Mennyit kell fizetni 1,5 millió forint személyi kölcsönért? Mutatjuk a legjobb ajánlatokat!

Mennyit kell fizetni 1,5 millió forint személyi kölcsönért? Mutatjuk a legjobb ajánlatokat!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-06-16
 

A „fénysebességgel” és kényelmesen igényelhető személyi kölcsönök igen népszerűek a magyarok körében. Az élethelyzethez leginkább illeszkedő ajánlat megtalálása viszont csak látszólag egyszerű. Segítünk, mely bankok kínálják most a legjobb konstrukciókat, összehasonlítottuk, hogy mennyit kell fizetni értük ha 1,5 millióra lenne szükség.

A személyi kölcsön hazánkban minden bank kínálatában megtalálható, szabadon felhasználható, fedezet nélküli hitelkonstrukció. Mindezek mellet további számos előnnyel büszkélkedhet, többek között:

  • a felvehető összeg széles skálán mozoghat, jellemzően 200 ezertől akár 10 millió forintig. 
  • ma már extra gyorsan és kényelmesen, akár órák alatt a számlánkra kerülhet a szükséges összeg
  • kiszámítható, végig fix kamatozás jellemzi.

Az igénylés előtt ugyanakkor nagyon fontos áttekinteni az elérhető termékeket és a hozzájuk kapcsolódó feltételeket, hiszen a banki ajánlatok között hatalmas különbségek vannak. A Bankmonitor kalkulátora alapján jelenleg a legolcsóbb és legdrágább személyi hitelek THM-je között 12,48%, a törlesztőrészletek között 8 614 Ft, a teljes visszafizetendő között pedig több mint félmillió forint különbség van (1,5 millió forint igénylése 5 évre, nettó 250.000 Ft-os jövedelemmel). 

Jó tudni
5 év alatt több mint 500.000 forintot spórolhatunk, ha körültekintően választunk.

Nézzük meg, hogy melyek a legjobb alternatívák napjainkban.

Hirdetés

Hirdetés

A legjobb személyi kölcsönök 1,5 millió forintra

Az ingatlanfedezetet nem igénylő konstrukciónál az ügyfelek jövedelme szolgál a banknak biztosítékul, így kétféle opciót is megvizsgálunk. Az első táblázatban az alacsonyabb (nettó 250.000 Ft), a másodikban a magasabb (nettó 400.000 Ft) mértékű jövedelemmel elérhető legjobb személyi kölcsönök szerepelnek másfél millió forint igénylésekor.

Legjobb személyi kölcsönök 2022. júniusában.A táblázatban kizárólag fix kamatozású személyi hiteleket vizsgáltunk, szabad felhasználásra. A THM értékek alapján jelenleg a legjobb konstrukció a Raiffeisen Bank Személyi Kölcsöne, amelynek teljes hiteldíj mutatója 11,45%. Ez pontosan 1%-kal kedvezőbb a második helyre befutott CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsön ajánlatnál és több mint másfél százalékkal alacsonyabb a harmadik helyre érkezett UniCredit Bank – Stabil kamat személyi kölcsönnél. 

Látható, hogy már a dobogós helyezettek között is számottevő a különbség. Hogyan változik a helyzet magasabb jövedelemmel rendelkező igénylők esetén? Második táblázatunkban 400 ezer forint nettó fizetéssel néztük meg a legjobb ajánlatokat.

Legjobb személyi kölcsön ajánlatok 400 ezer forintra.

Látható, hogy a bankok alacsonyabb költségek mellett kínálnak személyi hitelt magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfelek részére. Az első három ajánlat között elenyésző a különbség, a törlesztőrészletek között alig van pár száz forint differencia, nem is a legelső ajánlat nyeri a legolcsóbb törlesztőrészlet versenyét. Az összes visszafizetendő összegek között is csupán tízezres nagyságrendű az eltérés. 

A helyes döntéshez nem elég csak a költségeket megvizsgálni. A táblázatból természetesen nem derül ki minden részletszabály. Fontos utánanézni, hogy melyik ajánlat milyen feltételek mellett érhető el. Ezeket aztán mérlegelnünk kell aszerint, hogy mely megkötéseket tudjuk és akarjuk vállalni.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

A személyi kölcsön és az infláció rendhagyó kapcsolata

Az utóbbi hónapok gazdasági eseményei rendesen felforgatták a személyi kölcsönök piacát is. A jegybanki alapkamat-emelések begyűrűztek a jelzáloghitelek után a fedezetlen hitelekhez is, így folyamatosan és egyre nagyobb mértékben emelkedő hitelkamatokkal találkozhatunk.

Ugyanakkor az infláció mértéke még ennél a drágulásnál is drasztikusabb, így érdekes helyzet áll elő a személyi hitelek háza táján:

Egy évvel ezelőtt még személyi kölcsönből is megérte volna egyes termékeket (például tartós fogyasztási cikkeket) megvásárolni, hiszen az infláció mértéke jelentősebb a hitel költségére fizetendőknél.

Mire számíthatnak az igénylés előtt állók? Ahogy az infláció úgy a hitelköltségek tekintetében sem számíthatunk érdemi mérséklődésre a közeljövőben. Így aki most szeretné megvalósítani a terveit (autóvásárlás, esküvő, felújítás, orvosi kezelés, vagy bármilyen hitelcél), amelyhez személyi hitelt is igényelne, akkor ideje lépni, hogy megelőzze a további drágulást.

A legjobb személyi kölcsönök THM-je 2022. januárja óta drasztikus mértékben emelkedett, ez év január 15-én még 7% körüli teljes hiteldíj mutatóval találhattunk ajánlatokat 250.000 forintos jövedelemmel, 5 évre, 1,5 millió forint igénylése esetén.

Hirdetés
Hirdetés