Betöltés

Van, hogy megéri a leghosszabb lakástakarékot választani!

szerző: Bankmonitor
2018-03-20

A 30%-os állami támogatásnak köszönhetően nagyon sokan ismerik a lakástakarékokat és azt is tudják, hogy ilyen formában 4 és 10 éves időtávon lehet megtakarítani. A rövidebb lakástakarékoknak megvan az a nyilvánvaló előnye, hogy hamarabb felhasználható a pénz, ráadásul az elérhető hozam szempontjából is ekkor jön ki legjobban a matek. Igen ám, de több olyan élethelyzet van, amikor mégis megéri kihasználni a lehetőséget és a maximális, 10 éves futamidő felé elmozdulni. Legyen szó a magas lakásárak miatt szükséges magasabb megtakarítási összegről, vagy éppen a gyermeknek szánt hosszú távú megtakarításról.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

A lakástakarék adta lehetőséget rendkívül sokan ragadják meg, hiszen a 30%-os állami támogatással növelt befizetésüket tudják a lakáscéljukra felhasználni. Ha a többséghez hasonlóan gondolkodsz, te is a 4-5 éves futamidőt részesíted előnyben, ami azt jelenti, hogy a lejáratkor 1,25-1,56 millió forintos megtakarítás áll a rendelkezésedre. Amellett, hogy így hamarabb felhasználhatóvá válik a pénz, külön előnyt jelent, hogy befektetési szempontból is ekkor jössz ki a legjobban, hiszen a megtakarítással elért hozam (EBKM) a 8-11%-ot is eléri.

Nyilvánvaló, hogy számos esetben rövidebb futamidőre éri meg lakástakarék szerződést kötni, főleg ha valamely közeli hozzátartozó megjelölésével további befizetést is tudsz teljesíteni. Ugyanakkor megéri a hosszabb lakástakarékok között is nézelődni, ha egy-egy szerződésből a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni. Tehát a nagyobb összegű megtakarításra és lakáskölcsönre hajtasz és nem elegendő a rövid futamidejű lakástakarékokkal összegyűjthető pénzösszeg. Nézzük is, hogy mikor lehet érdemes hosszabb futamidőben gondolkodnod!

A legtöbb ingatlanra fordítható pénzre van szükséged

Értelemszerűen minél hosszabb ideig takarékoskodsz, annál több lesz az állami támogatás és az összegyűjthető pénz. Így amennyiben a megtakarítás nagysága fontos számodra, érdemes hosszabb futamidőt választani.

Tudnod kell, hogy a lakástakarékok a számlanyitás pillanatában rögzített kamatozású lakáskölcsönt is adnak, amelyekkel adott esetben kiegészíthető a megtakarítás. Ennek akkor van jelentősége, ha a legnagyobb szerződéses összegre (befizetés + betéti kamatok + állami támogatás + lakáskölcsön) hajtasz, mert a lehető legtöbb pénzre szükséged van a lakáscélodhoz. A leghosszabb 10 éves szerződéssel már 3,1 millió forint megtakarítás és 4,5 millió forint hitel is a rendelkezésedre állhat.

A hitellel kiegészített megtakarítás felhasználásához a megtakarítási időszak végét sem szükséges kivárni, hiszen az áthidaló kölcsön adta lehetőségekkel is élhetsz. Ez lényegében azt jelenti, hogy már a futamidő elején a teljes szerződéses összeghez hozzájutsz és azt a lakáscélodra fordíthatod.

Nézz utána kalkulátorunkkal, hogy mennyi pénzt gyűjthetsz össze a lakáscélodra!

Lakástakarék kalkulátor
Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok

EBKM

Számlanyitási díj

Kamatbónusz
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A gyermeked számára szeretnél takarékoskodni

Szülőként valószínűleg te is szeretnéd a gyermeked sorsát egyengetni, mint például az első lakás megszerzéséhez hozzásegíteni. Már a lehető legkorábban érdemes egy lakástakarékot a gyermek számára elindítani, amit akár 10 évig is hagyhatsz ketyegni, attól függően, hogy mikor lesz szükség a pénzre. Amíg nagykorú nem lesz a gyermek kedvezményezett a szülők is rendelkezhetnek a pénz fölött (bizonyos esetekben szükség lehet gyámhivatali engedélyre), nagykorúként pedig már ő határozhatja meg a felhasználás célját.

Egy speciális termék is elérhető a piacon, mégpedig a Fundamenta Lakástakarékpénztár által kínált Fundimini Gyerekszámla. Ezt kifejezetten gyermekek számára kötheted, és ugyanúgy jár a 30%-os állami támogatás, viszont ezenkívül egyéb előnyöket, a szerződéses összeg 0,5%-ára rúgó hűségbónuszt és normál kamaton felül 1,5%-os kamatprémiumot is biztosít.

A konstrukció úgy működik, hogy két szerződést is nyitnod szükséges, mégpedig egy legalább 8-10 éveset és emellé egy tetszőlegesen választható 4-10 éveset. Az első szerződés után bezsebelheted a 0,5%-os hűségbónuszt, ha ennek lejárta után pedig megkötöd a második lakástakarékot is, arra a 1,5%-os kamatprémiumot kapod meg, miközben még az első szerződés is tovább kamatozik. 20 ezer forintos befizetés és két 10 éves szerződés révén ezzel a módszerrel akár 8,5 millió megtakarítás is összejöhet, hitellel együtt pedig 15 millió fordítható a lakáscélra.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
2 Hozzászólás
 1. Tamás

  Tisztelt Bankmonitor!

  Most járt le kettő darab négy éves szerződésem.
  Az egyiknél én vagyok a kedvezményezett, a másiknál viszont
  a párom aki nem közeli hozzátartozóm. Lakás vásárlás előtt állunk. Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség arra, hogy ne bukjuk el a második szerződésnél az állami támogatást és a kamatokat ? Esetleg ha meghosszabbítanám öt évre a második szerződést és kedvezményezettet változtatnék ? Vagy időközben összeházasodnánk ?

  Válaszát előre is köszönöm !

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Tamás,

   A kérdését megválaszoltuk a “Lakástakarék: milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?” című cikk alatt.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Kapcsolódó tartalmak
Változás az Aegon Lakástakarék ügyfeleinél!
2019. 10. 28.

Október 25-től az Erste Lakástakarék kezeli az Aegon Lakástakarék portfólióját. A mostani tranzakció eredményeként 57 ezer szerződés került át a társasághoz. Mostantól az átvett szerződések esetében már az Erste Lakástakarék...

Hitel + állampapír: 10% feletti éves hozam kockázatmentesen
2019. 10. 24.

Konkrét bizonyítás, hogyan érhetünk el 10% feletti éves hozamot (kamatot) kockázatmentesen egy szabadfelhasználású hitel és a szuperállampapír kombinálásával. Egy újabb aranyat érő pénzügyi megoldás a Bankmonitortól. És ami nagyon fontos,...

Blogajánló
 • alapblog Szuperunalmas szuperkedd

  Március 3-ai szuperkedden egyszerre tartják nagyon sok amerikai államban a demokrata előválasztást. Március közepére pedig nagy valószínűséggel eldől, hogy Trump kihívója egy radikálisabb, vagy mérsékelt... The post Szuperunalmas szuperkedd appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.