Milyen előnyöket élvezhetsz egy prémium bankszámlával?

Milyen előnyöket élvezhetsz egy prémium bankszámlával?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-22 Frissítve: 2022-10-03
 

Sokan úgy gondolják, hogy egy prémium bankszámla szolgáltatáshoz már komoly, csak kevesek által teljesíthető feltételeket kell vállalni. Ez manapság már egyáltalán nincs így, akár már 400 ezer forint beérkező jóváírással is VIP szolgáltatást vehetsz igénybe. Mutatjuk a részleteket!

Mit jelent a prémium bankszámla szolgáltatás?

A prémium számlacsomaghoz számos előkelő kedvezmény tartozik, amelyek főként a bankszámlához kapcsolódó tranzakciók díjában mutatkozik meg, így a legtöbb esetben egy ilyen számla teljesen ingyenesen vehető igénybe belföldi pénzmozgások esetén.

Ezen kívül pedig más kivételes kedvezmények is járnak a csomaghoz. A Bankmonitor kalkulátorával érdemes összehasonlítást készíteni az elérhető ajánlatokról, amelyek a beérkező jóváírások összegétől függően mutatják a releváns eredményeket.

A prémium kategóriában kiemelhető a Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 konstrukciója, amely költséghatékonyság szempontjából az egyik legkiválóbb számlacsomag. A továbbiakban ennek a díjcsomagnak az előnyeit és feltételeit vesszük górcső alá.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen előnyökkel jár a prémium számlacsomag?

A Raiffeisen Premium Gold 2.0 számlacsomag tehát ingyenes bankolást tesz lehetővé, amely időben sem korlátozott, vagyis egészen addig díjmentesen vehetjük igénybe a bankszámlához kapcsolódó szolgáltatásokat, amíg használni szeretnénk, vagyis ameddig le nem mondjuk a szerződést. 

Manapság azért valljuk be, hogy gyanakvóak vagyunk, ha azt halljuk egy szolgáltatás kapcsán, hogy ingyenes, hiszen semmit nem adnak ingyen, hogyan éri meg akkor a szolgáltatónak? Ezért nem árt pontosan utánajárni, mit jelent pontosan az ingyenesség.

Mely szolgáltatások díjmentesek?

A szóban forgó számlacsomag legelőkelőbb kedvezménye az ingyenes átutalás, vagyis, hogy belföldről, belföldi bankszámlára díjmenetesen utalhatunk pénzt bármikor, bármekkora összegben.

A másik közkedvelt előny az ingyenes készpénzfelvétel lehetősége: havonta 4 alkalommal, egyenként 300 ezer forint összeghatárig díjmentesen vehetünk fel pénzt a bank ATM-jeiből. A kedvezmény akkor teljesül, ha lemondunk az alap, kétszeri 150 ezer forintos értékhatárban megszabott díjmentes készpénzfelvétel lehetőségéről. Valljuk be, megéri. Ha úgy döntünk, hogy inkább mégis megtartanánk a havi 2 alkalmas kedvezményt, mert mondjuk nincs elérhető távolságban saját bankautomata, akkor a bank további két díjmentesen készpénzfelételt biztosít számunkra saját ATM-jének használatával.

Továbbá a szerződés időtartama alatt végig díjmentesek a prémium ügyfelek számára:

  • a bankkártya (éves díj, kibocsátás díja)
  • az alapdíjak (számlanyitás, számlavezetés, számlahasználat)
  • a kártyahasználat (készpénzfelvétel, kártyás fizetés)
  • a tranzakciók (utalások, csoportos beszedési megbízások)
  • és a netbank használata.

Szintén a VIP ügyfelek kiváltsága, hogy nem szükséges várakozniuk egy banki ügyintézéskor, őket ugyanis a személyes banki tanácsadójuk fogad, akihez előzetesen időpontot foglalhatnak, és aki közvetlenül, telefonon is elérhető bármilyen kérdés kapcsán. 

A személyes banki tanácsadó pedig nemcsak a napi pénzügyekben segít, hanem adott esetben prémium befektetési tanácsokkal is ellátja ügyfeleit.

Emellett a szóban forgó ügyfelek díjmentesen vehetnek igénybe a bankkártyához kapcsolódó szolgáltatásokat is, például alapszintű utas-, élet- és balesetbiztosítást. Igény esetén, felár ellenében választható magasabb szintű bankkártya is, amely emelt biztosítási csomagot tartalmaz, illetve egyéb kényelmi szolgáltatásokat is kínál, például díjmentes telefonos asszisztenciát, reptéri kedvezményeket (elsőbbségi beszállás, VIP várótermek használata).

A prémium csomag esetén egyetlen esetben kell minimális költséggel számolnunk; ha sms értesítéseket szeretnénk igénybe venni. Ennek díja viszont elenyésző, 354 forint havonta.

Milyen feltételekkel vehetők igénybe a prémium kedvezmények?

A Premium Gold 2.0 számlacsomag alapfeltétele, hogy legalább 400 ezer forint jóváírás érkezzen a bankszámlára havonta, ami több részletben is teljesülhet (2022. december 31-ig történő igénylés esetén akár 3 részletben is).

Amennyiben nincs lehetőség arra, hogy ekkora összeg minden hónapban a számlára érkezzen, akkor is igénybe vehető a prémium szolgáltatás abban az esetben, ha az ügyfélnek legalább összesen 8 millió forintnyi megtakarítása (például lekötött betétje) van a banknál.

A 400 ezer forint több forrásból is származhat, lehet jövedelem, bizonyos kiegészítő jövedelmek, nyugdíj, bármilyen másik számláról átutalt összeg. A készpénzes befizetés viszont nem számíthat bele az elvárt jóváírásba.

Emellett a bankkártya (Premium Start OKOSkártya) éves díjának ingyenessége is feltételhez kötött: Amennyiben a díjterhelést megelőző egy év alatt összességében legalább 500 ezer forint értékben hajtunk végre vásárlási tranzakciókat.

Hol és hogyan igényelhető?

A prémium bankszámla szolgáltatások általában a magasabb jövedelmű ügyfelek számára elérhetők, de ahogy a fentiekből is kiderül, egyáltalán nem kell milliós összegekre gondolni. A számla díjai jóval kedvezőbbek az átlagos lakossági termékekre jellemzőknél, számos díjmentes szolgáltatás elérhető és olyan plusz elemek is kapcsolódnak a számlához, amelyek többek között kényelmi és biztosítási szempontból is kiválóak. 

Sok esetben pedig teljesen díjmentes belföldi számlahasználatot biztosítanak, amellyel már önmagában akár évi több tízezer forintot spórolhatunk. 

A Raiffeisen prémium csomag további előnye a többi ingyenes bankszámla csomaghoz képest, hogy ameddig ez utóbbiak két vagy három évig díjmentesek, a Raiffeisen Premium Gold 2.0 egészen addig, amíg az ügyfél le nem mondja, vagy cseréli a szolgáltatását, illetve ameddig teljesíteni tudja a kedvezmények alapjául szolgáló elvárásokat.

Ha ki szeretnéd használni a VIP előnyöket, vagy további kérdéseid vannak, vedd fel a kapcsolatot weboldalunkon keresztül a Bankmonitor bankszámla szakértőivel, akik díjmentesen segítenek az ügyintézésben.

Ha pedig össze szeretnéd hasonlítani a legjobb ajánlatokat, próbáld ki a Bankmonitor bankszámla kalkulátorát!

Hirdetés
Hirdetés