Hirdetés

Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!

szerző: |
Frissítve:
 

Van még a teljes futamidő alatt fix és rendkívül alacsony kamattal elérhető vállalkozói hitel. A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciók kamata 0,5-3,5 százalék, a futamidő akár 10 év is lehet. Az alábbi összeállításban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze a lehetőségről. Előre szólunk azonban – a program az idén kifut, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll rendelkezésre.

Kezdjük a lényeggel. Ha tömören a feltételek érdekelnek, és szeretnéd kiszámolni, hogy mennyi Széchenyi MAX hitelt kaphatsz, célszerű akár rögtön a Széchenyi Kártya Program MAX információs oldalunkra lépned (innen éred el).

Bankmonitor

A programról a legfontosabb tudnivalókat a Bankmonitor vezető vállalatfinanszírozási szakértője, Csányi Franciska egy tömör videóban is összefoglalta, amelyet ebbe a cikkben is elérhetővé tettünk számodra.

 

A címben tett ígéretünknek megfelelően természetesen a legfontosabb tudnivalókat összefoglaljuk a Széchenyi Kártya MAX hitelekről ebben a cikkben. Ezt megelőzően álljon azonban itt néhány érv, ami miatt azt gondoljuk, hogy nem érdemes lemaradni erről a jelenlegi piaci viszonyok között rendkívüli lehetőségről.

Hirdetés

Hirdetés

A stabil pénzügyi háttér a középpontban!

Az elmúlt két év válságkezeléssel telt a hazai vállalkozásoknál. Sokan remélték, hogy a koronavírus-járvány hatásainak elmúltával visszatérhetünk a normál működési keretek közé. Nem ezt történt: az alapanyag- és energiaellátás problémáit az orosz-ukrán háború és egyéb a felszínre kerülő feszültségek csak súlyosbították. Egyelőre nincs olyan gazdasági előrejelzés, ami rövid időn belüli változást ígérne.

A következő hónapokban – talán még években is – a cégeknek arra kell készülniük, hogy szinte folyamatosan válsághelyzeteket kell majd kezelniük. Mindezt rendkívül bizonytalan üzleti környezetben, ahol évtizedek óta nem látott infláció és ezzel együtt járó magas kamatok határozzák meg a pénzpiacokat.

Minden vállalkozó tudja, hogy az ilyen helyzetben az egyik legfontosabb feltétele a túlélésnek a kiszámítható finanszírozás, elegendő tőke, a stabil pénzügyi háttér. Ennek elérésében jelenthet óriási segítséget a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a mikro- és kisvállalkozások számára jelenleg az egyetlen széles körben elérhető támogatott hitellehetőség.

Kiszámítható finanszírozás = fix kamat

A vállalkozói hitelek piaci kamatai jelenleg jóval 10 százalék fölött kezdődnek. Ráadásul jellemzően változó kamatozású hitelekről beszélhetünk, amelyeknél a kamat a Budapesti Bankközi Hitelkamatlábhoz, a Buborhoz kötött. Magyarán a pénzpiaci helyzet romlásával az induló kamat folyamatosan emelkedik.

A 3 havi Bubor egy év alatt közel tízszereződött: értéke tavaly augusztus 23-én még 1,42 százalék volt, idén ugyanezen a napon már elérte a 12,15 százalékot. Az a hitel, amelyet tavaly Bubor+4 százalékos kamattal folyósítottak, az egy évvel ezelőtti Bubor értéket figyelembe véve 5,42 százalékos ügyleti kamattal indult, most az aktuális kamat 16,15 százalék – több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak. … és tovább nő, amíg a pénzpiaci helyzet romlik.

Ezzel szemben a Széchenyi Max hitelek kamata a teljes futamidő alatt fix, nem változik. Kiszámítható adósságterhet jelent tehát a vállalkozásoknak. Ráadásul a kamat mértéke rendkívül alacsony, hitelcéltól függően 0,5-3,5 százalék közötti. Ezen túlmenően évi 2 százalék kezelési költséget számolnak fel a pénzintézetek. Ezzel együtt is évi 2,5-5,5 százalék közötti költséggel lehet számolni.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy 100 millió forintos, 3 éves forgóeszköz-hitelnek például a 3,5 százalékos kamat és a 2 százalék kezelési költség figyelembe vételével a teljes költsége 8,7 millió forint a Széchenyi Likviditási Hitel Max igénylése esetén. … és ez ennyi is marad, a kamat a futamidő végéig nem változik.

Ugyanez a 100 milliós forgóeszköz hitel az előbb említett Bubor+4 százalékos változó kamattal folyósított piaci hitel jelenlegi aktuális kamatával (16,15 százalékkal) 26,8 millió forintos hitelköltséget jelentene a cégednek, ha a Bubor értéke ezen a szinten maradna, ám a várakozások szerint a kamatemelkedés még legalább az idén őszig folytatódik – a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi inflációs előrejelzésében legkorábban őszre számít az áremelkedés ütemének tetőzésével.

Fontos
A Széchenyi MAX konstrukciók hitelkiváltásra is felhasználhatóak. Amennyiben van korábban felvett hiteled, érdemes megvizsgálnod a hitelkiváltás lehetőségét.

A hitelcélok széles körére igényelhetőek a Széchenyi Max konstrukciók

És akkor nézzük, hogy milyen célra, mennyi hitel igényelhető. Az alábbi táblában az összes érdemi feltétel.


Hol igénylehető a Széchenyi Max hitel? Mire figyelj az igényléskor?

Folyamatosan bővül azon bankok köre, ahol a Széchenyi Max hitelkonstrukciók igényelhetők: erről ebben a cikkben találsz naprakész információt. Ezt a cikket folyamatosan frissítjük.

Arról pedig, hogy Széchenyi MAX hiteligénylést miként célszerű előkészíteni ahhoz, hogy a folyamat a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb legyen a cég számára itt olvashatsz részletesen.

A gyorsaságra ebben az esetben külön is felhívjuk a figyelmed, a Széchenyi MAX hitelprogramot ugyanis a jelenlegi feltételekkel az év végéig hirdették meg, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll tehát rendelkezésre, így időben kell lépned, ha nem akarsz lemaradni erről a kedvezményes forrásról.

Ha elakadnál, kérdésed lenne szakértőink segítenek akár kisebb, akár nagyobb összegű hitelre lenne szükséged.

Hirdetés