Babaváró hitelkiváltásra? Így spórolj milliókat

Babaváró hitelkiváltásra? Így spórolj milliókat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-28
 

A Babaváró hitel jelentős anyagi segítség lehet a (leendő) szülők számára, amit a legtöbb család különböző lakástervek megvalósítására, például felújításra használ fel. Emellett viszont a szabad felhasználású konstrukció a már meglévő tartozás(ok) visszafizetésére vagy csökkentésére is remek megoldás lehet.

A gyermekek érkezése előtti időkben még fontosabb, hogy könnyítsünk a családi kassza terhein, hiszen ilyenkor egyébként is számos extra költség keletkezik. Így ha korábban egy vagy több hitelt is felvettünk, például személyi hitel, hitelkártya, áruhitel, akkor ezek rendezésével most hosszú távon enyhíthetünk a havi kiadások mértékén. 

Hogyan spórolhatunk milliókat?

A Babaváró Program tulajdonképpen két részből áll, a kedvezményes kamatozású hitelből és a gyermekek számától függő állami támogatásból. Így a Babaváró hitel alapesetben kamatmentes és a futamidő végéig az is marad amennyiben a szerződéskötést követő 5 éven belül gyermek érkezik a családba. Ezzel együtt a törlesztés szüneteltethető 3 évig. Ha pedig további gyermekáldás érkezik, újabb és újabb kedvezményeket nyerhetünk.

A második gyermek érkezésével további 3 évre kérhető a törlesztés szüneteltetése, valamint a  fennálló tartozás 30 százalékát elengedi az állam. Ha pedig újabb családtag születik, a teljes tartozás vissza nem térítendővé alakul, vagyis az állam átvállalja a hitel hátralévő részét.

Emiatt a maximálisan igényelhető 10 millió forint akár “ingyenpénz” is lehet a családnak, aminek segítségével jelentős pénzügyi előnyre is szert tehetnek. Mivel a Babaváró hitel törlesztőrészlete maximum 50 ezer forint lehet, egy, vagy több korábbi tartozás törlesztése innentől egy pénzintézetnek, átláthatóbb formában folytatódhat tovább. 

Emellett, ha a gyermekek számától függő további kedvezményekre is jogosulttá válik a házaspár, akkor akár a legfeljebb 50 ezer forintos törlesztőrészlet is teljes egészében megspórolható.

A Babaváró hitel költsége ráadásul csupán évi 0,5 százalék kamatnak megfelelő kezességvállalási díj, így ennél kedvezőbb konstrukciót aligha találunk a hitelpiacon, ráadásul ingatlanfedezet nélkül. 

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A Babaváró Program tehát hitelkiváltás, vagy adósságrendezés (több hitel kiváltása) esetén is remekül használható, hiszen többféleképpen is kedvezőbb anyagi helyzetbe kerülhet általa a család:

  • csökkenthetők a törlesztőrészletek, így a havi kiadások is
  • csökkenthető a korábbi hitel teljes visszafizetendő összege
  • rövidíthető a meglévő kölcsön futamideje, vagyis kevesebb ideig kell törlesztenünk
  • vagy akár a korábbi jelzáloghitel fedezetének “felszabadítására” is lehetőség nyílik.

Továbbá kivételes előny, hogy a Babaváró igénylésekor nem kell hitelbírálati, illetve folyósítási díjat fizetnünk, így a hitelkiváltás költsége is jóval kedvezőbb lehet. A korábbi kölcsön elő- vagy végtörlesztési díjával kell csak számolnunk, ami rendszerint legfeljebb a hátralévő tartozás 1-2 százaléka.

A Babaváró hitel 2022-ben érvényes feltételeiről korábbi cikkünkből tájékozódhatsz, Babaváró hitel oldalunkon pedig további hasznos információk és gyakori kérdések mellett megnézheted, hogy mennyi hitelre vagy jogosult.

Hirdetés

Hirdetés

Ahány bank, annyi szokás

A Babaváró hitel előreláthatólag 2022. december 31-ig igényelhető, arról még nincs információ, hogy a határidőt meghosszabbítanák. Így érdemes mielőbb beadni az igénylést, és kihasználni a kedvező hitellehetőséget akár lakáscélokra, akár egy családi autó vásárlására, vagy a meglévő tartozások kiváltására.

Igénylés előtt ugyanakkor érdemes felvenni egy bankfüggetlen szakértővel a kapcsolatot, hiszen a Babaváró esetében fokozottan sok múlhat azon, hogy melyik bankhoz adjuk be a hitelkérelmet. 

A szabad felhasználás ellenére néhány banknál ugyanis egyáltalán nem vehetjük fel a Babavárót hitelkiváltásra. (Legalábbis olyan formában nem, hogy a meglévő kölcsön tölresztésével ne számoljon a pénzintézet a hitelbírálat során.)

Van például olyan pénzintézet, amelyik csak saját hiteleit engedi visszafizetni a kedvezményes hitellel, és emellett is számos eltérést tapasztalhatunk az elbírálás feltételeiben az egyes pénzintézeteknél. 

Egy dörzsölt pénzügyi tanácsadó pénzt és időt is spórol nekünk azzal, hogy tisztában van a bankok eljárásrendjével, az aktualitásokkal, így rögtön oda irányítja az igénylésünket, ahol a legvalószínűbben eshet pozitív elbírálás alá.

Hirdetés
Hirdetés