Még nem igényeltél szuperolcsó NHP Hajrá! hitelt? Szerencsére nem maradtál le a lehetőségről!

Még nem igényeltél szuperolcsó NHP Hajrá! hitelt? Szerencsére nem maradtál le a lehetőségről!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-04-08
 

Az NHP Hajrá! forrásaiból a kereskedelem és javítás ágazatok cégei kötötték le eddig a legnagyobb összeget, míg például a szállítással, raktározással, villamosenergiával, infokommunikációval foglalkozó vállalkozások lényegesen kisebb szeletet haraptak ki a tortából. Persze semmi sincs veszve, hiszen  az MNB Monetáris Tanácsa az NHP Hajrá keretösszegének 500 milliárddal forinttal, 3 000 milliárd forintra történő megemeléséről döntött a napokban! 

A 2020 áprilisi indulás óta több mint 2000 milliárd forint összegben kötött NHP Hajrá! hitel- vagy lízingszerződést 31 288 magyar vállalkozás. Az NHP legfontosabb előny kétségtelenül az, hogy a kamata lényegesen alacsonyabb, mint a piaci alapon elérhető hiteleké: a bankok által felszámítható összes kamat- és kezelési költség mértéke legfeljebb évente fix 2,5% lehet, amit egy-egy jobb ügyfél esetében jó eséllyel még lejjebb lehet szorítani valamelyest. A növekedési hitel népszerűségének másik oka, hogy ebben a konstrukcióban jóval nagyobb hitelösszeg is igényelhető, mint a többi támogatott programban, hiszen a felső limit 20 milliárd forintban van meghatározva, míg a többi támogatott hitelkonstrukció esetében néhány százmillió, vagy legfeljebb egymilliárd forint a felső korlát.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint eddig a kereskedelmi és javítási ágazatba tartozó vállalkozások kötöttek NHP Hajrá! hitel- vagy lízingszerződést a legnagyobb értékben (500 milliárd Ft felett), őket követik erősen lemaradva a feldolgozóipari, az ingatlanügyletekkel foglalkozó, a mezőgazdasági és az építőipari vállalkozások.

Az NHP Hajrá!-t igénylő vállalkozások ágazati megoszlása

Cégmérettől függetlenül a forgóeszközhitel volt eddig a legnépszerűbb a vállalkozások körében, ami a napi működéshez szükséges források folyamatos biztosításához nyújthat komoly segítséget. Ugyanakkor jelentős összeget képvisel a beruházások finanszírozása is, míg a hitelkiváltás lehetőségével főleg a kis- és közepes cégek éltek.

Az NHP Hajrá!-t igénylő vállalkozások átlagos mérete

Sok cég felismerte azt a lehetőséget, hogy az NHP Hajrá! remek megoldás a meglévő drágább, vagy változó kamatozású hitelek lecserélésére olcsóbb, végig fix konstrukcióra. Ez egyrészt kiszámíthatóbbá teheti a vállalkozások finanszírozását, másrészt az alacsonyabb törlesztőknek köszönhetően plusz forrásokat is felszabadíthat.

 

NHP Hajrá! hitelméret

Az MNB adatai szerint az eddig lekötött 2 044 milliárd forint NHP Hajrá! forrás mintegy 48%-át a Közép-Magyarország régióban bejegyzett vállalkozások vették igénybe.

NHP területi megoszlás

Ha ellenőriznéd, hogy az NHP Hajrá! elérhető-e a céged számára, akkor segítségedre lehet a Bankmonitor NHP Hajrá! kalkulátora, illetve finanszírozási kérdésekben kérheted a Bankmonitor hitelszakértőinek segítségét.

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés
Hirdetés