Mire költenél el 3 millió forintot? Ezek most a legolcsóbb személyi kölcsönök

Mire költenél el 3 millió forintot? Ezek most a legolcsóbb személyi kölcsönök
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2024-03-11
 

Egy szabadon felhasználható személyi kölcsön számos esetben lehet segítségünkre. 2024-ben a legtöbben autóvásárlásra és lakásfelújításra veszik igénybe a napszerű fedezet nélküli hitelt. Te mire költenél el 3 millió forintot? Mutatjuk, hol érdemes most igényelni!

A személyi hitel számos élethelyzetben lehet kivételesen előnyös hiteltípus. A legnagyobb előnye sokak számára az, hogy gyorsan, kevés papírmunkával igényelhető és nincs szükség hozzá ingatlanfedezetre. A szabad felhasználás már csak hab a tortán, hiszen így akár több vágyott cél is megvalósítható egy csapásra. Nézzük, mire lehet elég 3 millió forint!

Autóhitel, lakásfelújítás, vagy más?

Kezdjük rögtön a legnépszerűbb hitelcélokkal: egy autóvásárláskor jó alkupozícióba kerülhetünk azzal, ha a kiszemelt autóért már a vételárral a zsebünkben érkezünk, a kedvező ajánlatokra ugyanis hamar lecsaphat más vevő is. Egy autóhitel tulajdonképpen egy szabadon felhasználható (így autóvásárlásra is fordítható) személyi kölcsön, melynek lényeges előnye az autólízinghez képest, hogy a megvásárolt jármű azonnal a tulajdonunkba kerül, nincs szükség hozzá önerőre, illetve fedezetre sem.

Az autóhitelnél a szükséges hitelösszeget érdemes úgy meghatározni, hogy abba az autó vételára és a kezdeti kiadások is beleférjenek (például az autó átírása, szervizelése, karbantartása). 3 millió forintból például egy 2,5 millió forintos használt autó megvásárlását és az említett költségeket is finanszírozhatjuk. Ha pedig rendelkezünk a régi autó eladásából származó saját összeggel, vagy más megtakarítással, akkor ennél drágább modellt is választhatunk, igényeink és lehetőségünk szerint.

Ha az otthonunk csinosítására, felújítására kell a pénz, akkor 3 millió forint személyi kölcsön akár egy komolyabb ráncfelvarrásra is elég lehet. Sőt, ebből az összegből egy kisebb energetikai korszerűsítést, esetleg a nyílászárók cseréjét, vagy egy komplett helyiség felújítását is betervezhetjük. Jó tudni, hogy lakásfelújításra kimondottan célhoz kötött személyi hiteleket is találhatunk, amelyek kifejezetten az adott munkálatokra fordíthatók. Ezek jellemzően kedvezőbb kamattal érhetők el, mint a szabad felhasználású konstrukciók, de a felújítási célon túl más tervet már nem valósíthatunk meg a pénzből, a teljes összeget a munkálatokra (anyagköltség és munkadíj) kell fordítani.

A két legnépszerűbb hitelcélon túl egy szabad felhasználható személyi kölcsönnel tulajdonképpen bármilyen célt megvalósíthatunk, legyen szó egy nagyobb fogászati kezelésről, magánorvosi beavatkozásról, vagy éppen családi eseményekről, nyaralásról. Sőt, az adósságrendező személyi hitellel a korábban felvett és nehezen átlátható tartozásainkat is egybegyúrhatjuk úgy, hogy a hitelkiváltással anyagilag jobb helyzetbe kerüljünk.

Hirdetés

Hirdetés

Hol a legolcsóbb most 3 millió forint személyi kölcsön?

Gondolhatnánk, hogy a legegyszerűbb a saját számlavezető bankunknál eljárni, és ez abból a szempontból igaz is, hogy ebben az esetben jellemzően nem kell munkáltatói igazolást kérnünk, hiszen a számlakivonatokból egyértelműen látszik a beérkező jövedelem. A pénzintézetek árazása viszont igen eltérő, így nagyon nem mindegy, hogy hol indítjuk el az igénylést. Remek hír, hogy egyes bankoknál már akár bankváltás nélkül is elérhető a hitel, vagyis a kedvező kamatnak nem feltétele, hogy a jövedelmünket ide irányítsuk át.

A költségek közötti különbség egyáltalán nem elhanyagolható: 3 millió forintos hitelösszegnél (300 ezer forintos jövedelemmel, 7 éves futamidőre) a legkedvezőbb és legdrágább ajánlat havi törlesztőrészlete között több mint 14 ezer forint, míg teljes visszafizetésben több mint 5 és fél millió forint a differencia.

A Bankmonitor hitelkalkulátorának segítségével megvizsgáltuk, melyek most a legolcsóbb személyi hitelek 300 000 Ft és 500 000 Ft-os havi jövedelemmel.

A legolcsóbb személyi kölcsön ajánlatok 3 millió forint igénylésére.

A hitelösszeget természetesen mindenki magának választja, a személyi kölcsönök nagy szabadságot biztosítanak ezen a téren is. A legtöbb banknál az igényelhető összeg maximuma 8-10 millió forint, két hitelintézet azonban 12 milliót is ad, egy bank pedig akár 15 millió forintig is elmegy a megfelelő mértékű igazolható jövedelemmel rendelkező ügyfeleinél. Innovatív kalkulátorunkkal pár kattintással kiderítheted, hogy mennyi hitelre lehetsz jogosult.

Kalkulálj
Hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával és kérd szakértőink díjmentes segítségét a gyors és zökkenőmentes igénylésért!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés
Hirdetés