Érdekes pénzügyi változások, adatok és trendek a hétről

Érdekes pénzügyi változások, adatok és trendek a hétről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-11-06
 

Az év 44. hete sem telt el izgalmak és érdekességek nélkül. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték a legfrissebb pénzügyi történéseket, változásokat, amelyek között mindenki találhat számára fontos információt.

Érdekes változás lép életbe a jelzáloghiteleknél novembertől!

Idén október 31-től változott a kereskedelmi kommunikációban használt THM meghatározása. A reklámokban szereplő érték mostantól úgy is módosulhat, hogy a pénzintézet nem változtatott semmit a kölcsönének kondícióin. Miért lényeges ez a változás? Miért egységes a reklámokban is használt mutató kiszámítása? Mutatjuk a részleteket!

Újabb lakástámogatások 2023-as sorsa dőlt el?

A fiatal párok, családok számára nagyon fontos lehet, hogy a következő évre milyen lakástámogatási, családtámogatási program lesz elérhető. Ez a kérdés most sokkal érdekesebb, mint az elmúlt években, ugyanis a jelenlegi gazdaság helyzet egyáltalán nem garantálja azt, hogy valamennyi ma elérhető kedvezménnyel találkozni fogunk a következő évben is. Ami már tudható: a vagyonszerzési illeték és a kedvezményes áfa sorsa már eldőlt.

Mi várható az ingatlan- és lakáshitelpiacon?

A jelenlegi gazdasági környezet komoly fejtörést okozhat mindazoknak, akik lakástervek megvalósítása előtt állnak, de főleg azok figyelik árgus szemekkel a történéseket, akiknek sürgős nyélbe ütni a lakásvásárlást. Utánajártunk, mi jellemzi most a lakáshitel- és ingatlanpiacot, hogyan változik meg az egyes piaci szereplők viselkedése, mire számíthatunk a jövőben és hogyan lehet az egyre nehezebb helyzet ellenére mégis jó megoldást találni, okos döntést hozni.

Megjöttek a szeptemberi számok: drágultak a hitelek, esett a kereslet

A lakáshitelezés szorosan összefügg az ingatlanpiaci trendekkel, így mivel a statisztikák szerint 2022. szeptemberében 22 százalékkal kevesebb használt lakás cserélt gazdát az országban, mint egy évvel korábban, a hitelek iránti kereslet megcsappanása is borítékolható volt. Az emelkedő lakásárak és a dráguló hitelek mind több potenciális vásárlót bizonytalanítanak el, de az is gondot okoz, hogy egyre nagyobb jövedelem szükséges azonos hitelösszeg felvételéhez.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés