Betöltés

Itt a recept, hogy a legtöbbet hozd ki a befektetésedből!

szerző: Bankmonitor
2017-11-04

A mostani héten sokan éppen a szabadságukat élvezték ki, ennek ellenére a pénzügyeknél nem állhatott le az élet. Foglalkoztunk többet között a befektetésekkel, amelyről az Aegon és Bankmonitor rendezvényén még több minden megtudható. De körüljártuk a nyugdíjcsökkentés elkerülésének eszközeit, és a CSOK igénylésének fontos részleteit is.

Kemény időszak vár a befektetőkre – Ezzel még pénzt kereshetnek!

A mai környezetben egyáltalán nem könnyű az elvárásainknak megfelelő befektetést találni. Ráadásul annyit hallani a közelgő piaci visszaesésről is, hogy nagyon sokan elbizonytalanodnak a választásban. Legutóbb éppen Zsiday Viktor a Citadella befektetési alap portfólió menedzsere hívta fel a figyelmünket a kedvezőtlen forgatókönyvekre. Az ő jóslata alapján igen fel kell kötnie a befektetőknek a gatyát. Véleményünk alapján lakossági befektetőként az állampapír, vagy az olyan befektetési alapok jöhetnek szóba, amelyek aktívan keresik a legjobb befektetési lehetőségeket, mint egy abszolút hozamú alap.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákkal is foglalkozunk a Bankmonitor és az Aegon Alapkezelő következő befektetői szemináriumán, ahol szakemberek mondják el véleményüket. A rendezvény ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Ismerd meg jobban a befektetések világát a 2018. október 9-i rendezvényen!

A rendezvény időpontja: 2018. október 9. (kedd) 17:30
A rendezvény helyszine: 1091 Budapest, Üllői út 1. AEGON Székház

Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Hogyan óvd meg magad a 30%-os nyugdíjcsökkenéstől?

A nyugdíjszakértők a konkrét nyugdíjcsökkentés mértékében nem, de abban egyetértenek, hogy néhány évtizeden belül jelentős nyugdíjhiány alakulhat ki hazánkban. Egy általunk kiszemelt tanulmány szerint 30 éven belül 20-30%-os visszaesés várható, amit csak saját erőből lehet majd ellensúlyozni. Havi szinten 22 – 36 ezer forintos nyugdíj-kiegészítésre is szükség lehet majd, amihez jó alapot nyújt egy önkéntes nyugdíjpénztár. Ráadásul minél hamarabb indítjuk, annál jobban járhatunk.

Meglévő ingatlannal is igényelhető a CSOK?

Attól, hogy valaki meglévő ingatlantulajdon mellett igényelné a CSOK-ot még nem kell lemondania a támogatási összegről. Viszont a szabályok pontosan kimondják, hogy használt lakás vásárlásakor csak akkor megengedett, ha az igénylők legfeljebb 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkeznek egy adott ingatlanban. Emellett az egyéb kötöttségekkel is számolni kell, hiszen az ingatlanban 10 évig életvitelszerűen kell laki, és ez idő alatt z állam belegyezése nélkül nem terhelhető meg hitellel és nem is adható el a lakás.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

CSOK: önerőként használva akár 33 millió Ft-ot is jelenthet

2018. 09. 28.

A Családi Otthonteremtési Kedvezményt önerőként felhasználva és a maximális lakáshitellel kiegészítve összesen 33,1 millió Ft összeghez juthatunk új lakás vásárlásához. Hogyan működik, mik a buktatók és mit érdemes alaposan átgondolni?...

Blogajánló

  • alapblog

    A lakástakarék hattyúdala

    Befektetői körökben keserédes viccelődés tárgya, hogy ha egy vállalat új székháza elkészül, akkor az valószínűleg a cég életciklusának csúcsát is kijelöli. Onnan már lefelé vezet...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.