Legjobb és legrosszabb lakáshitelek: 2,5 millió Ft különbség a visszafizetésben

Legjobb és legrosszabb lakáshitelek: 2,5 millió Ft különbség a visszafizetésben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-08-30 Frissítve: 2021-12-29
 

Októbertől a biztonságos, legalább 10 évig rögzített kamatozással rendelkező lakáshitelek felé mozdítja a lakosságot az MNB. Ennek apropóján megnéztük, hogyan alakult át ezen hitelek kínálata az elmúlt időszakban. Az eredmény egészen meglepő: folyamatosan nő a különbség az egyes bankok kínálata között, mára 2,5 millió Ft a jó döntés tétje egy 10 millió Ft-os hitel esetében. Ennyiért már mindenkinek igazán megéri némi időt szánni a piaci lehetőségek felkutatására. Mutatjuk a részleteket.

Részletesen bemutattuk a napokban a lakáshitelezésben októbertől érvényesülő változások gyakorlati tudnivalóit.  Most arra teszünk egy kísérletet, hogy láthatóvá tegyük, hogyan változott az egyes bankok kínálata – az immár legfontosabbá vált termék esetében – a 10 éves kamatrögzítéssel rendelkező lakáshiteleknél.

Számításainkban egy 300 ezer Ft-os összesített jövedelemmel rendelkező család helyzetét vizsgáltuk 10 millió Ft-os, 20 évre felvett lakáshitelek esetében. A teljese banki kínálatból a legjobb és a legjobb 3 ajánlat átlagát (illetve ezek törlesztőrészletét) szerepeltetjük az alábbi grafikonon.

  • jelenleg a legjobbak átlaga 63 800 Ft-os havi törlesztéssel érhető el (4,7%-os THM mellett), míg a legrosszabbak átlaga 73 700 Ft-os havi törlesztőt ad
  • a különbség tehát nem kevesebb, mint 10 ezer Ft a havi törlesztésben
  • a teljes visszafizetésben pedig 2,5 millió Ft a különbözet

2,5 millió Ft-ért minden lakáshitelt felvenni tervező számára érdemes már teljes piaci összehasonlítást végezni professzionális lakáshitel kalkulátor használatával.

Az alábbi grafikonon érdemes megfigyelni, hogy brutálisan megnőtt a különbség a legjobb és legrosszabb hitelek átlaga között: a mai 2,5 millió Ft-os (teljes visszafizetésben érvényesülő különbség) tavaly áprilisban nem érte el az egy millió Ft-ot.

Kalkulátorainkkal szemezgethetsz a bankok legjobb ajánlatai között!

1
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés