Az infláció maga után rántja a betétek és a hitelek kamatát

Az infláció maga után rántja a betétek és a hitelek kamatát
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-09-11
 

Az infláció tovább emelkedett augusztusban is, a hitelkamatok emelkedése után most már a megtakarítások hozama is emelkedésnek indult. Ez jó a befektetőknek, de rossz a hiteligénylés előtt állóknak. Szerencsére a kölcsönigénylők még mindig sok esetben el tudnak érni valamilyen kedvezményes kamatozású kölcsönt.

Az augusztusi infláció már a folyószámlahitelek kamatával versenyez!

A KSH adatai alapján 2022. augusztusában 15,6 százalék volt az infláció, vagyis tovább gyorsult az áremelkedés az elmúlt hónapban. Az infláció messze meghaladja a hitel- és betétkamatokat. Az emelkedő alapkamat miatt ez az állapot nem maradhat fent sokáig, de akkor mi várható a pénzpiacon? Cikkünkből mindez kiderül.

7 százalékos betéti kamat is elérhető hazánk legnagyobb bankjánál

Az OTP Banknál már 7 százalékos kamat mellett kínál egy éves futamidejű betétet. Ezzel a nagybankok közül elsőként emelte be a lekötött pénzekre kínált hozamot. Vajon követni fogja őket a többi pénzintézet?

Nem szabad azonban megfeledkezni a feltételekről, elég szigorú elvárásokat kell teljesíteni ahhoz, hogy a 7 százalékos kamatot megkapjuk De mik ezek az előírások? Cikkünkből kiderül.

Hirdetés

Hirdetés

Lakossági állampapír 11 százalékos kamattal? Lesz ilyen!

Az emelkedő infláció az állampapír hozamokra is hatással van. Gulyás Gergely bejelentése alapján 11 százalékos kamatozású lakossági állampapírt vezetnek be még szeptemberben. Ezt követően megjelent az Államadósság Kezelő Központ Zrt. közleménye is. Számos lakossági állampapír kamata emelkedik. Emellett visszatér egy korábbi ismerős, a Bónusz Magyar Állampapír, melynek az induló kamata tényleg 11 százalék körül lehet. A részletek kiderülnek cikkünkből.

Új kedvezményes lehetőség azon vállalkozásoknak, amelyek lemaradtak a Széchenyi GO! programról

A vállalkozások számára is fontos a likviditás, a megfelelő finanszírozás biztosítása. A Széchenyi GO! kivezetésével azonban nem szűntek meg a támogatott hitelek. A Széchenyi Kártya Program keretében egy új konstrukció indult – Széchenyi Max néven -, amelynek keretében továbbra is kedvezményes áron kaphatnak hitelt a cégek.

A kamat ugyan emelkedett a korábbi megoldásokhoz képest, a pénzügyi előny azonban egyre jelentősebb a piaci kamatozású vállalati hitelekkel szemben. A vállalati hitelpiac várható folyamatairól bővebben is tájékozódhatsz cikkünkből.

Babaváró hitel – melyik bank biztosítja a legnagyobb kedvezményt?

A lakosság sem marad kedvezményes hitelek nélkül: ezek közül még mindig kiemelkedik a kamatmentes Babaváró hitel. A támogatás a jelenlegi feltételekkel az idei évben elérhető, sőt a konstrukció a jövő évben is velünk marad, a feltételekről azonban még nincs információnk.

Jelenleg számos bank a kamatmentesség mellett még egyszeri jóváírást is biztosít a hiteligénylők számára. Ki ne szeretne az ingyen pénz mellé még plusz összeget is. De melyik bankok kínálnak plusz kedvezményt? Hol érhető el a legnagyobb jóváírás? Mindezt innen elérhető cikkünkben megtudhatjuk.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés