Indul a lakásfelújítás? Nézz körbe, hogy lehet olcsóbb!

Indul a lakásfelújítás? Nézz körbe, hogy lehet olcsóbb!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-12 Frissítve: 2021-08-06
 

A tavasz beköszöntével a lakás körüli munkálatok is esedékessé válnak, sokan ilyenkor fognak bele kisebb-nagyobb felújításba-átalakításba, otthonuk csinosításába. Nem véltetlen, hogy ebben a szezonban a bankoknál is megnő az érdeklődés az olyan hitelek iránt, amelyekkel szabadon felhasználható összeghez lehet jutni. A személyi kölcsön esetében is az egyik legnépszerűbb cél a lakásfelújítás, ezért megnéztük mit is kínálnak a bankok.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Ahogy jön a jó idő, egyre többen szánják el magukat a korábban tervezett lakásfelújításra. Leggyakrabban a festésbe-tapétázásba, a fürdőszoba felújításába fognak bele a magyar háztartások, de a nyílászáró csere, a fűtési rendszer felújítása a hőszigetelés cseréje is viszonylag gyakori felújítási munkálatnak számít. Az nyilvánvaló, hogy a kiadások terén határ a csillagos ég, viszont a bankok felmérései alapján az látszik, hogy átlagosan 1,5 millió forint körül mozog, amit a felújítási célra költünk.

Amellett, hogy sokan lakástakarékot is felhasználnak, ma már nem feltétlenül a jelzáloghitel ugrik be, ha felújításról van szó, hanem a személyi kölcsön. Ennek a legnyilvánvalóbb oka, hogy a személyi kölcsönökhöz nem kell fedezetet felajánlani, ugyanakkor az igényelt pénz szabadon elkölthető, emellett a kamatuk utóbbi években történt csökkenése is növelte a vonzerejüket. A személyi kölcsön másik előnye, hogy nem nagy a dokumentációs és ügyintézési igénye (ellenben egy jelzáloghitellel), gyors a hitelbírálat és akár pár óra alatt a számládon lehet a pénz (átlagosan 3-5 munkanap).

Ugyanakkor, ha hitel után néznél, az már nagyon nem mindegy, hogy melyik személyi kölcsön ajánlat mellett teszed le a voksod (itt szedtük össze, hogy mi az, amit feltétlenül át kell gondolni). Nem feltétlenül érdemes egyből a számlavezető bankodnál hiteligényléshez folyamodni, hiszen könnyen lehet, hogy egy másik banknál lényegesen kedvezőbb ajánlattal találkozhatsz.

A Bankmonitor hitelkalkulátora alapján össze is szedtük a legjobb ajánlatokat abban az esetben, ha 1,5 millió forintot szeretnél felvenni a banktól és azt 5 év alatt fizetnéd vissza. A legjobb kamatokért cserébe a jövedelmen kívül egyéb feltételeket is megkövetelhetnek (például számlanyitás, jövedelem átutalás), ezeket is érdemes szem előtt tartani.

Azt mindenképp hozzátennénk, hogy praktikus okokból célszerű, ha a felújításnál költségvetés állítasz össze arról, hogy mi-mennyibe kerülhet és a konkrét számok tudatában keresed fel a hiteligénnyel a bankot. Általános tendencia, hogy a kiadásokat hajlamosak vagyunk alultervezni, ezért érdemes némi mozgásteret adni magadnak és 100-200 ezer forinttal több személyi kölcsönt igényelni. Már csak azért is, mert ha erre az összegre nem is lenne szükség, azt előtörlesztési díj nélkül, ingyenesen vissza tudod törleszteni a banknak.

Személyi kölcsön kondíciók 1,5 millió forint esetében

Aktuálisan a legjobb kondíciókat a Sberbank kínálatában lelheted fel, ahol 150 ezer forintos jövedelemnél 10,98%-os THM-mel érhető el a hitel. Az MKB Bank és a CIB Bank termékei is dobogósak, 11,63 illetve 11,73%-os THM-mel vehetők fel. Az ajánlatokban közös, hogy a bankok elvárják, hogy náluk nyiss számlát, illetve oda is utald a jövedelmed.

Ugyanakkor magasabb jövedelemmel kedvezőbb kamatok is elérhetők, jellemzően 250 ezer forintos jóváírástól indul az a szint, ahol jelentős kedvezményekre lehetsz jogosult. A Sberbank esetében a kamatkedvezménnyel már 7,73%-ra faragható a THM, a Raiffeisen Banknál pedig 9%-os THM-mel tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri.

Ha szeretnéd tudni, hogy mennyi személyi kölcsönt és pontosan milyen feltételekkel vehetsz fel a lakásfelújításra, a Bankmonitor kalkulátorával 1 perc alatt kiderítheted! Nemcsak, hogy a tényleges ajánlatokat ismered meg, hanem a teljes ügyintézésben is segítünk!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés