Lakástakarék: helycserés támadás az első helyen

Lakástakarék: helycserés támadás az első helyen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-05 Frissítve: 2020-03-25
 

Az alacsony kamatkörnyezet nem csak a lakáshitelekre, a lakástakarékokra is hatással van. Ennek köszönhetően legutóbb a legmagasabb hozamú terméktől kellett félig-meddig elbúcsúznunk. Szerencsére az alacsony betéti kamat alig érzékelhető ennél a terméknél, hiszen a 30%-os állami támogatás biztosítja a lakástakarék vonzerejét. Ennek köszönhetően az új első helyezett is 12% feletti hozamot nyújt.

Akik egy kicsit jobban ismerik a lakástakarékot, azok megszokhatták már, hogy egy lakás-takarékpénztáron belül legalább két termék, egy hitel és egy hozam fókuszú ajánlat közül tudnak választani. Ez azonban szépen lassan kezd átalakulni: alacsony kamatkörnyezetben a magasabb betéti kamatozású (hozam fókuszú) termék kivezetésére is láthattunk már példát, vagy egyszerűen háttérbe szorítják azzal, hogy feltételekhez kötik a szerződéskötést.

Fontos, hogy a kiemelkedő hozamot ennek ellenére el lehet érni a jelenleg elérhető termékekkel is! Alább részletezzük, hogy miért nem kell aggódni, és hogy milyen ajánlatok vannak.

Akik kevésbé ismerik jól ezt a kiváló megtakarítási formát, annak elmondjuk, hogy

  • havi befizetéseinkre 30% állami támogatás jár (maximum évi 72 ezer Ft),
  • a teljes megtakarításra betéti kamatot is jóváírnak,
  • amivel így 4 év alatt 10% feletti biztos hozamra is szert tehetünk!

A megkötés, hogy csak lakásra lehet költeni a végén, de családon belül több ilyen szerződés is köthető, így végső soron az állami támogatás többszörözhető és több szerződés egyetlen egy lakásra is fordítható!

Az alább kalkulátorral nézheted meg az aktuális ajánlatokat!


Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

                                                                                         

Hirdetés

Hirdetés

Mi változott a lakástakarék ajánlatoknál

Amióta a kamatszint mélypontra süllyedt, több lakástakarék is reagált. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy vagy konkrétan kivezette az akár évi 3%-os kamatot biztosító ajánlatait, vagy kizárólag hosszú távú megtakarítás esetén teszi elérhetővé azokat. Ez azért nem érinti érzékenyen ezt a megtakarítási formát, mert a hozamot szinte teljes egészében az állami támogatás biztosítja.

A ma elérhető termékek között a legalacsonyabb betéti kamatozású évi 0,1%, míg a legmagasabb évi 3,0%. A helyzet pikantériája, hogy a legmagasabb hozam a legalacsonyabb betéti kamatozású termékhez tartozik! Ennek egyik oka pl. a díjmentes számlanyitás, ugyanis ha nincs ez a több tízezer forintos induló költség az elején, magasabb a termék EBKM értéke (Egységes Betéti Kamatláb Mutató).

Jelenleg az OTP Lakástakarék az egyik „magasabb” (évi 0,5%) betéti kamatozású termékénél szüntette meg egyrészt a számlanyitási díj akciót, illetve csak azoknak érhető el még a számlanyitási díj kifizetése esetén is, akik társasház vagy lakásszövetkezet javára fordítják a végén.

Új akciókat hirdetett meg azonban a Start termékre, amely akár számlanyitási díjmentesen is megköthető, vagy csökkentett számlanyitási díjjal, és a legmagasabb elérhető hozam a Start 4 esetén 12,36%!

A legmagasabb hozam versenyében második helyen az Erste EgyOtthon 0149 terméke áll, amellyel 11,47%-os EBKM érhető el díjmentes számlanyitással, de egyéb addicionális termék igénybevétele nélkül!

Harmadik a dobogón a négy lakástakarék közül a Fundamenta Lakáskassza 3,9-es számlája 10,56%-tal, és szorosan követi ezt az Aegon Kamat Fix Plusz 4 10,53%-kal.

A fentiek mind 4 éves és havi 20 000 Ft-os megtakarítások legmagasabb hozamú termékei, de a saját céljaidtól függően köthetsz akár 5, 6, 8, vagy 10 éves szerződést is. Hogy neked melyik megtakarítási idő lehet megfelelő, arról korábban itt írtunk: Milyen hosszú lakástakarékot kössek? 

Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés