Hasznos tippek, ha átmenetileg nem fizetnéd a nyugdíjbiztosításodat

Hasznos tippek, ha átmenetileg nem fizetnéd a nyugdíjbiztosításodat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-03-30
 

Milyen következményekkel jár egy életbiztosítási vagy egy megtakarítási célú biztosítás megszüntetése? A szerződés lejárat előtti megszüntetése minden esetben anyagi veszteséggel jár az ügyfél számára, ráadásul ebben az esetben az életbiztosítási védelem is megszűnik. Íme, az Aegon Magyarország hasznos tippjeit.

Átmeneti fizetési nehézségek esetén sohasem a biztosítás megszüntetésében kell gondolkodni, hanem a fizetendő díj átmeneti csökkentésére kell keresni megoldásokat. Ha ugyanis a megszüntetés után valaki később mégis új biztosítást szeretne kötni, annak költségeit újra meg kell fizetnie.

Átmeneti anyagi nehézség esetén többféle megoldás is van arra, hogy az ügyfél megtartsa biztosítását, ehhez azonban időben kell lépnie.

– Konstrukciótól függően három- vagy négyhavi díjelmaradás esetén még megmarad a biztosítási védelem.

– Ha az ügyfél átmenetileg nem tudja fizetni biztosítását, a szabályzatban meghatározott feltételek szerint szüneteltetheti a díjfizetést, és anyagi körülményei javulása esetén folytathatja befizetéseit. Az ezekre az időszakokra be nem fizetett díjakat nem kell utólag megfizetni

– Ideiglenes szüneteltetésre nyugdíjbiztosítások esetén is lehetőség van.

– Megtakarítási célú életbiztosítások esetén a szerződésben meghatározott időpontban lehetősége van a megtakarítási díjrész csökkentésére, ha átmenetileg kisebb havi díjat tud fizetni.

– Befektetések és befektetéssel kombinált életbiztosítások esetén van egy másik megfontolandó kérdés. A nemzetközi és hazai pénz- és tőkepiaci események miatt sokszor nehéz prognosztizálni azt, hogy az elkövetkező időszakban hogyan alakulnak a befektetési hozamok, és a pillanatnyi veszteségek is megzavarhatják az ügyfeleket.

A mostanában lejáró befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén a jelenlegi tőzsdei mozgások miatt a biztosítások lejárati értéke alacsonyabb is lehet annál, mint amire az ügyfél számított. De ekkor sem kell a lejárati összeg felvételével a jelenlegi esetleges veszteséget realizálni, sőt akár még olyan lehetőség is van, amellyel nőhet a befektetések értéke: az ügyfelek a lejáratot megelőző 30. napig dönthetnek arról, hogy élnek-e a tartam meghosszabbításának lehetőségével: így jövőbeni, pozitív gazdasági változások esetén növekedhet is a biztosításuk értéke. Ebben az esetben havidíjat már nem kell fizetni, de rendkívüli díjfizetésre továbbra is van lehetőség.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!

Hirdetés
Hirdetés