy, hogy az előbbiekhez hasonló jóváírási akció nem kapcsolódik hozzájuk. A MagNet Bank Diamond, az MKB Bank Digit@ll, valamint az OTP Bank Smart ajánlata is kihozható havi párszáz forintból, de a ranglista további szereplői esetében már átlépik a költségek az 1 000 forintot.

Az összes költségen belül a legtöbbe az SMS és a bankkártya kerül. Utóbbi díja jellemzően kedvezményes az első évben, így a kezdeti költségek alacsonyabbak. A második évtől emiatt lesz drágább a számla fenntartása, és ezért célszerű a bankszámla kiválasztásakor is megvizsgálni az akciók utáni időszakot.

A számlavezetési díj, valamint az utalások díja egyenletesen alakul, mivel nem kapcsolódnak hozzájuk időszakos akciók. A számlavezetés az összes költségen belül leggyakrabban akkor lehet 0 Ft, ha a bank által meghatározott összegű jóváírás érkezik a számlára. Sok esetben ennek nem is kell munkabérnek vagy nyugdíjnak lennie, a legtöbbször bármilyen jogcímen érkező utalást elfogadnak.

Arra érdemes figyelni, hogy a számlavezetési díj gyakran feltétel nélkül 0 Ft, azonban az adott bankszámlát a pénzintézet egy szolgáltatáscsomagban értékesíti, és ennek a csomagnak van költsége. A szolgáltatáscsomag része lehet forint és deviza számlavezetés, bizonyos típusú bankkártya díjkedvezményekkel, meghatározott darabszámú és típusú díjmentes, vagy kedvezményes tranzakciók.

Ha spórolni szeretnél, és okostelefonod van, akkor az egyik lehetőség, hogy a hagyományos SMS szolgáltatást lecseréled a bank mobilalkalmazására, amely azonnali üzenetekben értesít az általad megjelölt számlamozgásokról. Ez sajnos ma még nem minden banknál érhető el, és természetesen az azonnali üzenetekhez aktív internetkapcsolat szükséges.

Amennyiben bizonytalan vagy, hogy a megfelelő számlacsomagod van-e, vagy bankot szeretnél váltani, használd bankszámla kalkulátorunkat! Ne felejtsd el átállítani a kalkuláció előtt a saját számlahasználati szokásaidnak megfelelő tranzakciók db számát és összegét, ugyanis egy-egy számla havi fenntartási költsége ezen múlik!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

5 Hozzászólás

 1. Brandtné Szalai Veronika

  Segíthetnek. Válaszoljanak a tegnapi (2018.02.27.) levelemre.

  2018.02.28.07:32

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Veronika,
   Korábbi hozzászólására válaszoltunk abban a fórumban.

   2018.02.28.10:03

 2. Bárdosné Andi

  A tranzakciós illeték áthárítása az ügyfelekre mennyire jogszerű? Ennek a bevezetésével havonta+1000 Ft-t legombolnak rólam. Azért, mert a saját pénzemet saját magam utalom (pl. csbm.)
  és nem a postára járok csekket feladni. Bankot sajna nem tudok váltani, mert köt a kölcsöntörlesztés. Ilyenkor mi a teendő?

  2018.03.03.15:09

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Andi!

   A bankok díjai a tranzakciós illetékre hasonlító mértékkel emelkedtek, normál díjemelés keretén belül. Amennyiben a csekkjeit szeretné kifizetni javasoljuk a kártyás fizetési megoldásokat, amiket tranzakciós illeték mentesen tud megtenni (szolgáltatók oldalai, díjnet).

   2018.03.07.08:08

 3. Horváth Lajos

  A bankköltség egyik lényeges eleme a pénzátutalás díja is. A CIB 1% illetve 0,43% mellett a maximum díjat 39000 Ft-ban állapította meg, szemben pl az UNICREDIT 6 ezer Ft-jával. Ez persze nem ennyi volt, amikor a számlát megnyitottuk. A számlavezetési díj egy mézes madzag, amivel elrejtik az egyéb költségeiket. Hiányolom az ERSTE 300 Ft-os számlacsomagját, ami tényleg jó, és rejtett költségek nélküli!

  2018.03.06.10:25

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Újabb bank oszt pénzt az ügyfeleinek!

2018. 05. 17.

5-15 ezer forint közötti összeg ütheti a markát annak, aki a megfelelő időben, a megfelelő helyen nyit új bankszámlát. A talált pénznek azonban számos feltétele lehet. Nézd meg aktuális bankszámla...

A legolcsóbb bankszámlák egy helyen!

2018. 05. 09.

Tudod, hogy mennyi pénzt költesz havonta bankolásra? Nagyon fontos, hogy ezt a kérdést tisztázd, hiszen, ha a tapasztalatainkból indulunk ki, könnyen lehet, hogy több ezer forint is megspórolhatsz egy kedvezőbb...

Lépd meg a bankváltást és spórolj a hiteled kamatán!

2018. 05. 03.

Személyi kölcsönt ma már igen kedvező kamattal ki lehet fogni, ugyanakkor, ha nem feltétlenül ragaszkodsz saját bankod ajánlatához, akkor adott esetben még 2-3%-os kamatkedvezményt is bezsebelhetsz. Ráadásul a bankváltással járó...

A párnacihánál biztosabb helyet is találhatsz a pénzednek!

2018. 04. 26.

Az alacsony kamatok következtében sokan döntenek úgy, hogy a bankszámlájukon hagyják a felhasználatlan pénzösszegeket, vagy éppen készpénzben tartják azt. Ennek nyilvánvalóan megvannak a biztonsági kockázatai, ráadásul nem feledkezhetünk meg a...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.