Hihetetlen! Ennél a banknál már 75 ezer forintos havi jövedelemtől lehet ingyenes számlád!

Hihetetlen! Ennél a banknál már 75 ezer forintos havi jövedelemtől lehet ingyenes számlád!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-09-28
 

Magyarországon is egyre több ingyenes bankszámla érhető el, amelyekkel nem csak a havidíj, de a tranzakciók, mint például az átutalás költsége is megspórolható. Tévhit, hogy ilyen csomagja csak annak lehet, aki az átlagnál jóval többet visz haza havonta. Mutatjuk, hogyan lehet Neked is 0 forintos számlád már 75 ezer forintos jövedelemmel!

Néhány ügyes trükkel szinte bárki élhet az ingyenes lakossági bankszámla nyújtotta előnyökkel, az alapvető feltétel ugyanis az, hogy legalább 75 ezer forintos havi jövedelem érkezzen a számládra. Ha ez teljesül, olvass tovább és eláruljuk, hol és hogyan igényelhetsz olyan számlacsomagot, amellyel teljes egészében lenullázhatod bankolási költségeidet.

Melyik bank kínál ilyen kedvező számlacsomagot és milyen feltételekkel?

A Bankmonitor bankszámla kereső kalkulátora szerint jelenleg 4 hazai bank kínál díjmentes lakossági bankszámlát, mind más feltételekkel és jövedelmi elvárással. Már 75 ezer forint beérkező jövedelemmel egyetlen bank, az UniCredit kínál ingyenes bankszámlát, jelenleg ez a legkedvezőbb ajánlat a magyar bankok kínálatában. 

A kiemelkedően előnyös lehetőséget a Partner Aktív Zéró számlacsomag garantálja, amely kizárólag a Bankmonitoron keresztül igényelhető, erre utal a “partner” kifejezés a nevében.

Mit takar az ingyenesség és meddig tart?

A Partner Aktív Zéró csomagban három évig nem kell fizetni az alábbiakért:

  • alapdíjak: számlavezetés, számlanyitás, kivonatok;
  • tranzakciók: mobilbanki átutalás, állandó átutalás, csoportos beszedés;
  • kártyahasználat: kártyás vásárlás, készpénzfelvétel saját vagy idegen banki ATM-ből legfeljebb két részletben, maximum 150 000 Ft összeghatárig;
  • bankkártya díjak: bankkártya éves és kibocsátási díja; 
  • értesítések: push noti üzenetek; 
  • netbank éves és egyszeri díja.

Milyen feltételekkel lehet ilyen bankszámlám?

Az UniCredit Partner Aktív Zéró csomag igényléséhez az alábbi feltételeket kell tudni teljesíteni:

  • Az említett elsődleges elvárás a legalább 75 ezer forint összegű utalással érkező jóváírás (nem kell feltétlenül jövedelemnek lennie), amely több részletben is érkezhet a számlára, de az UniCredites saját számlák közötti átvezetés ebbe nem számít bele.
  • A kedvezményre kizárólag a Bankmonitor weboldalán keresztül, a bank online számlanyitási felületén igénylést leadók jogosultak.
  • Azok igényelhetik az ingyenes számlát, akik a banknál aktuálisan nem rendelkeznek és a számlanyitást megelőző 12 hónapban sem rendelkeztek lakossági bankszámlával.

Hirdetés

Hirdetés

Mi történik, ha nem teljesül a feltétel, vagy lejár a kedvezményes időszak?

A fenti feltételek zöme az igényléshez kapcsolódik, így ha ezeket teljesíteni tudod, már jó eséllyel élhetsz az előnyökkel. Ugyanakkor az UniCredit bankszámla költségeit tekintve is ki kell emelni egy fontos tudnivalót. A csomag normál zárlati díja 1335 forint havonta, ami automatikusan levonásra kerül az egyenlegből. Ha a 75 ezer forintos jóváírás teljesül, akkor utólag ezt az összeget jóváírják a számlán. Ebből adódóan, ha a minimális átutalás nem érkezik be, vagy kevesebb, mint az elvárt, akkor ez az összeg költségként fog jelentkezni.

Az ingyenességet az UniCredit bank 3 évre, pontosabban a számlanyitás évét követő harmadik év április 30-ig kínálja. A kedvezményes időszak lejárta után a számlacsomag normál díjai lépnek érvénybe amely a havi 1335 forintos számlavezetési díjon felül tranzakciós költségeket is tartalmazhat. 

Ilyen lehet például a jogszabályi ingyenes készpénzfelvételen túli készpénzmozgások díja, az átutalások és az sms értesítések költsége is:

  • készpénzfelvétel saját ATM-ből 0,907%, de minimum 335 Ft, idegen ATM-ből 759 Ft + 1,51%, de minimum 1012 Ft;
  • átutalás internet/mobilbankon keresztül 0,381%, min. 138 Ft, max. 13 042 Ft (bankon belül), illetve 0,381%, min 241, max. 13 042 Ft (bankon kívül).

Jó tudni
Ha az akciós időszak után is díjmentes számlacsomagot szeretnél igénybe venni, érdemes újra körülnézni a banki ajánlatok között, könnyen lehet, hogy bankváltással, vagy bankon belül egyszeri csomagváltási díjjal továbbra is ingyenes, vagy nagyon kedvező csomagok közül választhatsz. Amennyiben bankon belül váltunk más számlára, akkor előfordulhat, hogy 1145 Ft csomagváltási díjat számolnak fel ezért, ám ha más bankhoz pártolunk át, akkor a számlazárás ingyenes. 

Az UniCredit Bank számlájához tartozó költségekről a Bankmonitor bankszámla szakértői díjmentesen tájékoztatnak és segítenek a hozzád leginkább illeszkedő csomag kiváltásában és az igénylésben. Kalkulálj és csapj le egy kedvező ajánlatra az alábbi űrlap segítségével!

Hirdetés
Hirdetés