Módosulnak a családvédelmi támogatások feltételei. A hét legfontosabb hírei egy helyen.

Módosulnak a családvédelmi támogatások feltételei. A hét legfontosabb hírei egy helyen.
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-06-07 Frissítve: 2020-06-06
 

Május 29-én megjelenő kormányrendelet alapján egyszerűsödnek a családvédelmi támogatások igénylési feltételei. Június 13-ától több család lehet jogosult a Babaváró hitelre, csok-ra, gyermekek után járó tartozáselengedésre. Emellett bizonyos feltételeket, elvárásokat pontosított a jogalkotó.

Egyszerűsödtek a Babaváró hitel feltételei

Könnyebben igényelheted meg a Babaváró hitelt, ha külföldről hazaköltöznél. Jogosult lehetsz a kamatmentes kölcsönre akkor is, ha előző házasságodból van gyermeked. Megnövelték a bírálati idő maximális hosszát 10 munkanapra. Még sok további érdekességet olvashatsz a Babavárót érintő változásokról. Tovább a cikkre.

Könnyebben lehet CSOK támogatást igényelni

Angliában dolgozol, de hazaköltöznél? Ha családot szeretnél alapítani, vagy már van is gyermeked június 13-ától könnyebben igénybe tudod venni a CSOK támogatást, ugyanis nem lesz szükséged feltétlenül az angol hatóságoktól a társadalombiztosítási jogviszony igazolására. Tovább a cikkre.

Hirdetés

Hirdetés

Egyszerűsödtek a feltételei a gyermekek után járó tartozáscsökkentésnek

Meglévő lakáshiteled tartozásából második gyermeked születésekor 1 millió forintot, a harmadik baba érkezésekor pedig 4 millió forintot elengednek. Sőt minden további gyermek születésekor további 1-1 millió forinttal csökken a tartozásod. Június 13-ától több család élhet ezzel a kedvezménnyel is, viszont kiemelten figyelni kell a határidőkre a jövőben. Tovább a cikkre. 

Mi történik a Babaváró hitel kezességvállalási díjával, ha kilép az adós a moratóriumból?

A hitelmoratórium ideje alatt – március 18-tól idén év végéig – nem kell a hiteled törlesztőrészleteit megfizetned. Ez különösen jó lehetőség lehet a Babaváró hitelnél, amely kamatmentes, így a szüneteltetést követően nem halmozódik fel külön tartozás. Ráadásul az állami kezességvállalás díja elengedésre kerül a moratórium ideje alatt, azt sem szükséges utólag rendezned. De mi történne ezzel a díjjal, ha kilépnél a moratóriumból? Annyit előzetesen elárulhatunk, hogy pozitív meglepetés érhet. Tovább a cikkre.

Kaphatnak lakáshitelt, csok-ot és Babavárót a hazatelepülő magyarok?

Sok külföldön dolgozó magyar döntött úgy a válság és járványveszély hatására, hogy a továbbiakban inkább Magyarországon próbálnának szerencsét. Többen közülük elvesztették munkahelyüket – jellemzően a válságnak leginkább kitett ágazatokban dolgoztak vendégmunkásként -, de sokan csak idehaza, szeretteik körében szeretnék átvészelni ezt a nehéz időszakot. Összeszedtük, hogy ők hogyan tudnának igényelni lakáshitelt, otthonteremtési támogatást. Tovább a cikkre.

Ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a legfontosabb eseményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és minden héten elküldjük számodra az aktuális érdekességeket, híreket.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Csatlakozz te is a több mint 160 000 feliratkozott olvasónkhoz és értesülj elsők között a gazdasági hírekről és a legjobb pénzügyi ajánlatokról.

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés