5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság

5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-03-24 Frissítve: 2019-06-13
 

Ha lakásvásárlásról, otthonteremtésről vagy lakáshitelről van szó, akkor mostanában minden az új családtámogatásokról szól, amelyek alapjaiban változtatják meg a döntési helyzetet. Az ingatlan esetében pedig mindig sok millió forintos tétről van szó. Cikkeinkben 5 olyan fontos kérdésre válaszolunk, amelyek Téged is érinthetnek.

Hogyan kerülhet kevesebbe a 15 millió Ft-os lakáshitel, mint a 13 milliós?

Kezdjük egy olyan kérdéssel, ami csak azért nem tesz fel mindenki azonnal, mert sokan még mindig nem tudnak a probléma létezéséről sem. Pedig a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátor találatai alapján jól látszik, hogy jelentős a különbség az egyes banki ajánlatok árai között, éppen úgy, ahogy ugyanazt a félmilliós LED TV-t az egyik üzletben akár 100 ezer forinttal is drágábban adhatják, mint a másikban. Itt ráadásul még többet lehet spórolni, mégpedig különösebb időráfordítás nélkül, mindössze meg kell adnod a szükséges paramétereket – hitelösszeg, futamidő, nettó jövedelem, a hitel kamatperiódusa, a megvásárolni kívánt ingatlan ára stb. – és máris megkapod sorba rendezve az ajánlatokat. Tovább a cikkre.

Hirdetés

Hirdetés

Itt vannak a részletek Magyarország legolcsóbb hiteléről

Mindenki a babaváró hitelről beszél hetek óta, ám vére megjelentek róla a részletek a Magyar Közlönyben is. Eszerint maradt a 10 milliós hitelösszeg, a kamatmentesség és a szabad felhasználhatóság, valamint 3 gyermek megszületése esetén a teljes tőketartozás elengedése, ám sok olyan részlet is kiderült, amin múlhat, jár vagy sem számodra ez a lehetőség. Tovább a cikkre. 

Egy sok millió Ft-os kérdés: most vegyünk ingatlant, vagy várjunk július 1-ig?

Annyi minden változik a támogatási rendszerben és a lakáspiacon, hogy az egyik legnehezebb döntés manapság az időzítés. Az új támogatások egyfelől plusz pénzt jelentenek, másfelől az ingatlanárak rakétaként emelkednek, ez pedig felemészti a támogatásokkal megnyerhető pénzügyi előnyt. Például egy 2 gyermekes, 1 évvel ezelőtt 35 millió Ft-nál drágább használt lakást vásárló család most bosszankodhat, hogy a vissza nem térítendő CSOK támogatásnál eltörölték a 35 milliós felső korlátot, így mos nekik is járna az 1.430.000 Ft, ám közben ennél sokkal többet drágult az adott ingatlan. Erre a változásra persze nem lehetett előre számítani, de a július 1. utáni változások előre tudhatók, így lehet számolgatni. Tovább a részletre. 

Mennyi illetéket kell fizetni most lakásvásárláskor? És mit jelenthet, ha változtat az MNB?

Úgy tűnik, hogy a kormány jó eséllyel megpróbálja majd korlátozni a befektetési célú ingatlanvásárlásokat, amivel egyből két célját is elérheti: egyfelől visszafoghatja némileg a lakásárak növekedését, másrészt több lakossági megtakarítást terelhet a hamarosan kamatadó mentessé váló állampapírok felé. A befektetők kedvét pedig a befektetések megdrágításával könnyen el lehet elvenni, amire a vagyonátruházási illeték esetleges megemelése lehet az egyik megoldás. Cikkünkben mindent megtudhatsz az illeték aktuális nagyságáról, a részletfizetési lehetőségekről, valamint arról, hogy egy esetleges illetékemelés várhatóan kikre vonatkozna majd. Tovább cikkre. 

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötésig sokszor még egyetlen kapavágás sem történik, a projekt pedig csak tervezőasztalon létezik. Hogyan, milyen feltételekkel kaphat valaki ilyenkor hitelt? Miként kezelhetők a kockázatok? Tovább cikkre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés