Hol érdemes most új bankszámlát nyitni?

Hol érdemes most új bankszámlát nyitni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-03-11
 

Új lakossági folyószámlát kereskedelmi bankokban és független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül egyaránt igényelhetsz. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hova fordulsz, az egyes pénzintézetek ajánlatai között óriási különbségek vannak. Mutatjuk, hol érdemes kezdeni, ha a legkedvezőbb bankszámlát keresed.

Mialatt még mindig meglepően sokan ragaszkodnak a készpénzhez, egyre nehezebb bankszámla nélkül boldogulni. Mindemellett egy jó lakossági számlacsomag számos előnnyel járhat. Például hitelfelvételnél, hiszen a bank elvár néhány havi bankszámlamúltat, amivel igazolhatjuk jövedelmünk beérkezését, illetve amin látszanak a bevételeink és a kiadásaink. 

De hol nyiss bankszámlát, ha el akarod kerülni a felesleges költségeket, vagy lecserélnéd régi, drága számlacsomagodat? Összeállításunkkal rengeteget spórolhatsz!

Hirdetés

Hirdetés

Mennyibe kerül egy új bankszámla?

Ha már rendelkezel lakossági bankszámlával, 2023. január 31-ig meg kellett kapnod a teljes 2022-es évre vonatkozó, részletes díjkimutatásodat a bankodtól. Ezen tételesen láthatod, hogy a megelőző évben milyen költségei voltak a bankszámládnak. Sokakat sokként érhetett a költségkimutatás, nem ritka ugyanis, hogy az elenyészőnek tűnő, havonta kifizetett tételek éves szinten összességében több tízezres, vagy akár százezres összegre híznak.

Egy új, kedvező bankszámla nyitásával jelentősen csökkenthető a kiadás, vagy akár le is nullázható a bankolásra elköltött összeg. A Bankmonitor bankszámla összehasonlító kalkulátora megmutatja, hol érdemes most bankolni, melyek a legkedvezőbb, vagy akár ingyenes számlacsomagok.

Innovatív kalkulátorunk bankfüggetlen, vagyis a legnagyobb hazai bankok aktuális ajánlatait egy helyen van lehetőséged áttekinteni, emellett beállíthatod egyéni bankolási szokásaidat, így a számodra ideális csomagot választhatod. 

Hol nyithatsz most ingyenes bankszámlát?

A bankmonitor.hu bankszámla keresőjével négy ingyenes lakossági számlacsomag közül választhatsz. Jelenleg az Unicredit Bank, a CIB Bank és a Raiffeisen Bank kínál jelenleg díjmentes bankszámlát, ám ezek feltételei között jelentős különbségek vannak. 

  • Az UniCredit Partner Aktív Zéró bankszámla 3 évig díjmentesen használható, már 75 ezer forint jövedelem beérkezése mellett, ha a Bankmonitoron keresztül adod le igénylésed.
  • A CIB ECO számlacsomag szintén kizárólag a Bankmonitoron keresztül érhető el, 2 évig biztosít ingyenes használatot, ha legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik havonta a számládra.
  • A Raiffeisen Bank két ingyenes akciós konstrukciót is kínál, a Premium Gold 2.0 díjcsomagja havi nettó 400 000 ezer forintos jövedelemmel, míg a Premium Select díjcsomag havi 1 millió forint érkeztetése mellett a kedvezmény visszavonásáig (akár a szerződés lemondásáig) mindvégig költségmentes. Ráadásul ezek a számlák számos kényelmi, VIP szolgáltatással is rendelkeznek.

Olvasd el korábbi cikkünket, amelyben részletesen utánanéztünk az apróbetűs részeknek, az ingyenes bankszámlanyitás feltételeinek és kiderítettük, kinek melyiket érdemes választani. 

Bankszámlanyitás egyszerűen és gyorsan

Ma már kényelmesen és gyorsan nyithatsz új bankszámlát, ráadásul a régi számlád lezárásával sem kell feltétlenül bajlódnod, erre találták ki ugyanis az egyszerűsített bankváltás intézményét. 

Kétféleképpen indulhatsz el az úton, személyesen és online. Az összehasonlító kalkulátor használata viszont mindkét esetben fontos, hiszen egy adott bankban csak a pénzintézet saját ajánlatai közül választhatsz, így nincs lehetőséged a piacon elérhető konstrukciók objektív összehasonlítására.

Az online számlanyitás ma már kétségtelenül a legkényelmesebb megoldás, ami szintén kétféleképpen történhet. A kalkulátoron keresztül indított keresés további előnye, hogy akár azonnal elindítható az online számlanyitás folyamata. A szimpatikus bankszámla kiválasztása után add le érdeklődésed, ezután a Bankmonitor bankszámla szakértője fogja felvenni veled a kapcsolatot, megválaszolja kérdéseid. 

Az érdeklődésedet akkor is érdemes leadnod, ha nem vagy biztos benne, melyik számlacsomag lenne számodra az ideális, vagy nincs időd áttekinteni az egyes ajánlatok feltételeit. Tanácsadónk segít a számodra optimális megoldás felkutatásában és végigvezet az igénylés lépésein. A segítség természetesen kötelezettség- és díjmentes a számodra.

Fontos
Érdemes mielőbb váltanod, hiszen a számlacsomagok díját a magas infláció miatt több bank is tervezi megemelni.

Ismerd meg a jelenleg elérhető legkedvezőbb bankszámlákat, válaszd ki a számodra ideális konstrukciót!

Hirdetés
Hirdetés