Betöltés

Pörög a használtautó-piac – Az olcsó hitel is a vásárlást támogatja

szerző: Bankmonitor
2018-02-02

A statisztikák arról árulkodnak, hogy az autópiac rendkívül jó formában van, ráadásul az új autók mellett a használtak iránt is nagy az érdeklődés. Számos a vásárlással kapcsolatos műszaki kérdés után valószínűleg a finanszírozás jelent nagy akadályt. Ha nem feltétlenül tudsz kapásból több millió forintot előteremtetni, még mindig megoldás a hitel, azonban több dolgot is át kell gondolnod. Cikkünkben konkrét példákon keresztül mutatjuk be, hogy mire figyelj és, hogy milyen feltételekkel juthatsz hitelhez.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A válság évei utáni bizonytalan környezetben nem csak az ingatlanpiacon volt pangás, hanem elhalasztották az egyéb nagyobb értékű vásárlásaikat is, mint az autó. Most azonban az autópiac is reneszánszát éli, ráadásul nemcsak az új autók iránt nagy az érdeklődés, hanem a használt autópiacon is nagy a fellendülés. A becslések alapján tavaly 688 ezer autó cserélt gazdát, ráadásul a szakértők szerint a tendencia idén folytatódik, és 750 ezerre emelkedhet az átírások száma.

Több tényező miatt is racionálisnak tűnik a használt autók között nézelődni. Egyrészt az új autók vételára sokak számára igen magasnak bizonyul, így már csak ezért is használt autót néznek ki. Másrészt a használt autók között is jó vételi ajánlatokra lehet bukkanni, akár egy magasabb kategóriában az új autók árának töredékéért. De természetesen több utánajárás is szükséges, és lehetőleg némi szakértelem is az eligazodáshoz (akár az ismerősök között), hogy ne rossz lóra tedd a pénzed.

Arra vonatkozóan nem igazán lehet felkutatni statisztikát, hogy a finanszírozást hogyan oldják meg a vásárlók, de minden bizonnyal sokan vannak, akik a saját megtakarítás mellett valamilyen hitelt is felhasználnak. Egy biztos, teljes egészében hitelből vásárolni nem ajánlatos, mindenképp célszerű a vételár egy részét, például 30-40%-át saját megtakarításból fedezni. Ráadásul arra is gondolnod kell, hogy a vásárlásnak járulékos költségei is lesznek (átírási illeték, egyé felszerelések). És a későbbiekben hitel törlesztőjén felül az autó fenntartásának költségével is számolnod szükséges (adó, várható szerviz költségek).

Az aktuális környezetben a hitelből vásárlás mellett szóló érv lehet az alacsony hitelkamat is, aminek köszönhetően alacsony havi törlesztőkkel vehető fel a hitel. A szabadon felhasználható és fedezet nélkül felvehető hitelek közül a személyi kölcsönök emelkednek ki, ahol az elmúlt néhány évben lefeleződtek a kamatok. A további előnyök közé tartozik, hogy az ügyintézés is gyorsan lebonyolítható, így a kinézett autót is minél hamarabb kaparinthatod meg.

A következő kalkulátorral kiderítheted, hogy pontosan mennyi személyi kölcsönt és milyen feltételekkel vehetsz fel!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Autófinanszírozás személyi kölcsönből

Mi is utánanéztünk a legnépszerűbb hirdetési oldalon, hogy milyen feltételekkel foghatnánk ki népszerű autókat. A még fiatalabbnak mondható, maximum 4-6 éves autókat vettünk górcső alá, hiszen ez még az a kategória, aminek a vásárlása hosszabb távon is kifizetődő tud lenne.

Három féle vásárlói igényt néztünk meg kategória alapján: egy alacsony, egy közepes és egy magas értékű autót. A vételár függvényében mindig 30%-os saját megtakarítást feltételeztünk és így néztük meg a személyi kölcsön kondícióit is.

A személyi kölcsönnél is érdemes természetesen szétnézni, mert a THM széles skálán szóródik banktól függően. A legkedvezőbb feltételekért cserébe a banknak is vannak elvárásai, ami a jövedelemre, a bankszámla nyitásra és annak használatára is vonatkozhat.

Egy 6 éves városi autót már 1,3 millió forintból is megvásárolhatsz, amihez a példánkban a 400 ezres önerőt kiegészítve 900 ezer forint hitel szükséges. Ezt az összeget 150 ezer forintos jövedelem mellett a legkedvezőbb esetben 11%-os THM-mel meg is lehet kapni, ami 5 éves futamidő mellett 19 ezer forintos havi törlesztőt eredményez.

A közepes árkategóriában szintén egy 6 éves autót 3,6 millió forintért találtunk. Ehhez 2,6 millió forint hitel szükséges, amihez 250 ezer forintos jövedelem mellett 7,73%-os THM-mel lehet hozzájutni. Ez havonta 52 ezres törlesztőt jelentene.

Természetesen a legmagasabb árkategóriában is lehet nézelődni és jó vételt találni. Egy 7 millió forintos autóhoz már magasabb hitel és magasabb jövedelem is szükséges, viszont 7,61%-os THM-mel 76 ezer forintból is megúszható a havi hitelkiadás.

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

kalkuláció

Drágábbak lettek a személyi kölcsönök? Nem feltétlenül!

2019. 06. 06.

Az MNB statisztikái szerint áprilisban átlagosan drágábban lehetett személyi kölcsönhöz jutni, mint egy hónappal korábban. Mi nem tapasztaltuk a kamatok emelkedését, ezért utána jártunk, történt-e valami a személyi kölcsönök piacán....

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.