Betöltés

Rövid idő alatt sok pénzre van szükséged lakástakarékból? Megmutatjuk a legjobbakat!

szerző: Singer Zoltán
2018-09-03

Szeretnél lakáscélra minél hamarabb a lehető legtöbb pénzhez jutni? 4 év múlva lakást vennél, de nincs miből? Neked a megoldás a lehető legrövidebb időre a szerződéses összeg maximalizálása. A szerződéses összeg tartalmazza a megtakarítási és a hitelrészt is. A 4 éves lakástakarékok között szemezgettünk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakástakarék kalkulátorunk.

Mint korábbi cikkeinkben már beszámoltunk róla, a lakástakarékokat többféle szempont szerint lehet vizsgálni. A legtöbb esetben az elérhető hozam (EBKM) a meghatározó. Jelen esetben azonban nem eszerint rangsoroljuk a lakástakarékokat, hanem a futamidő és a szerződéses összeg a mérvadó.

Nyilvánvaló, hogy a fenti 2 szempont ebben az esetben sem kizárólagos, hiszen nem mindegy például a hitel költsége sem. Természetesen a táblázatban a teljes hiteldíj mutató (THM) értékeket is feltüntettük.

A táblázatban jól látható, hogy melyik paraméter szerint melyik lakástakarék a nyerő 4 éves időtávon. Hitel szempontjából a Fundamenta Otthontervező – A20-as módozata a nyerő, míg betéti hozam (EBKM) szerint az OTP Start U 4 módozata. A sorrendben viszont a Fundamenta után a második helyen az Erste 0159-es módozata található, mivel az Erste hitele kedvezőbb az OTP-s hitelnél.

Ha kíváncsi vagy, hogy más szempontok szerint melyik a legelőnyösebb lakástakarék, akkor olvasd el a témával foglalkozó korábbi cikkeinket:

Nézd meg a Lakástakarék kalkulátorunk segítségével, hogy melyik számodra a legkedvezőbb!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legjobb fogyasztóbarát lakáshitelek magukért beszélnek!

2018. 10. 11.

A fogyasztóbarát lakáshitelek egyre népszerűbbek, és az új lakáshitel felvételek egyre nagyobb hányadát teszik ki. Ezért megnéztük, hogy 20 évre történő hitelfelvételhez a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyiket lehet érdemes...

Blogajánló