Betöltés

A legfontosabb heti történések, melyek érintik a pénztárcádat!

szerző: Bankmonitor
2018-01-28

Hogyan válassz lakáshitelt a banki vagy lakástakarék ajánlatok közül, mit tehetsz, ha lecserélnéd a bankod, vagy éppen mi változott a prémium állampapírnál? Ezekre a kérdésekre kerestük a héten a választ és most adunk is egy kis ízelítőt, hogy ne maradj le semmiről!

Pénzügyekben otthon vagyunk, nézd meg kalkulátorainkkal a legjobb ajánlatokat a bankszámlákrabefektetésekre vagy a lakáshitelekre!

Mélységben a kamatok, de nem mindegy, hogy választasz hitelt!

A lakáshitelek piacán nem csak a bankok, de a lakástakarékpénztárak is igen jelentős szereplőnek számítanak. Ráadásul az aktuális helyzetben igen kedvező ajánlatokat találni mindkét intézménytípus repertoárjában. A heti elemzésünkben éppen azt akartuk kideríteni, hogy a közelmúltban hitelkamatot csökkentő Fundamenta áthidaló kölcsöne, hogy teljesít a banki lakáshitelekkel összehasonlítva. Miután 10 milliós hitelösszeg és 10 éves futamidő mellett közös nevezőre hoztuk a konstrukciókat, azt találtuk, hogy a legkedvezőbb banki ajánlatok révén kevesebb összeget szükséges a visszafizetésre fordítani. Természetesen az előnyök és hátrányok mindkét oldalon megvannak, cikkünkből pontosan láthatod, miről is van szó.

Így menekülhetsz a banktól, ha eleged van a számládból!

A bankszámlák közötti költségbeli eltéréseket figyelve, igenis megéri magad rászánni, hogy otthagyd a régi bankod és olcsóbb helyen vezesd a számlád (segítségedre van az egyszerűsített bankváltás). Jó, ha tudod, hogy január középtől a korábbi egy év helyett fél évre módosult az időtartam, ami alatt a bank költséget számíthat fel a számlamegszüntetésért. Ennek az összege 0-10 ezer forint lehet banktól függően, de időarányosan a bankkártya díjat is meg kell fizetned, ha szeded a sátorfádat. Jó hír viszont, hogy a bankkártyád letiltása már ingyenesen elvégezhető.

Trükkös változás a prémium állampapírnál, mégis mi folyik itt?

A mai kamatkörnyezetben a lakossági állampapírok vásárlói megsokszorozódtak, sokan már a hosszabb futamidőket is bevállalják a magasabb kamatok érdekében. Igen ám, de szép csendben az állampapírok kamatkondíciói is változnak, most éppen a prémiumnál volt tapasztalható kamatcsökkenés. Jobban mondva első látásra nem látszik a változás, mert a 3 és 5 éves prémium kamata maradt 3,55 és 3,80%. Ugyanakkor a kondíciókra rápillantva azonnal szembetűnik, hogy a papírok által kínált kamatprémium 0,15 illetve 0,1%-kal olvadt. A helyzeten a kamatbázis emelkedése segített, így jött ki az előző sorozattal megegyező nagyságú kamat.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mikor és kitől követelheti vissza az állam a CSOK-ot?

2018. 11. 08.

A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény), különösen a 3 százalékos hitellel megfejelve, jelentős összeget jelent a gyerekes családoknak, valamint azon fiatal pároknak, akik bevállalnak gyermekeket. Ám az „ingyen pénznek” szigorú feltételei...

Blogajánló