Ennyit fizetsz budapestiként a hiteled után

Ennyit fizetsz budapestiként a hiteled után
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-01 Frissítve: 2021-07-01
 

Tavaly a legnagyobb hazai banknál átlagosan közel 12 millió forintért vettek fel lakáshitelt az ügyfelek. Megnéztük ennek kapcsán, hogy körülbelül mekkora volt a költsége a hitelfelvételnek és havi szinten milyen törlesztőrészletet kellett kifizetni. Érdekességként annak is utána jártunk, hogy egy 147 milliós hitelért mit kell vállalni.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Az OTP Bank a napokban tette közzé adatait a 2017-es évről, ebből pedig kiderült, hogy Budapesten átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek lakásvásárláshoz az emberek. Sőt a legmagasabb lakáshitelre is itt lett volna szükség, valaki(k) 147 milliós hitelt kívántak felvenni. A többi banktól nem rendelkezünk információkkal, de tegyük fel, hogy az átlag máshol is hasonlóan alakult. Ennek kapcsán megnéztük, hogy mennyit kell havonta fizetni egy ilyen hitel után.

Azt feltételeztük, hogy tavaly év közepén vette fel az ügyfél a hitelt, és 300 ezer forintos jövedelmet tudott igazolni. A legolcsóbb 6 havonta változó kamatú hitel 2,8%-os THM-mel volt elérhető, és közel 63 ezer forintos törlesztőt kellett kifizetni 20 éves futamidő mellett. A legjobb 10 évre fixált kamatú hitelek legjobbjai (fogyasztóbarát hitel megjelenése előtt) 5,9%-os THM-mel voltak elvihetők, amihez 82 ezer forintos törlesztő társult.

Azok viszont, akik vártak a hitelfelvétellel, sokat nyerhettek a fogyasztóbarát lakáshitelek megjelenésével és széleskörű elterjedésével. Utóbbi példánál maradva, a 10 éves fix kamatú hitel már 4,4%-os THM-mel is elérhető volt tavaly év végén. Az induló törlesztő 72 ezer forint volt, vagyis fél évet várva a havi törlesztő 10 ezer forinttal lehetett olcsóbb.

Az érdekesség kedvéért megnéztük azt is, hogy a 147 milliós hitel mivel járt együtt, ha befogadták a banknál. A havi családi jövedelemnek 2,5 millió forintot állítottunk be és a legjobb 10 éves fix kamatú hitelre havi 1 millió forintos törlesztőt kaptunk. Fontos jelezni, hogy nagyobb hitelösszeg esetében a bank egyedi ajánlatot tud adni, sőt a bankok egymással versenghetnek az ilyen kiemelt ügyfelekért.

A kamatcsökkenés miatt a tavalyihoz képest még jobb feltételekkel juthatsz hitelhez, de nem lesz ez mindig így. Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy mekkora hitelt vehetsz fel és ehhez milyen törlesztő társul!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés