Újdonságok és változások a hazai és nemzetközi pénzügyekben

Újdonságok és változások a hazai és nemzetközi pénzügyekben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-16 Frissítve: 2023-04-18
 

Befolyásolja-e a csökkenő büntetés a Babaváró igényléseket? Hogyan változhatnak a CSOK szabályai? Visszatér a népszerű lakástakarék konstrukció? Hogyan befolyásolja az infláció a törlesztőrészletek értékét? Mi a helyzet az amerikai hitelpiacon? A hét legjelentősebb változásait hoztuk el nektek cikkösszefoglalónkban. Szó lesz a hazai pénzügyi újdonságokról és a nemzetközi állapotokról is. Olvasd el a legforróbb témákat a Bankmonitor szakértőinek tollából!

Csökken a büntetés, mégsem kell a Babaváró a magyaroknak

Jó hír, hogy a Babaváró büntetés mértéke a 2023. májusi igényléseknél 1,2 millió forinttal kevesebb, mintha az alapvetően kamatmentes kölcsönt az év januárjában igényeltük volna. A szankció természetesen csak a feltételek megszegése esetén, az 5. év végével fizetendő vissza. Így akit ezidáig a jelentős visszafizetendő tartott vissza az igényléstől, annak most megéri újra átgondolni a Babaváró hitel felvételét. Ugyanakkor ebben az évben eddig jelentős visszaesés mutatkozik az új igénylésekben. Kattints a cikk címére és tudd meg, mi húzódhat a háttérben!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Március végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Változhatnak a CSOK szabályai?! 

Egy frissen napvilágot látott tervezet értelmében módosulhatnak a Családi Otthonteremtési Kedvezmény egyes feltételei. A változások nem borítják fel a támogatási rendszert, inkább finomhangolásról szólnak. Változhat többek között a lakcímbejelentési eljárás, a beköltözés szabályai, cég székhelyének a bejelentése a támogatott ingatlanba, illetve a gyermekek születésének bejelentéséhez kapcsolódó feladatok is. Járj utána cikkünkből, hogy kiket és hogyan érinthetnek az esetleges módosítások.

Májustól visszatér az Erste Lakástakarék!

2023. májusától újra elérhető lesz az Erste Lakástakarék program, amely az otthonteremtés előtt álló megtakarítók számára jelenthet kedvező alternatívát. Az Erste már a második bank, amely idén újra piacra dobja a hajdani lakástakarék-pénztárra hajazó megtakarítását. A leendő ügyfelek választhatnak 4 és 8 éves futamidejű konstrukciót is, ráadásul akár 30 százalékos kamatprémiummal. Mutatjuk a részleteket!

A 25,2 százalékos infláció értéktelenné teszi a törlesztőrészletet is

A márciusban mért éves átlagos áremelkedés 25,2 százalék, vagyis több mint negyedével drágult átlagosan az élet. Ez viszont csupán számadat, érdemes mögé tekinteni és megismerni a részleteket: Mennyit drágultak az egyes termék és szolgáltatáscsoportok? Mire elég most a korábban igényelt kölcsönünk törlesztőrészlete? Hogy állnak a hitelkamatok? Összességében mit jelent ez számunkra? A Bankmonitor vezető pénzügyi elemzője tárja elénk a részleteket és javaslatait.

Ekkora zuhanást még nem mértek az amerikai hitelpiacon!

A kereskedelmi banki hitelezés közel 105 milliárd dollárral esett március utolsó két hetében az Egyesült Államokban. A Federal Reserve (Fed) közlése szerint ilyen mértékű zsugorodást korábban még nem mértek. A csökkenés valamennyi szegmenst egyaránt érinti, a piaci szereplők az aktivitás további csökkenését és a hitelezési feltételek szigorítását várják. Felmerül a kérdés: mire számíthatunk Magyarországon? Cikkünk segítséget adhat átlátni a helyzetet és megismerni, hogy mi mozgatja a hazai vállaltokat.

Hirdetés
1
Hirdetés