Best of – Az 5 legnépszerűbb Bankmonitor cikk a hétről

Best of – Az 5 legnépszerűbb Bankmonitor cikk a hétről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-04-09
 

A húsvéti ünnepekre rendhagyó összefoglalóval készültünk, a hét 5 legolvasottabb cikkét gyűjtöttük egy csokorba szakértőink tollából. Frissítsd a pénzügyi tudásod, kerülj képbe az aktualitásokkal a Bankmonitorral!

5. Luxuskocsi, pickup, terepjáró – Ezekre is kaphatnak a cégek finanszírozást

A dobogóról ugyan lecsúszott, de előkelő 5. helyre érkezett a vállalatok számára kulcsfontosságú téma. Sokan érdeklődnek a Bankmonitor szakértőinél arról, hogy személyautóra elérhető-e kedvezményes lízingfinanszírozás. Ugyan a Széchenyi Kártya Program keretében csak kis- és nagyhaszongépjárművekre valamint vontatmányaikra igényelhető a Széchenyi Lízing MAX+, de vannak a piacon versenyképes ajánlatok is, amelyek drágábbak mint a támogatott konstrukciók, de messze nem annyival, mint azt a céges hitelkamatok alakulása alapján gondolnánk. Mutatjuk a részleteket!

4. Kockázati életbiztosítás: Mit tehetsz, ha idősebb vagy?

Mára már szinte közhely, hogy a biztosítási védelemről – pont úgy, mint egy nyugdíjcélú megtakarítás elindításáról – időben kell gondoskodni. A biztosítás díja így alacsonyabb és az egészségügyi problémák sem nehezítik meg a helyzetet. Mi a teendő akkor, ha fiatalabb korodban nem volt lehetőséged életbiztosítást kötni?kockázati életbiztosításoknak van egy olyan típusa, amelyet a biztosítók kifejezetten az idősebb korosztályok számára készítettek. Cikkünkben részletezzük a lehetőségeket!

3. Rekord a nyugdíjbiztosításoknál, szárnyalnak a befizetések!

A nyugdíjbiztosításokra újra igényelhető adóvisszatérítés, ami valljuk be, igen vonzó egy nyugdíjcélú megtakarításban. A támogatás 2014-es megjelenése óta rohamtempóban emelkedik mind a szerződések száma, mind a megtakarítók befizetésének összege. A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) legfrissebb éves jelentéséből kiderül, mennyit tettek félre a magyarok 2022-ben nyugdíjbiztosításban, szakértőink pedig kiszámolták, milyen időskori jövedelmi szintre lesz elegendő jellemzően ez a megtakarítási összeg.

2. 7 éves mélyponton a lakáshitelezés, megéri most kölcsönt igényelni?

Az Magyar Nemzeti Bank adatai alapján idén februárban tovább csökkent a folyósított lakáshitelek összege, ami messze elmarad a tavaly májusi csúcstól. Ilyen alacsony havi folyósítási értéket utoljára 7 éve, 2016. márciusában láthattunk. Milyen okok húzódhatnak a háttérben? Érdemes most belevágni a lakáscélokba, ha hitel is szükséges hozzá? Mutatunk egy okos húzást, ami rengeteget segíthet anyagilag, ha nem várhat a nagy beruházás.

1. Erre mindig figyelj, ha devizát tartasz a Revolut vagy Wise számládon!

Az egyik legnagyobb előny, ha Revolut vagy Wise számlád van, hogy könnyen és olcsón vehetsz devizát, ezt követően pedig akár több devizanemben is tarthatod párhuzamosan a pénzed. Ez pedig nemcsak a gyenge forint esetén lehet érdekes, hanem azért is, mert így akkor válthatsz pénzt, amikor a forint éppen jobb passzban van, ami szintén jelentős pénzügyi előnyt jelenthet. A hét legnépszerűbb cikkében megnéztünk minden előnyt és utánajártunk az esetleges buktatóknak is.

Hirdetés
Hirdetés