Elindult az Otthonfelújítási támogatás: Mire érdemes figyelned

Elindult az Otthonfelújítási támogatás: Mire érdemes figyelned
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-07-07
 

Elstartolt az Otthonfelújítási támogatás az 1990 után épült családi házak energetikai korszerűsítésére. A 108 milliárdos keret előreláthatólag gyorsan el fog fogyni, megmutatjuk, hogyan ne maradj le róla. Segítünk elkerülni a buktatókat, ha külföldön bankkártyával fizetnél. Ezentúl egyre több a megtakarításunk, csak éppen nem ér többet. A hét legérdekesebb cikkei vasárnap reggelre.

11 túlélő tipp, ha rástartolnál az otthonfelújítási támogatásra

Elsejével elindult az otthonfelújítási program, aminek segítségével mintegy 20 ezer magyarországi családi ház energetikai korszerűsítése valósulhat meg.  A Bankmonitor szakértői összegyűjtöttek a konstrukcióval kapcsolatban 11 olyan fontos tudnivalót, amely eddig elkerülhette a figyelmedet, és jelentősen befolyásolja az igénylés sikerességét. Ismerd meg a részleteket cikkünkből!

Mikor fogy ki az otthonfelújítási támogatás keretösszege?

Július elsejével indult az új Otthonfelújítási Program, a 108 milliárd forintos keretösszegből legfeljebb 20 ezer ház korszerűsítése valósítható meg. De mikor merül ki a keretösszeg? Mi alapján derül ki, hogy ki marad le? A pályázati kiírása választ ad minderre.

Hol a legolcsóbb a lakáshitel a kamatplafon kivezetése után?

2024. június 30-án megszűnt a kamatplafon, ami jelentős változásokat eredményezett a lakáshitelek kamatjaiban. Merre fognak menni a kamatok? Érdemes most felvenni lakáshitelt? Mire számíthatnak azok, akik lakásvásárlást vagy hiteligénylést terveznek? A Bankmonitor szakértői ezeket a kérdéseket járták körül.

Nagyot zuhant a megtakarítások reálértéke, 3 évet elvesztettünk

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a magyarok megtakarításai rekordot döntöttek, de az infláció miatt ez nem feltétlenül ok az örömre. Mibe fektetnek a magyarok? Mekkora az infláció hatása? A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, mit is jelent ez valójában.

Rekordon a személyi kölcsön folyósítás, az autóvásárlás a legnépszerűbb hitelcél

Rekordot döntött az újonnan felvett személyi kölcsönök összértéke májusban. Mekkora az átlagos hitelösszeg, és milyen kamatok mellett lehet pénzhez jutni? Továbbá, mire költik a felvett hitelt? A cikkből mindezt megtudhatod!

13 életmentő tipp, ha bankkártyával fizetnénk külföldön

Ma már megszokott, hogy utazásainkon bankkártyával fizetünk, hiszen ez kényelmes, és pénzügyileg is előnyösebb lehet, mint valutát váltani és készpénzt használni. A Bankmonitor szakértői azonban figyelmeztetnek, hogy vannak fontos dolgok, amiket érdemes szem előtt tartani. Összegyűjtöttünk praktikus tanácsokat, hogy elkerülhesd a kellemetlenségeket. Az életmentő tippek megtekintéséhez látogass el a cikkre!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés