Betöltés

Mekkora hitel érhető el lakástakarékkal?

szerző: Singer Zoltán
2018-10-11

Megvizsgáltuk, melyik lakástakaréknál mennyi hitelt mekkora költséggel kaphatsz. Tudtad, hogy 4 éves LTP mellé akár 1,9 millió Ft lakáshitelt is kaphatsz már 4,48%-os THM-mel? És nem csalás, nem ámítás, a 10 éves szerződéshez a több mint 4,5 millió Ft hitelt mindössze 3,76%-os THM-mel is elérheted! Ha a leendő lakástakarékod megtakarítási időszakának végén hitelhez szeretnél jutni, megmutatjuk, melyik LTP-t érdemes megkötnöd!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakástakarék kalkulátorunk.

Az ügyfelek többsége 4 éves lakástakarékot szeretne nyitni. Ez a legtöbb esetben helyénvaló gondolkozás, és azt többször is említettük, hogy mikor nyerő a rövidebb időtáv. Most azonban arra térünk ki, hogy a magasabb megtakarítási összeg mellett miért lehet még nyerő a hosszabb, például 10 éves futamidejű szerződés. Erre a válasz nyilvánvaló: a nagyobb felvehető hitelösszegről van szó. Ha előre tudjuk, hogy a megtakarításunk (akár több lakástakarék szerződés együtt) megközelítőleg sem lesz elég a lakáscélra, vagy akár még önerőnek is kevés, akkor lehet érdemes a 10 éves futamidőn gondolkoznunk. Ehhez meg kellett néznünk, hogy a 4 éves és a 10 éves szerződéshez milyen hitelt tudnánk felvenni. Az alábbi táblázatban a 4 éves megtakarítási időszak után elérhető LTP hiteleket vettük sorra.

Hitelek szempontjából egyértelműen a Fundamenta Lakáskassza terméke a legkedvezőbb. A 4 éves megtakarítási időszak után elérhető majdnem 1,9 millió Ft felvehető hitelösszeg és annak 4,48%-os teljes hiteldíj mutatója szemmel láthatóan megelőzi a többiekét, mind a hitelköltséget, mind a felvehető hitelösszeget tekintve. Mindkettő érték nagyon kiemelkedőnek mondható. A 4 éves konstrukciók második helyét hitelösszegben az OTP, hitelköltségben az Erste szerezte meg.

Ezután lássuk az alábbi táblázatban a 10 évesek sorrendjét is, a figyelmesek némi helycserét is észrevehetnek:

A 10 éveseknél tehát némiképp változik a sorrend. Ám egyvalami töretlen: a Fundamenta a hitelek alapján újra maga mögé utasítja a konkurenciát, mind a potenciális hitelösszeget, mind a hitelköltséget tekintve. A 3,76%-os teljes hiteldíj mutató (THM) kiemelkedően kedvezőnek számít a lakástakarékok hitelei között, ezért bőven ráaggatható a díjnyertes kifejezés. A második helyet hitelösszegben és hitelköltségben egyaránt az Erste szerezte meg, az OTP pedig a dobogó utolsó fokát foglalja el ebben a tekintetben.

Most akciósan nyithatsz Lakástakarék szerződést, a lehetőségekért katt ide!

Azt is fontos tudni, hogy egy nagyobb megtakarítási összeg mellé kisebb hitelösszegre lehet szükséged, így a kisebb hitel ezáltal kevesebb költséget jelenhet számodra. Az utóbbi lehetőséget azonban nem vizsgáltuk, hiszen korábbi cikkeinkben már említettük a megtakarítási összeg fontosságát, másrészt egyéb fontos szempontokat:

Rövid idő alatt sok pénzre van szükséged lakástakarékból? Megmutatjuk a legjobbakat!

A hozam maximalizálása lakástakarékkal

Hitel és lakástakarék?

Hogyan döntsek a lakástakarék futamidejéről?

Ha kíváncsi vagy, hogy számodra melyik lakástakarék lehet a megfelelő választás, nézd meg a részletes Lakástakarék kalkulátorunk segítségével, vagy használd az egyszerűsített Lakástakarék kalkulátorunkat:

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 ok, ami miatt sokan buknak a lakástakarékon

Ha valaki azon 140 ezer ember közé tartozik, akiknek még éppen sikerült megcsípniük állami támogatással egy vagy több lakás-takarékpénztári szerződést, akkor szerencsésnek érezheti magát! És igaza is van, mert a...

Blogajánló

  • alapblog

    Futball-szocializmus

    “Nem jól működik a rendszer, nincs követelmény, a bérek viszont az egekben – nem lehet az NB II-ben havonta 3 millió forintot keresni! És most...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.