Milyen élethelyzetekben érdemes pénzügyi szakértőhöz fordulni?

Milyen élethelyzetekben érdemes pénzügyi szakértőhöz fordulni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-04-20
 

Mostanában kell meghoznod egy komolyabb pénzügyi döntést? Vagy csak szeretnéd tudatosabban menedzselni a mindennapi pénzügyeidet? Ismerd meg, milyen segítséget kaphatsz egy jól felkészült pénzügyi szakértőtől!

Miben tud segíteni egy pénzügyi szakértő?

Magyarországon általában valamilyen pénzügyi szolgáltatás igénybevételekor van lehetőség pénzügyi szakértővel, pénzügyi tanácsadóval találkozni. Egy jó szakértő ugyanakkor nagyon széleskörű jártassággal rendelkezik, így számos más kérdésben is segítségére lehet az ügyfeleinek. De pontosan melyek is azok a területek, amelyekben számíthatunk egy szakértő támogatására?

  • Hitelfelvétel: különösen egy nagy összegű hitel (például lakáshitel) felvételekor kulcsfontosságú, hogy igénybe vegyük egy szakértő támogatását. Ismeri a piaci trendeket, segít a legjobb ajánlat kiválasztásában, az elejétől a végéig menedzseli a folyamatot.
  • Hitelkiváltás: hasonlóképpen jól jöhet a segítség a meglévő hitelünk lecserélésekor, ugyanis ennél a területnél számos buktatóra kell felkészülnünk, és könnyű „elcsúszni egy banánhéjon”.
  • Családtámogatások: a magyar állam rendkívül sok lehetőséget biztosít a családosok vagy családalapítás előtt állók számára, akár vissza nem térítendő támogatások vagy kedvezményes hitelkonstrukciók formájában – ilyen élethelyzetben aranyat érhet egy hozzáértő tanácsadó!
  • Megtakarítások és befektetések: az egyik leggyakoribb eset az, amikor közép- és hosszú távú megtakarítási célokkal keresik meg a tanácsadókat, legyen szó akár ingatlancélról, nyugdíjcélról, vagy egy gyermek egyetemi oktatásának finanszírozásáról. Külön előnyt jelenthet ilyenkor, ha valaki tisztában van az elérhető adóvisszatérítési lehetőségekkel is.
  • Biztosítási védelem: fő keresőként elengedhetetlen, hogy kellő mértékben biztosítva legyünk a különböző kockázatok (balesetek, kritikus betegségek, halál) esetére, de ugyanígy szükség van biztosításra a vagyontárgyak, például autó és ingatlan kapcsán is – egy jó tanácsadó ezen a területen is otthonosan mozog.

Hirdetés

Hirdetés

Mi a hozzáadott értéke a pénzügyi szakértőnek?

A pénzügyi szakértők naprakész és gyakorlati tudással rendelkeznek a saját szakterületükön: tisztában vannak a piac helyzetével, a folyton változó szabályokkal és az aktuális újdonságokkal. Éppen ezért nem csak laikusoknak, de más területen dolgozó pénzügyi szakembereknek is kifejezetten értékes tud lenni egy hozzáértő tanácsadó segítsége. Gyakran előfordul, hogy egy érdeklődő csak egy bizonyos kérdéssel fordul hozzá, de végül a pénzügyek számos különböző területén is előrelépés történik a segítségével.

A legjobb szakértők már több száz, vagy akár ezer sikeres ügyletet is lebonyolítottak már, ami számos előnnyel jár az ügyfeleik számára. Tudják, milyen apró részletekre kell odafigyelni, és jól ismerik a bankok és biztosítók gyakorlatát. Ezenkívül kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek: személyesen ismerik az ügyintézőket, sőt, akár specialistát is tudnak ajánlani, ha valamilyen kevésbé gyakori probléma merül fel.

Egy pénzügyi szakértő tehát biztosíthatja a folyamatok gond nélkül lebonyolítását, és sok esetben gyorsabban is képes elérni a kívánt eredményt. Ügyfélként azzal sem kell foglalkoznunk, hogy a vitás kérdéseket elrendezzük a szolgáltatóval, mert ezt is el tudja intézni helyettünk. Hab a tortán, hogy a segítségükkel akár különféle „partnerkedvezményeket” is ki lehet használni: ezek jobb kondíciókat nyújthatnak az ügyfeleik számára, mintha tanácsadó segítsége nélkül próbálkoznának.

Mikor érdemes felvenni a kapcsolatot a tanácsadóval?

Általában egy új élethelyzet felmerülésekor szokás pénzügyi tanácsadóhoz fordulni. Ilyen lehet a baba érkezése, ingatlanvásárlás, vagy akár a jövedelem jelentős növekedése, esetleg az öröklés. Ezekben az esetekben az együttműködés projekt-jelleggel jön létre, de ha kialakul a kölcsönös szimpátia, akkor egy életre szóló kapcsolat is kezdődhet tanácsadó és ügyfél között.

Fontos, hogy olyankor is érdemes lehet felvenni a kapcsolatot egy pénzügyi tanácsadóval, ha nem feltétlenül érzünk arra különösebb indokot. A meglátásainak köszönhetően átértékelhetjük a korábbi meggyőződéseinket, és meghozhatunk egy olyan döntést, amelyért később hálásak leszünk önmagunknak. Egy egyszerű példa: a legtöbben csak 40-45 éves korukban kezdik el a nyugdíj-előtakarékosságot, de egy szakértő rámutathat, hogy ennek optimális ideje a 30-as évekre tehető! Ha hallgatunk rá, akkor azonos havi megtakarításból duplaannyi pénzünk is összegyűlhet idős korunkra!

Kérd a Bankmonitor szakértőinek segítségét!

A Bankmonitor tanácsadói az alábbi területeken állnak az érdeklődők rendelkezésére:

Használd a Bankmonitor kalkulátorait, és hozz tudatos döntéseket a pénzügyeidről!

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!
Hirdetés
1
Hirdetés