Erste személyi kölcsön kalkulátor – ezt tudnod kell, ha jól akarsz dönteni!

Erste személyi kölcsön kalkulátor – ezt tudnod kell, ha jól akarsz dönteni!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-28
 

A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste személyi kölcsön kalkulátor segítségével megmutatjuk, milyen ajánlatok érhetők el jelenleg az Erste Banknál, ki mennyi hitelt igényelhet a pénzintézettől, illetve annak is utánajárunk, miként lehet tudatos döntést hozni.

A lakáshitelek után végre a személyi hitelek kamata is „elindult a lejtőn”. A Bankmonitor által vizsgált mind a 8 banki ajánlat kedvezőbb lett fél év alatt. A kölcsönök kamata átlagosan 1,22 százalékékponttal, a teljes visszafizetendő összeg pedig 285 ezer forinttal mérséklődött. Ha eddig kivártál, most már érdemes lehet újra elővenni a dédelgetett álmokat és a megvalósítás mezejére lépni: elintézni a családi autó cseréjét, a felújítást vagy bármit, amit csak szeretnél. A személyi kölcsönök népszerűsége a rendkívüli rugalmasságukban keresendő, ami nem csak a hitelcélban, hanem a hitelösszegben, a futamidőben és a gyors és egyszerű igényelhetőségben is megmutatkozik.

Hirdetés

Hirdetés

Akár 12 millió forint is igényelhető az Erste Banknál

Alapvető, hogy mindenki csak akkora hitelt vállaljon be, amelynek a terheit biztonsággal elbírják a bevételei. Az igényelhető összeget elsődlegesen az igazolt, havi nettó jövedelem fogja meghatározni. A Bankmonitor Erste személyi kölcsön kalkulátora alapján a legkisebb felvehető összeg 800 ezer forint, míg a felső határ 12 millió forint.

Az Erste Banknak is figyelembe kell vennie az adósságfék szabályt (jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató, vagy JTM), ami meghatározza, hogy a jövedelem mekkora része fordítható hiteltörlesztésre. 2024-ben a fedezetlen kölcsönök (például a személyi hitel vagy Babaváró hitel) esetén, ha az igénylő havi nettó jövedelme 600 ezer forintnál alacsonyabb, akkor a bevétel maximum 50 százaléka fordítható hiteltörlesztésre, míg 600 ezer forintot elérő, vagy ennél magasabb jövedelemnél ennek legfeljebb 60 százaléka lehet az adósságszolgálat. Ebbe beletartoznak a már meglévő kölcsönök törlesztőrészletei, de például a folyószámla hitelkeret is, még akkor is, ha nincs kihasználva.

A törlesztőrészlet nagyságát még a futamidő is befolyásolja, amely az Ersténél akár 8 év is lehet. Hosszabb futamidő választásával a törlesztő alacsonyan tartható, de ezzel hosszabb ideig használjuk a bank pénzét, így az összes visszafizetendő költség is magasabb lesz.

Az Erste személyi kölcsönnel számos cél és terv megvalósítható, hiszen a hitel szabad felhasználásra, adósságrendezésre, autóvásárlásra, lakásfelújításra, energetikai korszerűsítésre,  lakásvásárlásra is igényelhető. Ami minden hitelcél esetén elmondható, hogy a kölcsön kamata a teljes futamidő alatt fix, nincs szükség hozzá önerőre és ingatlanfedezetre sem. Ráadásul az induló költség elenyésző, az Estre személyi kölcsönök legfeljebb 30 ezer forintos díjjal érhetőek el.

Melyek a legjobb ajánlatok az Erste bank személyi kölcsön kalkulátora alapján?

Tavaly ősz óta a legkedvezőbb személyi hitelek kamata több mint 1 százalékponttal csökkent. Az Erste Bank ajánlatainál némiképp mérsékelt a változás. Amíg az ősz elején 3 millió forint személyi hitel igénylése (7 évre, 450 ezer forintos jövedelemmel) havi 57 035 forintos törlesztőrészlettel volt elérhető, most ugyanezt a kölcsönt havi 56 203 forintos törlesztőrészlettel érhetjük el. Teljes visszafizetésben ez a különbség megközelíti a 70 ezer forintot, ami már nem biztos, hogy elhanyagolható.

Nézzük meg, melyek a bank legkedvezőbb személyi hitelei 2024. március végén 3 millió forintra, 7 évre, 350 és 450 ezer forintos havi jövedelemmel.

Az Erste Bank személyi kölcsön ajánlatai 3 millió forintra 350 és 450 ezer forintos jövedelemmel.

 

350 ezer forintos jövedelemmel a legkedvezőbb Erste személyi kölcsön a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel, amely legfeljebb 10 millió forint igénylésére, akár online, bankváltás nélkül elérhető.

450 ezer forintos havi jövedelemmel az Erste Most Extra Személyi Kölcsön került az első helyre, amely szintén igényelhető akár online, bankváltás nélkül, viszont akár 12 millió forint igénylését is lehetővé teszi. A 12 milliós hitelösszeghez az elvárt minimális jövedelem 450 ezer forint. A kölcsön 7 évre az Erste Banknál jelenleg 221 513 forintos törlesztőrészlettel érhető el. A hitel teljes költsége 14,74 százalék, a teljes visszafizetendő összeg 18 727 091 Ft.

Aki ekkora összegű hiteligénylésben gondolkodik, érdemes a jelzáloghitelek háza táján is körülnéznie, hiszen ha van lehetőség ingatlanfedezet bevonására, a futamidő is rugalmasabban alakítható és a költségek is kedvezőbbek. Jelenleg a legolcsóbb Erste szabad felhasználású jelzálogkölcsön 12 millió forintra 10 éves futamidőre 10,53%-os THM-mel, 160 957 forintos törlesztőrészletekkel érhető el. Míg a törlesztőrészletek és a THM kedvezőbb, összességében a teljes visszafizetendő összegre vonatkozóan mégis közel 300 ezer forint az előny a személyi kölcsön javára. Ha 20 évre köteleződünk el, akkor a jelzáloghitel költségei sem magasabbak (10,51%), és a havi törlesztőrészlet is lejjebb vihető (115 723 Ft).

Jó tudni
Érdemes tehát alaposan utánajárni, kinek melyik hiteltípus lesz megfelelő. Ha jelzáloghitelt választanál tudnod kell, hogy az induló költségek kapcsán jóval magasabb összegre számíthatsz, mint egy személyi hitelnél, hiszen többek között a közjegyzői közreműködést és értékbecslési díjat is ki kell fizetni. Mindemellett az átfutási idő is jelentősen hosszabb lesz egy ingatlanfedezetet igénylő kölcsönnél.

Ezt tudnod kell, ha jó döntést akarsz hozni!

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az igénylés előtt érdemes minél több bankra kiterjedő összehasonlítást készíteni, hiszen hitelösszegtől és futamidőtől függően más és más pénzintézet lehet a befutó. Mindemellett a költségtényező sem minden, az egyes bankok hitelbírálati szabályai jelentősen eltérnek, valamint az esetleges kamatkedvezmények, akciók feltételeinek is érdemes utánajárni.

Sokak számára pedig az is döntő szempont lehet, hogy a személyi kölcsön igénylés miatt nem kell másik bankhoz átvinni a bankszámlájukat, vagy épp online is igénybe vehető a szolgáltatás.

Fontos
A Bankmonitoron keresztüli igénylésnek is jelentős anyagi előnye lehet, például számos esetben élhetsz különböző díjkedvezményekkel, amelyeket a banknál történő igénylésnél nem vehetnél igénybe.

Ha a bankmonitor.hu oldalon, a hitelkalkulátorainkon keresztül indítod el az igénylést, szakértő kollégáink nem csak pénzt, de rengeteg időt is spórolhatnak Neked. A tanácsadó segít kiválasztani a számodra legjobb hitelterméket és végigkísér a teljes folyamaton, ráadásul munkája számodra mindvégig ingyenes.

Kalkulálj és nézd meg, melyek most a legkedvezőbb ajánlatok!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés