Betöltés

Rövid idő alatt sok pénzre van szükséged lakástakarékból? Megmutatjuk a legjobbakat!

szerző: Singer Zoltán
2018-09-03

Szeretnél lakáscélra minél hamarabb a lehető legtöbb pénzhez jutni? 4 év múlva lakást vennél, de nincs miből? Neked a megoldás a lehető legrövidebb időre a szerződéses összeg maximalizálása. A szerződéses összeg tartalmazza a megtakarítási és a hitelrészt is. A 4 éves lakástakarékok között szemezgettünk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakástakarék kalkulátorunk.

Mint korábbi cikkeinkben már beszámoltunk róla, a lakástakarékokat többféle szempont szerint lehet vizsgálni. A legtöbb esetben az elérhető hozam (EBKM) a meghatározó. Jelen esetben azonban nem eszerint rangsoroljuk a lakástakarékokat, hanem a futamidő és a szerződéses összeg a mérvadó.

Nyilvánvaló, hogy a fenti 2 szempont ebben az esetben sem kizárólagos, hiszen nem mindegy például a hitel költsége sem. Természetesen a táblázatban a teljes hiteldíj mutató (THM) értékeket is feltüntettük.

A táblázatban jól látható, hogy melyik paraméter szerint melyik lakástakarék a nyerő 4 éves időtávon. Hitel szempontjából a Fundamenta Otthontervező – A20-as módozata a nyerő, míg betéti hozam (EBKM) szerint az OTP Start U 4 módozata. A sorrendben viszont a Fundamenta után a második helyen az Erste 0159-es módozata található, mivel az Erste hitele kedvezőbb az OTP-s hitelnél.

Ha kíváncsi vagy, hogy más szempontok szerint melyik a legelőnyösebb lakástakarék, akkor olvasd el a témával foglalkozó korábbi cikkeinket:

Nézd meg a Lakástakarék kalkulátorunk segítségével, hogy melyik számodra a legkedvezőbb!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Elsősegély tippek lakástakarék mellé!

2019. 02. 20.

2018. október 16. után még fontosabb szerződés szerint fizetned a lakástakarék megtakarításodat, ugyanis nem kell sok hozzá, hogy részben vagy egészben elvesszen az állami támogatás. Pedig kár volna érte! A...

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.