Melyek a legjobb bankszámlák online számlanyitással?

Melyek a legjobb bankszámlák online számlanyitással?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-08-01 Frissítve: 2024-08-15
 

Drágának találod a banki költségeket? Nem vagy elégedett az ügyfélszolgálattal? Nincs kedved a bankban várakozni? Az online számlanyitás minden élethelyzetben könnyen és gyorsan biztosít kedvező szolgáltatásokat. Ráadásul, ha online intézed az ügyeket, pénzt spórolhatsz, és elkerülheted az utazást, a sorban állást és a várakozást is. Megnéztük, melyek most a legjobb bankszámlák, ha online szeretnéd elindítani az igénylést.

Manapság már számos ügyintézési feladatot intézhetünk anélkül, hogy belépnénk a bankfiókba. A legjobb, hogy már a bankszámlanyitáshoz sem kell feltétlenül elhagynunk az otthonunk. Ráadásul a legtöbb pénzintézet extra kedvezményekkel jutalmazza azokat, akik az online ügyintézést választják. Nézzük meg, hogyan zajlik pontosan az online folyamat, melyek most a legjobb lakossági számlacsomagok online számlanyitással, és milyen előnyökkel járnak.

Hirdetés

Hirdetés

Az online számlanyitás többféleképpen

Az online bankszámlanyitás többféleképpen is történhet, van olyan eljárás, amikor csak a szerződéskötésre kell a bankfiókba fáradnod és olyan is, amikor a dolog teljes egészében online, a kanapé kényelméből elvégezhető. Mindemellett a bankoknál kétféle online számlanyitási folyamattal is találkozhatunk.

Egyszeri banki látogatással: ezesetben bármikor, akár hétvégén is végigviheted az ügyintézés lépéseit online (adatok kitöltése, igazolványok feltöltése), majd az ügyintéző felveszi veled a kapcsolatot, és elbírálja a kérelmedet. Ebben az esetben csak egyszer kell bemenned a bankba, előre egyeztetett időpontban, hogy aláírd a szerződést.

Szelfis számlanyitás: A teljes ügyintézés online történik, szelfis azonosítással, így a szerződéskötéshez sem kell kimozdulnod otthonról. Ez nem valós idejű azonosítás, gyakorlatilag egy felvétel készül rólad és a dokumentumaidról. Ezt a felvételt bármikor, akár banki munkaidőn kívül is elkészítheted. Azonban azt utólag ellenőriznie, validálnia kell a banki tanácsadónak, ez az adott bank nyitvatartási idejében történik. Az ügyintézéshez 2016-tól kibocsátott e-személyire lesz szükséged, ami rendelkezik azonosító chip-pel.

Számlanyitás videóhívással: Szintén teljesen online folyamat, amikor videóhívás során, szintén a banki ügyintézés idejében az ügyintézővel élő videóhívásban zajlik a számlanyitás. Ilyenkor az ügyintéző az azonosításra szolgáló irataidról (személyi igazolvány, lakcímkártya) fotót készít az asztali gép, laptop, vagy mobiltelefon kameráján keresztül.

Milyen kedvezmények járnak az online bankoláshoz?

Egy online igényelhető bankszámla nemcsak kényelmes, de rendkívül kedvező, sőt, akár teljesen ingyenes is lehet. A legjobb ingyenes csomagoknál nemcsak a számlavezetés díjmentes. A digitális bankolást előnyben részesítők számára számos kedvező konstrukció érhető el: ingyenes lehet az alapdíj (a számlavezetés díja), a bankkártya kibocsátási és éves díja, és még az interneten keresztül indított átutalások és csoportos beszedések is. Sőt, van olyan bank, amely akár több tízezer forintos jóváírást is biztosít a számlanyitásért.

A legjobb online igényelhető bankszámlák

A Bankmonitor bankszámla kereső kalkulátora alapján az alábbi konstrukciók a legkedvezőbbek (300 ezer forint jövedelemmel, átlagos bankszámlahasználattal: havi 4 db netbankos/mobilbankos utalás 40 ezer forint értékben, 2 db csoportos beszedés 15 ezer forint értékben, 2 db készpénzfelvétel 90 ezer forint értékben, 30 db bankkártyás vásárlás 75 ezer forint értékben).

  • Erste Privilégium 2.0 Partner számla: Három évig díjmentes, ha a bank kiemelt közvetítő partnerein keresztül (pl. Bankmonitor), online nyitod meg. Az Erste Bank emellett 30 ezer forint jóváírást is biztosít az ügyfeleknek. A kedvező online számlacsomag e-nyomonkövetéssel és kedvezményes devizaváltási szolgáltatással rendelkezik. Azok számára érhető el, akik tudnak havonta legalább 225 000 Ft jövedelemérkeztetést vállalni.
  • UniCredit Partner Aktív 0 számla: Két évig használható ingyenesen azok számára, akik legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő jóváírást tudnak vállalni havonta (2024-ben ez 177 400 Ft, akár több részletben). Az UniCredit számlájához szintén járhat 30 ezer forintos jóváírás. Arra viszont érdemes figyelni, hogy ez a számla sem érhető el közvetlenül a bankfiókban, a bank kiemelt közvetítő partnerein keresztül lehet megnyitni.
  • CIB Bank ECO számla: Két évig ingyenes a digitális bankolást előnyben részesítő ügyfeleknek, kizárólag a Bankmonitoron keresztül igényelhető. Az igényléshez szintén legalább a minimálbérnek megfelelő havi jóváírás vállalása szükséges.

Ismerd meg az összes tulajdonságot és feltételt, hasonlítsd össze egyszerűen az online számlákat a Bankmonitor kapcsolódó oldalán, add le az érdeklődésed a legszimpatikusabb termékre és szakértőnk díjmentesen segítenek az online számlanyitás folyamatában!

Tévhit, hogy a bankváltás bonyolult

A bankváltás még mindig körülményes és időigényes folyamatként él a köztudatban, pedig ma már nem kell feltétlenül így lennie. Az egyszerűsített bankváltás lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen bankfióki látogatással lezongorázzuk a folyamatot, vagyis elég lehet csupán egyetlen egyszer az új számlavezető bankba fáradni. A Bankmonitor bankszámla kalkulátorával megtalálhatod a legkedvezőbb számlacsomagot a saját bankodnál, így akár bankváltás nélkül is jelentős összegeket takaríthatsz meg.

Az ingyenes és kedvező lehetőségek miatt mindenképpen érdemes átgondolni a váltást, különösen, ha jelenlegi számlád már nem felel meg az igényeidnek.

Hirdetés
Hirdetés