Ideje lépni, ha lakásvásárlás, lakáshitel igénylése előtt állsz!

Ideje lépni, ha lakásvásárlás, lakáshitel igénylése előtt állsz!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-06-30
 

Hidegzuhanyként érhette a magyarokat, hogy a legnagyobb hazai bank úgy döntött, emeli lakáshitelei kamatát. Mindemellett a földhivatali ügyinézés költségei is emelkednek, így érdemes lehet most lépni azoknak, akik lakásvásárlást terveznek és ingatlanhitelt is igényelnének hozzá. A hét legforróbb hírei a lakásvásárlás, támogatások és az otthonfelújítás kapcsán a vasárnapi kávé mellé.

Drágulnak a lakáshitelek, itt a kamatplafon vége – az OTP már lépett

Ennyi volt az önkéntes kamatplafon, az OTP Bank máris rálép a gázpedálra és érdemben emeli lakáshitelei kamatát. Hogyan hat ez a hitelfelvevőkre? Több bank is csatlakozhat hozzá? Megtörhet a hitelfelvételi kedv? Egy biztos, aki arra várt, hogy tovább csökkennek a költségek, minden bizonnyal tévedett. Érdemes lehet ugyanis gyorsan cselekedni. Cikkünkből minden részletet megtudhatsz.

Emelkednek a földhivatali ügyintézés díjai

Sajnos még egy kedvezőtlen hír azoknak, akik lakásvásárlást fontolgatnak: július végével jóval többet kell majd fizetni a tulajdonjog, vagy éppen a jelzálogjog bejegyzésért. Ez sajnos még nem minden. Összefoglaltuk a legfontosabb változásokat, amik miatt szintén érdemes lehet mielőbb nyélbe ütni az üzletet, főleg, hogy az adás-vétel költségei enélkül is igen borsosak.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Lefelezhető a CSOK Plusz bírálati ideje egy jó bankválasztással

Azért nem csak rossz híreket tartogatott a hét. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták a CSOK Plusz iránt érdeklődők adatait, érdekes és tanulságok következtetéseket vontak le: kiderült az érdeklődők jövedelme, életkora, az igényelt összeg, a tervezett gyermekek száma, de arra is fény derült, hogy átlagosan mennyit kell várni a hitelbírálatra. Ez utóbbi talán a legfontosabb azok számára, akik tervezik, hogy otthonuk megvásárlásához támogatott hitelt is igénybe vesznek, hiszen körültekintő bankválasztással akár felére is csökkenthető a hitelbírálat ideje. Mutatjuk a részleteket!

Hogyan lehet lakást vásárolni 10% önerővel? (videó) 

Legújabb videónkban mindenről szó lesz, amit tudnod kell a 10% önerő lehetőségével kapcsolatban: Mit jelent ez? Ki használhatja ki a kedvezményt? Mely bankoknál elérhető? Miért érdemes előzetes hitelbírálatot kérni? Miért kulcsfontosságú az előzetes értékbecslés? Mi lehet az esetleges kockázata a 10% önerő lehetőségének, és az emiatt magasabb hitelösszegnek? Járj utána a részleteknek videónkból!

Mennyi lesz az otthonfelújítási támogatás törlesztőrészlete?

Ha nem lakásvásárlás, hanem az otthonod felújítása, korszerűsítése előtt állsz, érdemes képbe kerülnöd az Otthonfelújítási Program aktualitásaival kapcsolatban. Az energetikai korszerűsítésre igényelhető támogatás júliustól végre tényleg elindulhat. Utánajártunk, kinek mekkora támogatás járthat, illetve milyen költségvonzatra, törlesztőrészletre számíthat, aki él a kedvezményekkel, és meg is kapja azokat. 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés