Ezek a legjobb lakástakarékok!

Ezek a legjobb lakástakarékok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-01-26 Frissítve: 2021-11-19
 

Akciós szerződéskötés, az elérhető hozam, az ingatlanra fordítható pénz, a felkínált lakáskölcsön lehetőségek; a felsorolt szempontok mentén döntheti el mindenki, hogy számára melyik lakástakarék kínálja a legjobb lehetőséget. Általában szeretjük kihasználni a díjmentesen igényelhető termékek előnyeit, hiszen ezzel több tízezer forintot spórolhatunk meg, és ezáltal az elérhető hozamunk is magasabb lesz! Összehasonlításunkból azonban az is kiderül, hol és hogyan kaphatjuk meg a legtöbb pénzt, amelyet saját, vagy családunk lakására fordíthatunk!

A lakástakarék szerződés megkötésével havi megtakarításaidra annak 30%-ával megegyező összegű, de maximum évi 72 000 Ft állami támogatást kaphatsz. Segítségével gyorsabban összegyűjtheted azt a pénzt, amelyet később saját, vagy bármelyik közeli hozzátartozód lakására, házára tudsz felhasználni.

A támogatásnak köszönhetően a lakástakarék a kockázatmentes befektetések között is kiemelkedő lehetőséget biztosít a bőven 10% feletti éves hozamával, amelyet 4 éves, és havi 20 ezer forintos takarékoskodással érhetsz el. A konstrukciónak egyetlen rendszeres költsége van, amely havi 150 Ft számlavezetési díj, valamint a szerződéskötéskor egyszeri számlanyitási díjat kell fizetned. Ez már borsosabb összeg lehet, ezért sem utolsó szempont a választáskor.

Hirdetés

Hirdetés

A legjobb ingyen köthető lakástakarékok

Minél hosszabb megtakarítási idejű, és minél magasabb havi összegű lakástakarékot kötsz, annál magasabb összegű a számlanyitási díj. Többféle akció is létezik, amelyeknek köszönhetően ettől a díjtól megszabadulhatsz, vagy valamilyen kedvezményt kaphatsz. Az akciónak minden esetben feltétele, hogy azt a havi összeget, amit vállaltál, rendszeresen fizesd a vállalt megtakarítási időszak alatt.

További feltétel lehet, hogy másik terméket is vegyél igénybe, aminek a költségéről külön kell tájékozódnod! A legkedveltebb akciós lakástakarék jelenleg az Erste Lakástakarék EgyOtthon 0149 nevű ajánlata, amelyhez nem kell egyéb termékre szerződnöd, ingyenesen kötheted meg, és amelyhez a Bankmonitor további kedvezményt biztosít.

Aki a díjmentes vagy kedvezményes szerződéskötési lehetőségeket keresi, az általában a legjobb hozamot biztosító termékeket fogja megtalálni, ugyanis minél kevesebb a lakástakarék indulóköltsége, annál magasabb lesz az általa elérhető EBKM (Egységes Betéti Kamatláb Mutató).

A legtöbb ingatlanra elkölthető pénz

Hogy mennyit tudsz összegyűjteni egy lakástakarékkal, az leginkább attól függ, mennyi ideig tudod fizetni. Amennyiben nem elegendő egy 4 éves variációval összegyűjthető pénzösszeg, választhatsz hosszabb módozatot (maximum 10 éveset), vagy élhetsz a megtakarítási időszak végén felvehető lakáskölcsön lehetőségével is.

A lakástakarékok fix kamatozású, ezáltal kiszámítható kölcsönöket biztosítanak, amellyel jól kiegészíthető az általad összegyűjtött és állami támogatással megfejelt pénz.

Ma már 3 lakástakaréknál is van lehetőséged a teljes megtakarításhoz, valamint a lakáskölcsönhöz hamarabb hozzájutni, mint ahogy lejárna a megtakarítási időszak. Ezt a megoldást áthidaló kölcsönnel tudják biztosítani, amelyet jelenleg az Erste Lakástakarék, az OTP Lakástakarék, valamint a Fundamenta Lakáskassza nyújt.

Ha szeretnéd látni a teljes listát, valamint a saját igényeid szerint megnézni az egyes lehetőségeket, használd lakástakarék kalkulátorunkat!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Ha szeretnéd megtalálni a legjobb lakástakarékot, használd lakástakarék kalkulátorunkat, vagy látogass el otp lakástakarék, fundamenta lakástakarék, erste lakástakarék vagy aegon lakástakarék oldalainkra!

    Hirdetés
    Hirdetés