Nem semmi – Olcsóbbra lehet cserélni az egy-két hónapja felvett hitelt is!

Nem semmi – Olcsóbbra lehet cserélni az egy-két hónapja felvett hitelt is!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-12-21 Frissítve: 2021-07-16
 

Az elmúlt két évben jelentősen csökkentek a fix kamatozású lakáshitelek kamatai. Míg 2016 januárjában az 5 évig fix törlesztőrészletért cserébe 5,7%-os kamatot kértek el, addig ma már olcsóbban lehet 10 évre vagy akár a teljes futamidőre rögzíteni a kamatot. Mutatjuk, mely hiteleket érdemes kiváltani!

A jegybanki kamatcsökkenéssel párhuzamosan fokozatosan csökkentek a lakáshitelek kamatai. Erre tett rá még egy lapáttal az idén júliusban megjelenő Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek színre lépése. A legalább 3 éves időtávra rögzített kamatozású hitelek kamatai azóta még komolyabban mérséklődtek.

Tavaly januárban egy újonnan felvett 5 évig fix törlesztésű hitel kamata 5,7% volt, ha ma ugyanezt a hitelt vennénk fel, akkor már csak 3,6%-os kamatot kéne érte fizetni. Emellett a 10 évig vagy a teljes futamidőre fix kamatozású hitelek is sokkal olcsóbbak lettek, mint korábban valaha.

Nem csalás nem ámítás, ahogy az ábra is mutatja, ez azt jelenti, hogy a mindössze néhány hónapja felvett hiteleket is érdemes kiváltani! A szeptember előtt felvett 5 éves kamatperiódusú hiteleket már kétszer ilyen hosszú távra is lehet azonos vagy olcsóbb kamat mellett fixálni, míg a másfél éve felvett kölcsönöket akár a teljes futamidőre bebetonozhatjuk!

Mi szükséges a sikeres hitelkiváltáshoz?

  • a jelenlegi hitel (és minden egyéb kölcsön) törlesztése rendben zajlik, elmaradás nincs, korábban fizetéskönnyítésben nem vett részt
  • megfelelő jövedelmet tudsz igazolni (például KATA vagy EVA vállalkozás nem minden banknál jöhet szóba)
  • minimum 3 hónapos munkaviszony megléte, a próbaidő már letelt
  • a bank által elfogadható ingatlanfedezetet tudsz felajánlani
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés