Nagyot csökkennek a lakáshitelkamatok, de a vállalkozóknak is fontos hír érkezett

Nagyot csökkennek a lakáshitelkamatok, de a vállalkozóknak is fontos hír érkezett
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-12-23
 

Mire kell odafigyelni, ha 2024-ben vennétek fel babavárót? Milyen finanszírozási módszerek jöhetnek szóba egy új autó megvásárlásakor? Mekkorát csökkennek a lakáshitelkamatok januártól? Hol tart most a társadalom elöregedése, és mi várható a jövőben? Mi a lényege az újonnan bejelentett Széchenyi Kártyát érintő módosításnak? Heti hírösszefoglalónkban ezekkel a témákkal foglalkozunk.

A Babaváró hitel feltételei és igénylése 2024-ben

Lényegesen szigorítják a Babaváró feltételeit, 2024-től már csak olyan házaspárok vehetik fel a hitelt, ahol a feleség még nem töltötte be a 30. életévét. Ez alól egyetlen kivétel van: ha a pár tudja igazolni a 12. hetet elért várandósságot, akkor jövőre átmenetileg még a feleség 30. születésnapja után is hozzáférhető a kölcsön. Mindeközben a felvehető hitelösszeg némileg emelkedik, az eddigi 10 millió forintról 11 millió forintra. A sikeres hiteligénylés kulcsa, hogy minden dokumentáció rendben legyen, ezért érdemes pontosan ismerni az összes részletszabályt. Kattints és tudd meg, milyen feltételei lesznek 2024-ben a Babavárónak!

Autóhitelre van szükséged? Ezek a lehetőségek 2024-ben

Egy új autó megvásárlása gyakran sok millió forintos költségtétel lehet, márpedig ekkora összeget nem feltétlenül képes vagy hajlandó minden vásárló zsebből kifizetni. Ilyenkor merülnek fel a különböző hitelkonstrukciók mint megoldási lehetőségek. De jó ötlet hitelből megvenni az autót? Melyik hiteltípusnak milyen előnyei és hátrányai vannak? Mekkora kamatot kérnek el a bankok az adósoktól? Milyen esetben lehet megfontolandó választás a lízing? Cikkünkben bemutatjuk, mit kell tudnod ezekről a finanszírozási formákról, mielőtt meghoznád a döntést.

Két bank is jelentkezett az új kamatplafonnak megfelelő lakáshitel ajánlattal

Januártól tovább csökken az „önkéntes” kamatplafon szintje, a csatlakozó bankok nem kínálhatnak 7,30%-nál magasabb teljes hiteldíj-mutatójú (THM) lakáshitelt. A kamatplafon eddig 8,50%-on helyezkedett el, vagyis igen jelentős csökkenésről van szó. A hír megjelenése óta már két hazai bank is bejelentette, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez, így 2024-től arra is lehetőség nyílik, hogy a jelzáloghitel-felvevők 7% alatti kamattal jussanak finanszírozáshoz. Melyik bankokról van szó, és mennyi lesz a törlesztő adott hitelösszeg esetén? Ezekre is választ kaphatsz a Bankmonitor cikkéből.

Van esélyed arra, hogy elkerüld a nyugdíjkatasztrófát?

Gyakori téma a közbeszédben, hogy a társadalom gyors ütemben öregszik, ez pedig alapjaiban ássa alá a folyó finanszírozású nyugdíjpillér fenntarthatóságát. Elemzésünkben megnézzük, milyen demográfiai változások mentek végbe az utóbbi 100 évben, illetve milyen trend jellemezheti az előttünk álló évtizedeket. A fő tanulság az, hogy bár a kilátások aggasztóak, mégis van lehetőséged védekezni a fenyegető veszéllyel szemben, feltéve, hogy kellően korán rálépsz az öngondoskodás útjára. Hány évesen érdemes elkezdeni a nyugdíjcélú előtakarékosságot, és mennyi pénzt kellene félretenni a gondtalan időskor megalapozásához? Olvasd el, hogyan látják a kérdést a Bankmonitor szakértői!

Változik a Széchenyi Hitelkártya 2024-től

Kedvezően változnak a vállalkozások körében felettébb népszerű Széchenyi Kártya bizonyos feltételei. Számos esetben emelkednek az elérhető hitelösszegek, továbbá számottevően mérséklődik a zöld beruházási célokra vonatkozó kamatszint. A hitelfelvételben gondolkodó vállalkozások számára értékes információk ebben a cikkben olvashatók.

Kalkulálj
Használd a Bankmonitor lakáshitel-kalkulátorát, és találd meg a piacon elérhető legjobb ajánlatot!
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés