Megveszünk a személyi kölcsönért – De jól is választunk?

Megveszünk a személyi kölcsönért – De jól is választunk?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-06-26 Frissítve: 2021-10-11
 

A hitelek frontján a személyi kölcsön az utóbbi időszak slágere, ahol az év első négy hónapjában 60%-kal is több hitelt folyósítottak, mint az előző év azonos időszakában. Igen ám, de korántsem mindegy, hogy milyen hitel mellett kötelezed el magad, márpedig ha jól körbenézel, nagyon jó ajánlatokat ki lehet fogni. A hitel THM-je akár 8% környékére is lefaragható, ami már nyomós érv arra, hogy akár bankot is válts. Körképünkből kiderülnek a részletek!


A fogyasztási hitelek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, amit lényegében a növekvő keresetek és a nagyobb költekezési hajlandóság hajt. A személyi kölcsön népszerűségének is az a legnyilvánvalóbb oka, hogy bármire elkölthető és rendkívül gyorsan, ingatlanfedezet nélkül lehet néhány százezertől több millió forintig terjedő összeget igényelni. Így például az autóvásárlástól, az utazáson, vagy a lakásfelújításon át bármire felhasználható, úgy hogy az igényléstől fogva átlagosan 3-5 nap alatt a számládon is lehet a pénz (ez kétségtelen előny egy szabad felhasználású jelzáloghitellel szemben).

Ugyanakkor nagyon fontos szempont az is, hogy a személyi kölcsön az elmúlt évekhez képest rendkívül olcsónak számít aktuálisan. A jegybank szerint ügyfélként átlagosan 14%-os THM-mel találkozhatsz, habár nem árt tudni, hogy a legjobb ajánlatok már bőven 10% alá is mehet a THM. A Bankmonitor hitelkalkulátora alapján össze is szedtük a legjobb ajánlatokat abban az esetben, ha 700 ezer forintos illetve 1,4 millió forintos hiteligénnyel fordulnál a bankhoz.

Úgy számolhatsz, hogy 200 ezer forintos keresettel egy 700 ezer forintos személyi kölcsönhöz 3 éves futamidővel 11,26%-os THM mellett juthatsz hozzá, ami a havi törlesztőre lefordítva 23 ezer forintot jelent. Ezt a Bankmonitor és a Sberbank közös konstrukciójában érheted el, aminek a különlegessége, hogy azok számára nyújt megoldást, akik nem szeretnének bankot váltani. Azonban jövedelemérkezetés nélkül is jár kamatkedvezmény, ráadásul 100 ezer forintos jövedelemtől már igényelhető.

Ez azért is lényeges, mert a legjobb kamatokért cserébe a bankok jellemőzen elvárják, hogy náluk nyiss számlát, és arra érkezzen a jövedelmed, valamit aktívan is használd azt (például átutalások, csoportos beszedési megbízások, bankkártyás vásárlások). Ez plusz vállalást jelent, de egy jó bankszámlacsomag mellett még jól is járhatsz a váltással, így erre mindenképp célszerű figyelni. Mindent egybevéve a legjobb 10 banki ajánlat alapján 100 ezer forinttal is kevesebbet kell visszafizetni, ha körültekintően választasz bankot.

1,4 millió forinthoz 5 éves futamidővel az átlagkeresettől némileg magasabb jövedelem már kedvezőbb feltételek mellett is juthatsz személyi kölcsönhöz.

A legvonzóbb kamatot jelenleg a Sberbank kínálatában találod meg, ahol a hitel már 7,73%-os THM elérhetővé válik. A vonzó árazásnak is van feltétele, hiszen ezért cserébe elvárja a bank, hogy számlát nyiss nála, és arra legalább 250 ezer forint jóváírás érkezzen.

A második legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank biztosítja, ahol a pénzintézet 250 ezer forintos jövedelemtől egy nagyobb kamatkedvezményt tesz elérhetővé. A szintén dobogós Raiffeisen Banknál 9%-os kamattal tudsz hitelt felvenni, ha a jövedelmed a 250 ezer forintot eléri, és a bankszámládat is aktívan használod (legalább havi 4 db tranzakció).

A 10 bankot tartalmazó összesítés végére érve ebben az esetben is jól látható, hogy óriási eltérés van a személyi kölcsön ajánlatokban, hiszen 300 ezer forintot is lehet nyerni a hitelen.

A Bankmonitor kalkulátorával pontosan kiderítheted, hogy mennyi személyi kölcsönt, mekkora kamat mellett kaphatsz meg!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés