Csak azért fizetsz, amit Te választottál a csomagba… új megoldás a hazai bankpiacon

Csak azért fizetsz, amit Te választottál a csomagba… új megoldás a hazai bankpiacon
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2012-09-07 Frissítve: 2021-10-09
 

Új, 30 év alatti fiataloknak szánt modul felépítésű számlacsomagot mutatott be az Otp Bank a mai napon, amelyet Simple névre keresztelt. Mivel a számlacsomag alapelve, a moduláris felépítés újdonság a magyar piacon, érdemes vele megismerkedni.

A számlacsomag jövedelemérkeztetés és elektronikus számlakivonat megrendelése esetén ingyenes számlavezetési díjat kínál. Amennyiben nem érkezik legalább minimálbér az adott hónapban a számlára, a havi díj 690 Ft, a postai számlaküldés mindig 100 Ft/hó. Fontos megemlíteni, hogy a legtöbb bankkal ellentétben az OTP Bank komolyan veszi a „jövedelem” kategóriát, csak munkáltatótól érkező valódi jövedelem esetén jár a kedvezményes havi díj.

Ebből a meghatározásból is láthatjuk, hogy a csomagot nem a diákoknak szánták és nem is a 24 éven alattiaknak, hiszen ők igényelhetnek feltételek nélkül is havidíj-mentes Junior-számlát. Tehát a fő célcsoport a 24-30 éves korosztály, aki már dolgozik.

A csomag az internetes ügyintézésre van kihegyezve, annyira, hogy komoly büntetést, vagy finomabban fogalmazva ügyintézési díjat kell fizetnünk, ha telefonon, vagy fiókban szeretnénk ügyet intézni. A fióki ügyintézés díja például 499 Ft alkalmanként, illetve naponként. Ez egy komoly érv arra, hogy ne akarjunk fiókban megbízást adni, vagy pénzt átutalni. (Azok a megbízásokra, amiket csak fiókban lehet elintézni, például készpénz-befizetés, arra nem számolják fel ezt a díjat.)

Hogy valamit kapjunk is cserébe, a legtöbb OTP-s számlacsomagtól eltérően az internetes eseti átutalás és csoportos beszedési megbízás is ingyenes.

A csomaghoz Paypass kártyát lehet és kell is igényelni, ami azonban csak az első évben díjmentes, utána 1790 forintunk bánja évente a modern kártyát, míg a legtöbb csomagjához a hagyományos bankkártyát a bank ingyen adja.

A csomag igazi érdekessége innen kezdődik. A csomaghoz számos kiegészítő csomagot vásárolhatunk, mindegyiket ízlésünk és szükségeink szerint összeválogatva. Biztonság az internetes vásárlásnál? Webkártya havi díja 99 Ft. Kevés a havi kétszeri ingyenes ATM-es készpénz-felvétel? Fizethetünk alkalmi díjat, de vehetünk további kettő, vagy öt ingyenes felvételi lehetőséget 299 és 599 forintért. Kell SMS szolgáltatás? Darabonként fizetnél a kapott üzenetekért, vagy inkább 249 forintért korlátlan számú SMS-t kérsz?

Változtatnál a kiegészítő csomagokon? Az interneten bármikor egyszerűen megteheted. 

Ebben a táblázatban összefoglaltuk a költségeket, összevetve a bank másik fiataloknak szánt csomagjával, a Jumppal, illetve a bárki számára elérhető Tempó számlacsomaggal.

simple tablazat

Az OTP az új számlacsomagjának különálló, saját arculattal rendelkező weboldalt is készített, mely a nevéhez híven „simple”, azaz egyszerű akar lenni és fiatalosságot sugároz. A számlacsomag weboldalán chat-es kolléganő várja, hogy feltedd a kérdéseid. Ki is próbáltuk azonnal… Amit nem tudtunk, hogy ő nem tudja, hogy a simple.hu oldalról indítottuk a chat-et, így egy ideig elbeszéltünk egymás mellett, mert nem tudta, melyik csomagról is beszélünk. Talán a tegeződés is ezért nem működött. 🙂

Az oldalon egy kalkulátort is találunk, ahol a számunkra fontos, vagy fontosnak gondolt kiegészítőket összeválogatva leolvashatjuk, mennyibe fog kerülni a számlacsomag.

Diákoknak és 26 éven aluliaknak érdemes lehet megnézni a többi ifjúsági számlát is, ebben ez a
cikkünk segít. Amennyiben a többi számlacsomaggal szeretné összevetni a Simple csomagot, válassza a
számlaválasztó oldalunkat.A bank kitett magáért, reméljük sok bank követi majd a számlacsomag moduláris felépítését és ez jobban testre szabható számlacsomagokat fog eredményezni a piacon.

simple logo

Hirdetés
Hirdetés