Betöltés

Itt a recept, hogy a legtöbbet hozd ki a befektetésedből!

szerző: Bankmonitor
2017-11-04

A mostani héten sokan éppen a szabadságukat élvezték ki, ennek ellenére a pénzügyeknél nem állhatott le az élet. Foglalkoztunk többet között a befektetésekkel, amelyről az Aegon és Bankmonitor rendezvényén még több minden megtudható. De körüljártuk a nyugdíjcsökkentés elkerülésének eszközeit, és a CSOK igénylésének fontos részleteit is.

Kemény időszak vár a befektetőkre – Ezzel még pénzt kereshetnek!

A mai környezetben egyáltalán nem könnyű az elvárásainknak megfelelő befektetést találni. Ráadásul annyit hallani a közelgő piaci visszaesésről is, hogy nagyon sokan elbizonytalanodnak a választásban. Legutóbb éppen Zsiday Viktor a Citadella befektetési alap portfólió menedzsere hívta fel a figyelmünket a kedvezőtlen forgatókönyvekre. Az ő jóslata alapján igen fel kell kötnie a befektetőknek a gatyát. Véleményünk alapján lakossági befektetőként az állampapír, vagy az olyan befektetési alapok jöhetnek szóba, amelyek aktívan keresik a legjobb befektetési lehetőségeket, mint egy abszolút hozamú alap.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákkal is foglalkozunk a Bankmonitor és az Aegon Alapkezelő következő befektetői szemináriumán, ahol szakemberek mondják el véleményüket. A rendezvény ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Ismerd meg jobban a befektetések világát a 2018. október 9-i rendezvényen!

A rendezvény időpontja: 2018. október 9. (kedd) 17:30
A rendezvény helyszine: 1091 Budapest, Üllői út 1. AEGON Székház

Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Hogyan óvd meg magad a 30%-os nyugdíjcsökkenéstől?

A nyugdíjszakértők a konkrét nyugdíjcsökkentés mértékében nem, de abban egyetértenek, hogy néhány évtizeden belül jelentős nyugdíjhiány alakulhat ki hazánkban. Egy általunk kiszemelt tanulmány szerint 30 éven belül 20-30%-os visszaesés várható, amit csak saját erőből lehet majd ellensúlyozni. Havi szinten 22 – 36 ezer forintos nyugdíj-kiegészítésre is szükség lehet majd, amihez jó alapot nyújt egy önkéntes nyugdíjpénztár. Ráadásul minél hamarabb indítjuk, annál jobban járhatunk.

Meglévő ingatlannal is igényelhető a CSOK?

Attól, hogy valaki meglévő ingatlantulajdon mellett igényelné a CSOK-ot még nem kell lemondania a támogatási összegről. Viszont a szabályok pontosan kimondják, hogy használt lakás vásárlásakor csak akkor megengedett, ha az igénylők legfeljebb 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkeznek egy adott ingatlanban. Emellett az egyéb kötöttségekkel is számolni kell, hiszen az ingatlanban 10 évig életvitelszerűen kell laki, és ez idő alatt z állam belegyezése nélkül nem terhelhető meg hitellel és nem is adható el a lakás.

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

5 pénzügyi tipp, ha lakást vennél 2019-ben

2018. 12. 27.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tudnivalót, ami jól jöhet akkor, ha a lakást vagy házat vásárolnál 2019-ben. Mivel az árak nagyon elszálltak az elmúlt években, igyekeztünk olyan tanácsokat adni, amelyekkel jelentős összeget...

Ne hagyd veszni az állami támogatásokat, ha már egyszer jár!

2018. 12. 09.

Ezen a héten sok cikkünk szólt arról, hogy milyen módon használhatod fel az állam által nyújtott különböző pénzügyi támogatásokat okosan. Voltak tippek lakásvásárlóknak, házat építőknek, adójóváírásra utazó öngondoskodóknak és a...

4,6 millió Ft-ot nyerhetsz a CSOK-hitellel

2018. 12. 06.

Hétfőtől igényelhető a kedvezményes, futamidő végéig fix kamatozású CSOK-hitel. A konstrukciónak hatalmas pénzügyi előnye van a bankok piaci hitelével szemben: az állami kamattámogatás miatt itt az adós által visszafizetendő teljes...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.