Itt az egyszerű képlet: cseréld le a régi hiteled és nyerj százezreket

Itt az egyszerű képlet: cseréld le a régi hiteled és nyerj százezreket
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-11-10 Frissítve: 2021-08-06
 

A hitellel rendelkezők csak egy töredéke érdeklődik a hitelkiváltás, vagyis a régi hitel lecserélése után, pedig egy jó húzással jelentős összeget is megspórolhatnának. Tavaly az újonnan folyósított hitel csupán 4,4%-a irányult hitelkiváltásra, ami meglepően alacsony, ha tekintetbe vesszük a pénzügyi előnyöket… Legyen szó akár személyi kölcsönről, hitelkártyáról, vagy folyószámla hitelkeretről, bármelyik esetben találhatunk olyan megoldást, amivel most jobban jöhetünk ki. Vagyis összességében százezrekkel kevesebbet fizetünk vissza a banknak.

Amennyiben a múltban hitelfelvételre adtad a fejed, alapszabály, hogy éves gyakorisággal felülvizsgáld a régi döntésed, hogy adott esetben egy olyan lehetőségre tudj lecsapni, amivel jobban jársz. Ezáltal nem kell ragaszkodnod a drága hiteledhez, ráadásul a most jellemző alacsony kamatoknak hála egy jóval kedvezőbb ajánlatot is megcsíphetsz.

Persze nem árt jól megfontolni, hogy a hiteled hogyan váltod ki. Például a lakáshiteled érdemes külön kezelni, és azt közvetlenül hitelkiváltási célú lakáshitellel lecserélni. Ugyanakkor a különböző típusú hiteleknél lehetőség van arra, hogy azokat egyberendezd és egy kedvezőbb kamatú, kisebb havi törlesztővel rendelkező hitelre cseréld le. Erre most különösen alkalmas lehet egy személyi kölcsön, hiszen jelenleg rendkívül alacsony szinten állnak a kamatok, így megéri többféle hiteled is egy kalap alatt kezelned. Ráadásul a hitelforma előnye, hogy nem kell elzálogosítani az ingatlanod, és 3-5 munkanapon belül hozzá is juthatsz az összeghez.

Hirdetés

Hirdetés

Rendezd az adósságodat személyi kölcsönből

Amennyiben még 2-3 éve vetted fel a személyi kölcsönt, a mostanihoz képest akár kétszer is magasabb, 20% körüli kamatokkal találkozhattál. Ugyanakkor az áruhitelek, folyószámla hitelkeretek, és hitelkártyák kamatterhe még ma is 20-30% körüli lehet, tehát adott esetben megéri a tartozásokat egybegyúrni és kiváltani. Sokan éppen egy hosszabb ideje halmozódó folyószámlahitel adósság miatt kerültek szorult helyzetbe, vagy éppen a nem megfontolt hitelkártya használat okozott gondokat.

Gyakorlatilag bármilyen régebben felvett hitelt megéri kiváltanod, mivel aktuálisan a legjobb személyi kölcsön ajánlatokat 10-12%-os melletti THM-mel csípheted meg.

Vegyünk példaként egy 2 éve 18%-os kamattal felvett 1,2 milliós, 5 éves futamidejű hitelt, amihez 30,4 ezres havi törlesztővel jutottunk hozzá. Most 2 évvel később ezt ki tudjuk váltani egy kedvező 10,98%-os hitellel (825 ezer forint a maradék tőketartozás). Ebben az esetben havi 17,7 ezer forint lesz a törlesztő, ugyanakkor összességében 45 ezer forinttal is kevesebbet fizetsz vissza az alapállapothoz képest.

Ráadásul a kiváltás költségvonzata sem lehet kifogás, hiszen az előtörlesztési díj maximum 1 százalék lehet, ha a hátralévő futamidő még több mint egy év. Ha a hitel éven belül lejár, akkor pedig maximum 0,5%-os lehet az előtörlesztési díj. A fenti példában ez 8250 forintot jelent.

A személyi kölcsön nem csak akkor lehet kedvező megoldás, ha sokallod a jelenlegi törlesztődet, hanem akkor is, ha esetleg még egy plusz szabadon felhasználású összegre is szükséged van, és így a kiváltandó hitelnél nagyobb összeget veszel fel. Így egyben kiváltod a régi hiteled, de még egy keveset költhetsz az évek óta esedékes lakásfelújítására is.

Természetesen, ha hitelt szeretnél kiváltatni, természetesen bizonyos feltételeknek is meg kell felelned. Nagyon fontos, hogy aktív KHR státusszal ne rendelkezz, illetve a NAV felé se legyen tartozásod. Ezen felül azt is át kell gondolni, hogy tudsz-e olyan nagyságú jövedelmet igazolni, amivel megfelelően tudod garantálni a banknak a kölcsön visszafizetését.

A következő kalkulátorral megnézheted, hogy pontosan mennyi személyi kölcsönt kaphatsz. Ráadásul nem csak az ajánlatokat mutatjuk meg, hanem a választásban, és az ügyintézésben is segítünk!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés