Melyek a legolcsóbb bankszámlák 2023 év elején? Összehasonlítottuk!

Melyek a legolcsóbb bankszámlák 2023 év elején? Összehasonlítottuk!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-01-06 Frissítve: 2023-01-09
 

A lakossági bankszámlák költségeit 2-3 évente érdemes felülvizsgálni, amelyre az év eleje tökéletes alkalom lehet. Összehasonlítottuk, melyek a legolcsóbb bankszámlák 2023 év elején.

A tavalyi év viszontagságai, a rohamtempóban emelkedő infláció valamennyiünk számára kihívást jelent. Úgy tűnik, hogy a magas árak egy darabig még bizonyosan velünk maradnak, ami miatt 2023 is a spórolásról szól majd. 

Egy okosan megválasztott bankszámlával ugyanakkor sokat tehetünk pénztárcánkért, ugyanis évi több tízezer forintot is spórolhatunk egy olyan lakossági folyószámlával, amely innovatív és minden szempontból igazodik bankolási szokásainkhoz. Ha pedig még szokásainkra is odafigyelünk és kihasználjuk az online lehetőségeket, akár teljesen díjmentesen is bankolhatunk. Mutatjuk, melyek a legkedvezőbb bankszámlák 2023 év elején.

Hirdetés

Hirdetés

Mennyit költesz bankolásra egy év alatt? Meg fogsz döbbenni!

A kereskedelmi bankokat törvény kötelezi arra, hogy minden év január 31-ig megküldjék ügyfeleiknek a bankszámlájukhoz tartozó éves díjkimutatást. Ezen tételesen látható, hogy mire mennyit költöttünk az előző évben. Év közben sokaknak fel sem tűnik a havonta pár száz, vagy akár 2-3 ezer forintos levonás, amelyet bizonyos tranzakciós, vagy alapdíjakra – úgymint számlavezetés, átutalás, készpénzfelvétel, biztonsági értesítések – fizetünk ki. Ezek éves szinten 50-60 ezer forinttal is megrövidíthetik egyenlegünket, így nem árt alaposan szemügyre venni az éves költségkimutatást. 

A legjelentősebb banki költségek a tranzakciós díjak, a kártyahasználat, a számlavezetés éves díja szokott lenni, de akár a nem megfelelően beállított sms értesítési költségek is jelentős összegre rúghatnak. Így tehát a költségek alakulása nem csak számlacsomagtól, hanem bankolási szokásainktól is jelentősen függ.

Ha kiderítettük, mely költségek magasak, kisebb nagyobb változtatásokkal kiküszöbölhetjük őket, vagy válthatunk egy olyan díjcsomagra, ahol az adott tételek, esetleg az összes költség elenyésző, vagy ingyenes. Ha például azt látjuk, hogy az sms értesítések költsége a legmagasabb, érdemes felülvizsgálni, hogy milyen esetekben kérünk ilyen üzeneteket, ezzel már megtakarítást érhetünk el. Vagy beállíthatunk a netbankon vagy a mobilapplikációban díjmentes push értesítéseket, amikkel tökéletesen és biztonságosan kiválthatók a drága sms-ek. 

Emellett az is igen költség- és időhatékony megoldás lehet, ha kiderítjük, mit intézhetünk online a bankszámlánkkal a bankfióki tranzakciók helyett, az online megoldások ugyanis általában olcsóbbak, vagy akár díjmentesek is lehetnek.

Jó tudni
Szerencsére ma már a bankváltás sem kell, hogy időigényes, bonyolult folyamat legyen, hiszen az egyszerűsített bankváltás leveheti vállunkról az ügyintézés terheit.

Hol bankolj 2023-ban?

A Bankmonitor bankszámla kalkulátora pár kattintással megmutatja, hogy bankolási szokásaink alapján melyik díjcsomagért mennyit kellene fizetnünk. Az összehasonlításkor van lehetőségünk beállítani személyes bankolási szokásainkat, amelynek segítségével játszi könnyedséggel megtalálhatjuk a számunkra ideális bankszámlát.

Az alábbi összehasonlítás 250 ezer, illetve 400 ezer forint számlára beérkező jövedelemmel mutatja meg az aktuálisan elérhető ajánlatokat általános bankolási szokások mellett.

A legolcsóbb bankszámlák 250 ezer forintos jövedelemmel 2023-ban.

A legkedvezőbb bankszámlák 450 ezer forint beérkező összeggel 2023-ban.

 

A legolcsóbb bankszámlák egyben a legjobbak is?

Gondolhatnánk, hogy olcsó húsnak híg a leve, ami az esetek többségében igaz is. De nem a bankszámláknál! Ahogy a fentiekből is kiderült, ma már számos bank kínál ingyenes bankszámlákat, amelyeknél nem csak az alap számlavezetési díjat engedi el a bank, hanem kis odafigyeléssel – például az online tranzakciókkal, mobilbanki és internetbank használattal – díjmentesen használhatjuk a bankkártyánkhoz tartozó szolgáltatásokat. 

A teljes ingyenességet biztosító számlák már akár 75 ezer forintnak megfelelő havi jóváírással igénybe vehetők, mint például a 3 évig díjmentes UniCredit Bank Partner Atív Zéró csomagja,

Kiemelkedő ingyenes díjcsomag továbbá a 2 évig kedvező CIB Bank ECO bankszámlája, amely kizárólag a Bankmonitornál elérhető, online igényelhető konstrukció. 

Ha pedig legalább havi 400 ezer forint érkezik a számládra prémium minőségű szolgáltatások széles palettáját használhatod ki a Raiffeisen Premium Gold 2.0 számlával.

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor összehasonlító kalkulátorát és tudd meg, számodra melyik díjcsomag a legolcsóbb!
Hirdetés
Hirdetés