Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!

Minden, amit a Széchenyi Max kedvezményes vállalkozói hitelekről tudni érdemes!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-08-26 Frissítve: 2022-08-29
 

Van még a teljes futamidő alatt fix és rendkívül alacsony kamattal elérhető vállalkozói hitel. A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciók kamata 0,5-3,5 százalék, a futamidő akár 10 év is lehet. Az alábbi összeállításban a legfontosabb tudnivalókat foglaltuk össze a lehetőségről. Előre szólunk azonban – a program az idén kifut, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll rendelkezésre.

Kezdjük a lényeggel. Ha tömören a feltételek érdekelnek, és szeretnéd kiszámolni, hogy mennyi Széchenyi MAX hitelt kaphatsz, célszerű akár rögtön a Széchenyi Kártya Program MAX információs oldalunkra lépned (innen éred el).

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ha nem tudod a pontosan a napot, add meg a hónap első napját!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

    A programról a legfontosabb tudnivalókat a Bankmonitor vezető vállalatfinanszírozási szakértője, Csányi Franciska egy tömör videóban is összefoglalta, amelyet ebbe a cikkben is elérhetővé tettünk számodra.

     

    A címben tett ígéretünknek megfelelően természetesen a legfontosabb tudnivalókat összefoglaljuk a Széchenyi Kártya MAX hitelekről ebben a cikkben. Ezt megelőzően álljon azonban itt néhány érv, ami miatt azt gondoljuk, hogy nem érdemes lemaradni erről a jelenlegi piaci viszonyok között rendkívüli lehetőségről.

    Hirdetés

    Hirdetés

    A stabil pénzügyi háttér a középpontban!

    Az elmúlt két év válságkezeléssel telt a hazai vállalkozásoknál. Sokan remélték, hogy a koronavírus-járvány hatásainak elmúltával visszatérhetünk a normál működési keretek közé. Nem ezt történt: az alapanyag- és energiaellátás problémáit az orosz-ukrán háború és egyéb a felszínre kerülő feszültségek csak súlyosbították. Egyelőre nincs olyan gazdasági előrejelzés, ami rövid időn belüli változást ígérne.

    A következő hónapokban – talán még években is – a cégeknek arra kell készülniük, hogy szinte folyamatosan válsághelyzeteket kell majd kezelniük. Mindezt rendkívül bizonytalan üzleti környezetben, ahol évtizedek óta nem látott infláció és ezzel együtt járó magas kamatok határozzák meg a pénzpiacokat.

    Minden vállalkozó tudja, hogy az ilyen helyzetben az egyik legfontosabb feltétele a túlélésnek a kiszámítható finanszírozás, elegendő tőke, a stabil pénzügyi háttér. Ennek elérésében jelenthet óriási segítséget a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a mikro- és kisvállalkozások számára jelenleg az egyetlen széles körben elérhető támogatott hitellehetőség.

    Kiszámítható finanszírozás = fix kamat

    A vállalkozói hitelek piaci kamatai jelenleg jóval 10 százalék fölött kezdődnek. Ráadásul jellemzően változó kamatozású hitelekről beszélhetünk, amelyeknél a kamat a Budapesti Bankközi Hitelkamatlábhoz, a Buborhoz kötött. Magyarán a pénzpiaci helyzet romlásával az induló kamat folyamatosan emelkedik.

    A 3 havi Bubor egy év alatt közel tízszereződött: értéke tavaly augusztus 23-én még 1,42 százalék volt, idén ugyanezen a napon már elérte a 12,15 százalékot. Az a hitel, amelyet tavaly Bubor+4 százalékos kamattal folyósítottak, az egy évvel ezelőtti Bubor értéket figyelembe véve 5,42 százalékos ügyleti kamattal indult, most az aktuális kamat 16,15 százalék – több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak. … és tovább nő, amíg a pénzpiaci helyzet romlik.

    Ezzel szemben a Széchenyi Max hitelek kamata a teljes futamidő alatt fix, nem változik. Kiszámítható adósságterhet jelent tehát a vállalkozásoknak. Ráadásul a kamat mértéke rendkívül alacsony, hitelcéltól függően 0,5-3,5 százalék közötti. Ezen túlmenően évi 2 százalék kezelési költséget számolnak fel a pénzintézetek. Ezzel együtt is évi 2,5-5,5 százalék közötti költséggel lehet számolni.

    Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy 100 millió forintos, 3 éves forgóeszköz-hitelnek például a 3,5 százalékos kamat és a 2 százalék kezelési költség figyelembe vételével a teljes költsége 8,7 millió forint a Széchenyi Likviditási Hitel Max igénylése esetén. … és ez ennyi is marad, a kamat a futamidő végéig nem változik.

    Ugyanez a 100 milliós forgóeszköz hitel az előbb említett Bubor+4 százalékos változó kamattal folyósított piaci hitel jelenlegi aktuális kamatával (16,15 százalékkal) 26,8 millió forintos hitelköltséget jelentene a cégednek, ha a Bubor értéke ezen a szinten maradna, ám a várakozások szerint a kamatemelkedés még legalább az idén őszig folytatódik – a Magyar Nemzeti Bank legutóbbi inflációs előrejelzésében legkorábban őszre számít az áremelkedés ütemének tetőzésével.

    Fontos
    A Széchenyi MAX konstrukciók hitelkiváltásra is felhasználhatóak. Amennyiben van korábban felvett hiteled, érdemes megvizsgálnod a hitelkiváltás lehetőségét.

    A hitelcélok széles körére igényelhetőek a Széchenyi Max konstrukciók

    És akkor nézzük, hogy milyen célra, mennyi hitel igényelhető. Az alábbi táblában az összes érdemi feltétel.


    Hol igénylehető a Széchenyi Max hitel? Mire figyelj az igényléskor?

    Folyamatosan bővül azon bankok köre, ahol a Széchenyi Max hitelkonstrukciók igényelhetők: erről ebben a cikkben találsz naprakész információt. Ezt a cikket folyamatosan frissítjük.

    Arról pedig, hogy Széchenyi MAX hiteligénylést miként célszerű előkészíteni ahhoz, hogy a folyamat a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb legyen a cég számára itt olvashatsz részletesen.

    A gyorsaságra ebben az esetben külön is felhívjuk a figyelmed, a Széchenyi MAX hitelprogramot ugyanis a jelenlegi feltételekkel az év végéig hirdették meg, a hitelkérelmek beadására rendkívül rövid idő áll tehát rendelkezésre, így időben kell lépned, ha nem akarsz lemaradni erről a kedvezményes forrásról.

    Ha elakadnál, kérdésed lenne szakértőink segítenek akár kisebb, akár nagyobb összegű hitelre lenne szükséged.

    Hirdetés
    Hirdetés