Félsz a cukorbetegségtől? Készülj fel egy biztosítással

Félsz a cukorbetegségtől? Készülj fel egy biztosítással
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-10-11 Frissítve: 2021-10-15
 

A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség. Magyarországon több mint 1 millió felnőtt él a cukorbetegség valamilyen típusával, vagyis népbetegségről beszélhetünk. A szövődmények az életminőségre és az életkilátásokra igen rossz hatással lehetnek, a betegség súlyosbodása pedig a munkaképességedet is befolyásolhatja. A kezelések és a gyógyszerek finanszírozása komoly anyagi megterhelést okozhatnak. Ebben tud segíteni egy biztosítás.

Közeledik november 14-e a cukorbetegség világnapja, amely Sir Frederick Grant Banting születésnapján tart a Nemzetközi Diabétesz Szövetség és a WHO. Ő volt az a kanadai orvos, aki megosztott Nobel díjat kapott 1923-ban az inzulin felfedezéséért.

Mi a cukorbetegség?

A cukorbetegségben (diabétesz) az inzulinhatás csökkent vagy hiányzik, emiatt a szervezet egyes sejtjei nem képesek a vérből a szőlőcukrot felvenni, ami a vizelettel kiürül, innen a betegség neve. Az inzulinhatás csökkenése vagy hiánya kialakulhat inzulinhiány vagy inzulinrezisztencia miatt. Ezért a normális inzulinhatáshoz magasabb inzulinszintre van szükség, amelyet valamilyen formában pótolni kell.

Hirdetés

Hirdetés

Hány cukorbeteg van Magyarországon?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2019-ben mintegy 1,1 millió felnőtt és 5 ezer gyermek élt hazánkban a különböző típusú diabéteszek egyikével. A betegek száma az utóbbi 20 évben a háromszorosára emelkedett.

Száz lakosra jutó felnőtt és gyermek cukorbetegek számának változása 20 év alatt (1999=100%)

Mit lehet tenni?

A cukorbetegséget az életmód és a táplálkozási szokások változtatásával, modern gyógyszerekkel a legtöbb esetben kordában lehet tartani. Vannak viszont olyan súlyos esetek, amikor ez nem lehetséges. A cukorbetegség súlyosbodásával jövedelemkieséssel, fekvőbeteg állapottal, kórházi gyógykezeléssel is számolni kell. Ebben az esetben segíthet egy olyan biztosítás, amely a cukorbetegség súlyos szövődményeinek bekövetkezése esetén szolgáltat. A biztosítási piacon kapható ilyen termék. Önállóan is megköthető, ha úgy gondolod, te is a veszélyeztetettek között vagy. Fontos tudni, hogy ezt a biztosítást is, mint mindegyiket, a betegség kialakulása előtt kell megkötni.

Mit tud ez a biztosítás?

Ez a biztosítás a kritikus betegségekre vonatkozó biztosítások egy speciális típusa. A lényege az, hogy a cukorbetegség következtében kialakuló súlyos betegségek esetében térít.

16 éves kortól 68 éves korig kötheted meg, ha te vagy a szerződő és a biztosított is. Az életkori megkötés a biztosítottra vonatkozik. A biztosítás 70 éves korban lejár. A szerződés megkötésétől minden esetben van 180 nap várakozási idő, ami alatt a biztosító nem szolgáltat, így jobban jársz, ha nem várod meg a maximális belépési életkort, mert akkor a biztosítási védelem nagyon rövid időszakra fog csak vonatkozni.

A biztosítás nem a cukorbetegség kialakulásakor fizet, hanem annak súlyos szövődményei esetén.

Ezeket a szövődményeket három csoportra oszthatók:

1. A diabétesz következtében kialakuló vesemegbetegedések, a vesék ereinek károsodása, illetve a dialízis és a vese transzplantáció.
2.  A cukorbetegség következtében kialakuló szemfenéki elváltozások, a sejtburjánzás és a vakság.
3. A diabétesz következtében szükséges az alsó végtagok amputációja.

Ha ezek közül bármelyik bekövetkezik a biztosító kifizeti a biztosítási összeget.

A biztosítás díja a tartam során az életkor változásával nem növekszik, viszont van lehetőség az értékkövetésre, vagyis a biztosítási díj és a biztosítási összeg növelhető.

Cukorbetegség súlyos szövődményeire vonatkozó biztosítás díja különböző életkorokban

A fenti példában 10 millió forint biztosítási összeget vettünk alapul. A díj a biztosítás időtartama alatt azonos, tehát nem növekszik az életkor előrehaladtával. Látható, hogy a fiatalabb életkorokban a díj alacsony és 55 éves életkortól, vagyis a veszélyeztetett életkorokban kezd el növekedni. Ez is azt mutatja, hogy ha korábban kezdünk el gondoskodni magunkról, akkor ez minimális erőfeszítéssel meg tudjuk tenni.

Számolj te is!

Kalkulátorunk segítségével egy kockázati életbiztosítás díjait tudod kiszámolni, így összevetheted, hogy egy életbiztosítás díjához képest milyen kiadást jelet a cukorbetegség szövődményeire vonatkozó biztosítás. A cukorbetegség népbetegség Magyarországon. Ha nem mozogsz eleget, ha az elhízás veszélye kerülget, te is a veszélyeztetettek közé tartozol. Tegyél meg mindent az egészségedért, de gondoskodj a biztonságodról is, hogy ha mégis felüti fejét a baj, ne állj felkészületlenül.

Ha fontosnak tartod ezt a fajta védelmet, akkor regisztrálj és tanácsadónk tájékoztat a részletekről, segít a szerződés megkötésében.

Bankmonitor
Kiszámoljuk mennyibe kerül
a családod védelme

Milyen kockázatokra
szeretnél megoldást?
Bankmonitor
év
Ft
Már csak

egy lépés
van hátra!
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Pontosan milyen védelmet kapsz ezen összegért? Hogyan működik?
  • Milyen esetben kapod meg a kifizetést a biztosítótól?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A részletes eredményeket megküldtük az e-mail címedre!
Ha nem találod az e-mailünket, nézd meg a levélszemét (spam) mappában is!
Hirdetés
Hirdetés