Lejár a kedvezményes bankszámlád? Ideje jobbat keresni!

Lejár a kedvezményes bankszámlád? Ideje jobbat keresni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-09
 

Ha korábban olyan bankszámla csomagot választottál, amivel a kedvezmények csak bizonyos határidőig voltak adottak, még a lejárat előtt ideje lépned. Válassz egy új konstrukciót és bankolj továbbra is kedvezményesen, vagy akár teljesen ingyen. Mik az aktuális lehetőségek? Megmutatjuk!

Napjainkban a bankok már számos kedvezménnyel, ingyenes szolgáltatással versenyeznek az ügyfelek kegyeiért. Így igaz ez a bankszámlák kapcsán is. Ezek a konstrukciók ugyanakkor a legtöbbször csak bizonyos ideig garantálják az anyagi előnyöket, így ha számodra hamarosan lejár az akciós időszak, nézd meg, milyen új, akár teljesen díjmentes szolgáltatások közül választhatsz.

Meddig tart az akciós időszak?

A legtöbb bankszámlánál a kedvezményes időszak határideje szempontjából három fő gyakorlat különböztethető meg, ahol a kedvezmény

  • a bankszámla nyitásától kezdődő meghatározott időszakra érvényes
  • a szerződés lemondásáig, vagy a kedvezmény bank általi visszavonásáig van érvényben
  • egy fix időpontig, adott dátumig lesz érvényes.

Hirdetés

Hirdetés

Melyek most a legjobb bankszámlák?

A Bankmonitor bankszámla összehasonlító kalkulátora alapján már átlagjövedelemmel is komoly kedvezményekre tehetünk szert. Az akciós számlacsomagok között találunk olyanokat, amelyek meghatározott ideig ingyenes alapdíjjal és kártyahasználattal csábítanak, ezen felül néhány konstrukció pedig teljesen díjmentes bankolást tesz lehetővé.

Az ingyenes alapdíj és kártyahasználat az alábbi ajánlatoknál érhető el jelenleg:

  • ECO bankszámla – CIB Bank
  • Partner Aktív Zéró Csomag – UniCredit Bank
  • Smart Szolgáltatáscsomag – OTP Bank
  • Digitális számlacsomag – Gránit Bank
  • Erste Privilégium 2.0 Díjcsomag – Erste Bank
  • Csillag számlacsomag – MagNet Bank.

A jelenleg elérhető teljesen ingyenes bankszámlák:

  • ECO bankszámla – CIB Bank
  • Partner Aktív Zéró Csomag – UniCredit Bank
  • Prémium Gold 2.0 számlacsomag – Raiffeisen Bank.

A táblázatokban a nettó 250 és 400 ezer forintnyi beérkező összeggel elérhető ajánlatokat hasonlítottuk össze a kedvezmények típusa és határideje szerint, a Bankmonitor bankszámla keresője alapján.

Kedvezményes bankszámlák 250 ezer forinttal.Kedvezményes bankszámlák 400 ezer forinttal.

A kedvezményes bankszámlacsomagoknál ugyanakkor nagyon eltérő a bankok gyakorlata abban, hogy egy adott kedvezményt meddig biztosítanak. Sok esetben meghatároznak egy akciós időszakot, ameddig igényelhető a csomag a meghatározott kedvezményekkel. A táblázatban a legtöbb megjelenített kedvezmény is láthatóan 1 évig jár csak. Az első évet követő időszakban a díjak változnak, az adott ajánlat kondíciói szerint.

Olyan pénzintézetet is találni, ahol az akciós időszak (amíg az adott csomag kedvezményesen igényelhető) lejáratakor a bank döntésétől függően újraindulhat és akár évekig is elérhető marad. Ilyen például a nettó 400 ezer forint beérkező összeggel elérhető Raiffeisen Prémium Gold 2.0 díjcsomag.

Emellett olyan is előfordul, hogy a számlacsomag csupán meghatározott időre vehető igénybe, és utána mindenképpen bankszámlát kell váltani, mert a szerződés csak egy adott időszakra szól. Ilyen például az UniCredit Bank 3 évre köthető Partner Aktív Zéró Csomagja.

jó tudni
Az ilyen kardinális eltérések és részletszabályok miatt mindenképp javasolják szakértőink, hogy az igénylés előtt egyeztess egy független szakemberrel, aki a saját bankolási szokásaidat figyelembe véve segít kiválasztani számodra a legjobb bankszámlát.

Hogyan válthatsz bankszámlát?

Ha tehát új, kedvezményes díjcsomagot szeretnél választani a régi, drága számlacsomagod helyett, vagy épp közeleg az akciós időszak lejárata, a Bankmonitor bankszámla kalkulátora nagy segítség az összehasonlításban. 

De fontos, hogy alaposan nézz körül az elérhető termékek kondíciói között. Mint látható, az egyes bankszámlák között óriási különbségek lehetnek, a sok ajánlat között pedig könnyen útvesztőben találhatod magad. 

jó tudni
Bízd magad szakértőnkre, aki ingyenesen segít megtalálni a számodra ideális csomagot és az egyszerű bankváltásban illetve az igénylés folyamatán is végigvezet.

Hirdetés
Hirdetés